Džoni O’Brajant (©Star Sport)
Džoni O’Brajant (©Star Sport)

O'Brajant već ima opciju da ode u Tursku

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 22:15

Američki krilni centar tek treba da okonča saradnju sa Zvezdom

Još se nije ozvaničio raskid saradnje između Crvene zvezde i Džonija O'Brajanta, ali za američkog krilnog centra već postoji interesovanje koje bi lako moglo da ubrza rastanak. Pogotovo što isto dolazi iz Turske čiji su klubovi po platežnoj moći među najboljim na Starom kontinentu.

EVROLIGA: (3,50) Crvena zvezda (16,0) Zenit (1,35)

Izabrane vesti

Kako javlja ugledni grčki portal Sport24, Džoni O'Brajant nalazi se na meti Turk Telekoma! Klub iz Ankare u potrazi je za visokim igračem koji bi dodatno pojačao tim posle dolaska Markusa Fostera u Panatinaikosa. Razlog zašto se u Grčkoj toliko interesuju za stanje u Turk Telekomu je taj što će upravo ekipa iz glavnog grada Turske biti protivnik Aeka u nastavku FIBA Lige šampiona.

Da bi se to dogodilo, naravno, potrebno je da Crvena zvezda i O'Brajant završe saradnju. Kako je Mozzart Sport prvi pisao, nekadašnji igrač Makabija i Lokomotive podneo je zahtev za raskid ugovora odmah posle završenog Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu, a Dejan Radonjić je posle trijumfa nad čačanskim Borcem potvrdio da O'Brajant nije bio uz tim otkako je trofej osvojen. Kako smo naglasili ranije, O'Brajant posle podnošenja zahteva za raskid saradnje nije po pravilniku u obavezi da prisustvuje treninzima, što je on i iskoristio. Tako će verovatno biti dok se situacija ne reši, a osim toga nije bio u postavi za meč protiv Borca.

Za Turk Telekom nastupaju nekadašnji evroligaški igrači Tajler Enis, Kajl Viltdžer, te Sem Deker koji ima solidno NBA iskustvo. U pitanju je jedna od finansijski najstabilnijih ekipa u Turskoj pošto iza nje stoji poznata telekomunikaciona kompanija istog imena.

O’Brajant u Evroligi ima 11,3 poena na 50 odsto šuta za dva, 32 odsto za tri i 74 odsto sa linije slobodnih bacanja, te 4,2 skoka i 1,4 asistencije.



tagovi

FIBA Liga šampionaDžoni O'BrajantEvroligaKK Turk TelekomKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara