Željko Obradović i Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Željko Obradović i Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Obradović: U finalu mora još bolje, igračima pričam da gledaju druge i uče

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 23:27

"Suština košarkaške igre je kada si u napadu kako da čitaš odbranu i shvatiš gde imaš prednost. To ako ne shvataš... Evo, imali smo Fajnal for, četiri najbolja tima u Evropi, igralo se kao šah. F4 bio je kao šah"

Košarkaši Partizana otišli su do finala ABA lige prvi put posle 2013. i završnog turnira u Laktašima, a ubedljiv trijumf protiv Budućnosti najbolji je dokaz želje igrača da konačno dođu u poziciju da se bore za titulu regionalnog šampiona.

Željko Obradović je posle utakmice pohvalio igru svojih igrača, ali dodao i da neke stvari moraju da se poprave kako bi ekipa bila konkurentnija u finalu.

Izabrane vesti

“Zadovoljan sam, odigrali smo dobru utakmicu u oba smera, što je rezultiralo da odemo na poluvreme sa pristojnom razlikom. Nastavili smo da igramo pristojno i u drugom delu utakmice. Čestitam igračima na pobedi i hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni su nam dodatni vetar u leđa i to treba da znaju kada počne finale koje startuje u petak.“, poručio je Obradović.

Nastavio je trofejni stručnjak sa analizom utakmice...

“Večeras je bilo baš dosta pozitivnih stvari. Odigrali smo napadački odlično, imali neuporedivo bolji protok lopte u odnosu na prvi susret. Analizirali smo prošlu utakmicu, izvukli pouke. Ima stvari koje moramo da menjamo, probaćemo da korigujemo to u periodu do finala. Ova utakmica treba da bude vetar u leđa, da znamo da možemo. Imamo dug sami prema sebi i svim navijačima da pružimo apsolutni maksimum u finalu“.

Posebna Obradovićeva napomena...

“U celoj seriji vladala je lepa atmosfera, između igrača na parketu, nas trenera i stručnih štabova. Ovo treba da bude primer da sve utakmice u budućnosti proteknu u fer i sportskoj atmosferi. Naravno, čestitam kolegi Džikiću, znam da su mu falili igrači, pre svih Rid čija je povreda skratila rotaciju. Bez njega je to drugačija ekipa“.

Ekipa je pokazala reakciju posle poraza u Podgorici...

“Mi sve analiziramo do najsitnijih detalja i mnogo vremena trošimo na to. Rekao sam da sam zadovoljan mnogim stvarima, ali ima situacija koje moramo da ponovimo više puta kako bi igrači shvatili kako treba da reagujemo. Pričamo o situacijama u oba smera igre. Suština košarkaške igre je kada si u napadu kako da čitaš odbranu i shvatiš gde imaš prednost. To ako ne shvataš... Evo, imali smo Fajnal for, četiri najbolja tima u Evropi, igralo se kao šah. F4 bio je kao šah. Kažem igračima da gledaju druge i uče, ne može da se igra 'ad hoc'. Može u tranziciji i to je dobro, jer je bilo dosta poena iz tranzicije, ali primili smo i neke poene iz tranzicije. Moramo samo da učimo i ponavljamo dok ne dođemo do onog nivoa na kojem želim da budemo“.

Kevin Panter je takođe odigrao značajno bolje nego u drugom susretu?

“On ima ogromnu želju da igra, to je svima jasno. On je hteo da igra dalje i kada je ubacio 30 poena, nastavio je da bude agresivan i čestitke na tome. Odreagovao je posle one utakmice u Podgorici, igrao je izvanredno odbranu, bio agresivan. Od najboljih igrača mora da počne sve, jer njegov primer ostali treba da slede“.

Da li će večerašnja igra biti dovoljna u finalu?

“Moraće da se odigra još bolje, ali ova želja i borbenost je nešto što je veoma dobro. U finalu moramo da budemo sa još većom energijom i željom“.

Aleksandar Džikić je čestitao Partizanu trijumf, prolaz u finale i poželeo sreću u borbi za trofej.

“Očekivao sam da ćemo igrati sa malo više energije, hrabrosti i čvrstine. Nismo, od samog početka. Dozvolili smo njihovim ključnim igračima da uđu u ritam odmah i onda su mnogo lakše i sa više energije igrali u odbrani. Voleo bih da smo malo drugačije odigrali ovaj susret“, kaže Džikić i dodaje:

“Nedostajalo nam je više čvrstine i odlučnosti, a ne voljni momenat, da budem jasan. Oni su pogađali dobro od starta, kao i neke teške šuteve. U prošloj utakmici su neki od mojih igrača pogađali te stvari, to su ti majstorski šutevi. Ne mogu da kažem da je neko od njih ostao sam i pogodio, ne. Već su ubacivali iz raznih situacija. Trebalo nam je više odlučnosti u drugoj četvrtini“.

Koliko ste zadovoljni sezonom?

“Dobra sezona, videćemo još. Pričaćemo o tome, ali bili smo među četiri, igrali polufinale do majstorice, ima razloga za određeno zadovoljstvo. Imali smo nekih kikseva tokom sezone, time nisam zadovoljan. Ali, biće priča o tome...“


tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaŽeljko ObradovićAleksandar DžikićABA ligaplej-of ABA lige

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara