Foto: MN Press
Foto: MN Press

Obradović: U finalu bez Smailagića, da se kontrolišu emocije, a navijači da zajedno pevaju Marš na Drinu

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 23:50

"Imam jednog prijatelja koji vodi računa o tome, koji će da mi šapne kada bude došao trenutak da se povučem", odgovorio je Obradović na konstataciju novinara da će i on jednog dana otići u penziju

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Partizan Mozzart Bet se plasirao u finale Mozzart Kupa Radivoja Koraća, pošto je u polufinalu posle velike borbe savladao Vojvodinu 80:67 u niškoj dvorani Čair. Za Žućkovu levicu boriće se protiv Crvene zvezde (subota, 21.00).

Izabrane vesti

Prvotimac crno-belih Uroš Trifunović je kratko izneo utiske posle plasmana u završnu bitku u Nišu.

"Pre utakmice smo znali šta nas čeka, fizički veoma dobra ekipa, koja je starija od nas i morali smo da koristimo faulove na bolji način u prvom poluvremenu, pre bonusa. Pružali su nam otpor kada god smo napravili 10 razlike, oni su spuštali trojkama ili našim glupim faulovima. U poslednjioj četvrtini smo odigrali bolju odbranu i zasluženo pobedili", rekao je Trifunović i onda predao "podijum" treneru Željku Obradoviću.

Šef struke Partizana se složio sa svojim igračem i pohvalio rivala.

"Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe i taj podatak da su nešto stariji u proseku godina nije bitan, ali da se skrene pažnja igračima da igraju protiv igrača poput Kaningema koji je poznat i drugih koji su igrali i u ABA ligi. Čestitao bih Vojvodini na svemu što su uradili, vidi se da moj mladi kolega radi izuzetan posao. Igraju veoma agresivno, pametno, imaju jasne ideje uvek šta žele da igraju i večeras su odigrali prilično dobru utakmicu. Zadovoljan sam što smo dobili sve četiri četvrtine i tome treba da stremimo. Ta konstantnost u igri je nešto što je veoma važno. Možda je i prevelik rezultat, ali čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici za koju smo znali da će biti čvrsta i teška i plasman u finale."

Na suparničkoj klupi je za rivala imao 34-godišnjeg Miloša Isakov Kovačevića, pa je prokomentarisao i rad mladih trenera u Srbiji i uslove za njihov razvoj.

"Udruženje trenera u Srbiji odavno funkcioniše. Davno sam ga osnovao i bio predsednik, u kontaktu smo sa ljudima i znamo da se radi sa mladim ljudima da bi se oni usavršavali. Ne znam koliko je trenera prošlo moj trening, nijednom nisam zabranio da dođe na trening, trudio sam se svakom da pomognem i to i danas radim. Udruženje ima dosta dobrih programa, dobro radi i Beogradska klinika je poznata u celom svetu, što dokazuju i imena koja dolaze".

Konstatovali su novinari na konferenciji za medije da će doći i dan kada će najtrofejniji evropski stručnjak morati da stavi tačku na impresivnu karijeru.

"Imam jednog prijatelja koji vodi računa o tome, koji će da mi šapne kada bude došao trenutak da se povučem".

Upitan je i da prokomentariše da li Vojvodina može do ABA lige?

"To su igrači koji su već igrali ABA ligu i nema dileme da imaju kvalitet i želim im sve najbolje, da se vrate. Ne sumnjam da imaju tu ambiciju, pokazuju da im je to želja. Niko ništa nije napravio ako nema ambiciju, tako treba. Poređenja su uvek dobra, ali ovo je utakmica dan za danom i to nije lako igračima. S druge strane, Kup je takvo takmičenje da je motivacija veoma važna i da onaj ko izađe igra sa maksimalnom motivacijom i ima veće šanse da pobedi. Kada uzmete po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo je zato zanimljv kao takmičenje svima. Svi imaju šanse i pravo na najveću moguću ambiciju".

Sledi finale protiv Crvene zvezde. Biće to peti derbi u sezoni, prva dva su pred svojim navijačima dobili crno-belim potom dva crveno-beli. U subotu se očekuju podeljene tribine na neutralnom teren po prvi put.

"Moja želja je da rasteretim ekipu, da motivacija bude na najvećem nivou, ali da se kontrolišu emocije. To je u finalima najvažnije, da se igra košarka, da sve ostalo što nosi finale ne bude toliko bitno i da ne razmišljaju o tome. Kako god da se završi, sezona se nastavlja. Imamo još dva takmičenja, zna se gde smo i šta smo i šta treba da uradimo u nastavku da bi nastavili da igramo sa maksimalnim ambicijama".

Alen Smailagić neće moći da pomogne ni u finalu.

"Alen ima problema, imao je i temperaturu, loše se oseća i praktično ne postoji nikakva šansa da igra sutra, nažalost"

Za kraj konferencije je rešio da se obrati javnosti i pošalje poruku navijačima.

"Kada sam promovisan u trenera Partizana, nekoliko stvari sam istakao, jedna je bila da zavlada fer plej i da se priča o košarci. Sutra veliko finale, između dva velika kluba, nadam se i voleo bih da sve prođe fer i sportski, apelujem pre svega na navijače Partizana da se fer ponašaju prema svim akterima utakmice. Teren nije mesto za vređanje bilo koga. To sam od prvog dana govorio, kad god sam imao priliku tako sam se i ponašao. Mi smo rivali, ali i sportski prijatelji. Na tome treba da ostane. Neka pobedi bolji. Da se na tome završi. Najjača impresija prve godine u Nišu, kada su navijači Zvezde i Partizana pevali Marš na Drinu. Da tako bude i sutra, da svi shvatimo da smo u našoj lepoj zemlji i da svi poštujemo jedne i druge. Da se završi na lep i fer način i ta će slika obići Evropu", zaključio je Obradović.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK VojvodinaŽeljko ObradovićUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara