Kevin Panter ©ABA liga
Kevin Panter ©ABA liga

Panter iscepao mrežicu Podgoričana: Partizan u finalu ABA lige posle devet godina

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.05.22. | 22:51

Nije bilo drame u majstorici polufinala regionalnog takmičenja. Crno-beli su na krilima razigranog Amerikanca došli do pobede 101:77. Sada se čeka pobednik duela Crvena zvezda - Cedevita

U najavi utakmice smo pisali da postoje dva scenarija večeras. Da Partizan izađe na parket i pokaže šampionsko srce ili sve što je urađeno pada u vodu, baš kao što je to bio slučaj protiv Burse. Ovoga puta nije bilo nikakve dileme, ekipa Želja Obradovića je izgledala moćno - šampionski. Nisu ostavili ni promil nade Budućnosti u majstorici polufinala ABA lige. Crno-beli su nošeni publikom odigrali baš onako kako se očekuje od tima sa visokim ambicijama. Odredili su ritam, držali se plana, pokazali kvalitet na parketu i na kraju ubedljivo slavili 101:77.

Zanimljiv podatak kaže da je ovo bila tek četvrta majstorica Partizana od kako igra ABA ligu. Sada je polovičan - 2:2. Gubili su crno-beli od Crvene zvezde i Cedevite, a pobedili su Cibonu i sada Budućnost. Međutim, nema vremena za bilo kakvo veće slavlje. Partizan jeste ušao u finale regionalnog takmičenja posle punih devet godina, ali klub iz Humske je otvoreno pričao da nema nameru da se zaustavi samo na finalu - cilj je titula. Protivnik u finalu se čeka s obzirom da Crvena zvezda i Cedevita takođe igraju majstoricu. Ona je zakazana za ponedeljak (19.00).

Izabrane vesti

Što se tiče same utakmice. Samo je škripalo u uvodnim minutima. Da li je ekipa bila ukočena zbog velike želje ili nestvarnog huka sa tribina, kako god bilo, izabranici Željka Obradovića su postigli prve poene iz igre tek posle četiri minuta, od tog momenta kreće nalet crno-belih.

Stvari u svoje ruke preuzeo je Kevin Panter. Morao je posle izdanja u Podgorici. Naime, bek crno-belih je na drugom meču ostao bez poena i odigrao je verovatno najgoru utakmicu u sezoni, ovoga puta nije imao nameru da dopusti bilo šta slično. Pokazao je kako to izgleda kada krene da rešeta iz svih pozicija. Već posle prvog poluvremena je imao 20 poena, a čuvari iz Podgorice su se smenjivali, ali rezultat je uglavnom bio isti. Dva driblinga Pantera, šut i koš. U retkim slučajevima pronašao bi Ledeja i rezultat bi bio isti - trojka iz ugla.

Kada tako teče igra Partizana onda i ne čudi što se prednost povećavala iz minuta u minut. Detalj vredan pomena je prodor Radeta Zagorca koji je doneo plus devet, ali onda je njegovo atraktivno zakucavanje bacilo publiku u delirijum. U tim momentima Partizan je već krenuo da lomi otpor gostiju koji nisu bili u stanju ništa da odbrane, a kada dodatmo podatak da je Partizan ubacio 10 trojki u prvoj polovini utakmice pa i ne čudi da je ubačeno 55 poena što je bilo dovoljno za tačno 20 poena prednosti.

Alen Smailagić (©ABA liga/ Dragana Stjepanović)Alen Smailagić (©ABA liga/ Dragana Stjepanović)

Kada tako odigrate poluvreme na način na koji je to uradio Partizan, nastavak je znatno lakši. Iako su gosti iz Podgorice pokušali da napadu crno-bele šutem sa distance, kocentracija nije padala u trećoj deonici. Kada god bi Budućnost povezala dva dobra napada, tu je bio Kevin Panter. Nove trojke i Partizan je lako održavao sigurnu dvocifrenu prednost.

Prošlosezonski as Olimpije Milano je u nekoliko navrata dobijao ovacije, posebno kada je dobio kratki predah u finišu treće deonice. Kao je Panter izašao sa parketa, tako je Zek Ledej preuzeo stvari u svoje ruke kada je napad u pitanju.

Karakteristični šutevi jednom rukom su bili nerešiva enigma za goste pa je klub iz Humske u 29. minutu ponovo imao plus 20 - 74:54.

U poslednjih 10 minuta navijači su više slavili prolazak u finale nego što su pratili dešavanja na parketu. A tamo... nije bilo previše tenzija i neizvesnosti kao što je to bio slučaj u nekim ranijim momentima. Jednostavno, osetili su igrači Partizana da sada nema mesta bilo kakvom opuštanju. Na svaki skok se išlo maksimalno, svaki igrač se bacao na parket ako je imao barem promil šanse da dođe do lopte. Budućnost je pogađala sa vremena na vreme, ali govora o bilo kakvom preokretu nije bilo.

Pomenuli smo da je tokom treće četvrtine ovacije dobio Panter zbog izdanja na parketu, u četvroj te ovacije su išle na račun Radetu Zagorcu. Kapiten Partizana je odigrao na vrlo visokom nivou, posebno kada je u pitanju agresivnost u napadu. U nekoliko navrata je imao silovita zakucavanja što je dodatno razgalilo publiku. Posle nekoliko vezanih dobrih poteza osetio je Obradović da je vreme da izvede kapitena kako bi dobio zasluženi aplauz.

Dok Partizan bude čekao protivnika, već je poznato kada će biti odigrana prva utakmica finala. Zakazana je za petak, čeka se samo potvrda tačne satnice.



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara