Petar Mijović (©ABA liga / Budućnost)
Petar Mijović (©ABA liga / Budućnost)

Odložen derbi kola u Stožicama zbog Covid-19, Budućnost ima tri pozitivna slučaja, sumnja se na još jedan

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 10:42

Plavi su bili spremni da otputuju u Ljubljanu, ali je na kraju otkazan meč protiv Cedevite Olimpije

Derbi petog kola Jadranske lige između Cedevite Olimpije i Budućnosti zvanično je odložen zbog širenja virusa korona unutar svlačionice crnogorskog šampiona!

Budućnost je u subotu prijavila i treći pozitivan slučaj, a iako je stručni štab prvobitno bio spreman da otputuje u Ljubljanu na megdan Cedeviti Olimpiji, susret je zbog oštrih mera predostrožnosti ipak otkazan.

Izabrane vesti

U redovima Budućnosti se poslednjih dana značajno povećava broj zaraženih virusom korona, a situacija je postala još teža u toku jučerašnjeg dana nezvanično saznaje MOZZART Sport. Kako se može čuti, na večernji trening u subotu došla su osmorica igrača, ali je jedan odmah prijavio da se ne oseća najbolje posle čega je ustanovljeno da i sam ima visoku telesnu temperaturu. Sada se u klubu čeka adekvatan trenutak propisan epidemiološkim merama kako bi se tom igraču uradio test i utvrdilo da li je i on zaražen virusom korona. Iz kluba su se oglasili kratkim saopštenjem u kojem je potvrđeno odlaganje meča, ali i da je novo PCR testiranje već zakazano za ponedeljak ujutru.

Budućnost je trebalo da otputuje za Ljubljanu u nedelju ujutru u devet časova, ali je taj put otkazan, jer šef stručnog štaba Petar Mijović praktično nema minimalan broj igrača (osam) na raspolaganju kako bi mogao da odigra meč u dvorani Stožice. Plan je, inače, bio da Budućnost odmah posle derbija u glavnom gradu Slovenije otputuje u Italiju, gde u utorak treba da igra meč šestog kola Evrokupa protiv Breše.

Podsetimo, Budućnost je prošle sedmice odigrala prvi evropski okršaj protiv Mornara u okviru Evrokupa, a upravo su Barani prošli kroz težak period zbog više pozitivnih slučajeva na kovid testovima.



tagovi

Cedevita OlimpijaBudućnost PodgoricaCOVID-19Petar Mijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara