Bili Beron (©Olimpia Milano)
Bili Beron (©Olimpia Milano)

Olimpija odgovorila na rastanak s Dilejnijem – Bili Beron stigao u Milano

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 13:33

Sada sasvim renoviran

Užasna prošla sezona i povreda za kraj, Malkolm Dilejni je u tunelu iz koga će se verovatno mesecima izbavljati. Ali moderan sport je biznis, Olimpija je morala da reaguje nakon isteka ugovora sa iskusnim bekom i samo nekoliko sati nakon zvaničnog rastanka dovela – mlađeg i dostojnog naslednika. Bili Beron se posle raskida saradnje sa Zenitom – iz očiglednih razloga – preselio u Milano.

Izabrane vesti

Bili je jedan od elitnih šutera, možda najbolji koga smo videli u Evropi poslednjih sezona. Ima iskustvo, istovremeno i svežinu, tako da smo srećni što je sa nama“, rekao je generalni menadžer Olimpije Hristos Stavropulos.

Amerikanac, svojevremeno ponajbolji košarkaš Crvene zvezde, u čijem je dresu i debitovao u Evroligi u sezoni 2019/2020, takođe je oduševljen što je stigao u tim Etorea Mesine.

Uvek sam poštovao Mesinu, klub takođe, a moj cilj je bio da igram na ovom nivou. Želim samo da donesem par trofeja klubu“.

Bili Beron je prošle sezone u Evroligi u proseku beležio 11,2 poena uz 35,7 odsto šuta za tri poena, dok je u VTB ligi bio još ubojitiji sa 14,6 poena uz procenat šuta za tri od 46,5 odsto. Gurao je Zenit i do prve titule u VTB ligi, ali kada su ruski klubovi izbačeni iz Evrolige zbog rata u Ukrajini shvatio je da je vreme da napusti Sankt Peterburg.

Sada je došlo vreme da može da nosi klub sa najvišim ambijama. Olimpija prošle sezone nije uspela da napravi iskorak na međunarodnoj sceni, stala je u četvrtfinalu Evrolige, u međuvremenu su ugovori istekli Troju Denijelsu, Dilejniju, Serhiju Rodrigezu, Polu Biligi, Treju Kelu i Benu Bentilu.

Iskusni Kajl Hajns je potpisao na još jednu godinu, a ozvaničena su i dva pojačanja. Iz Barselone je stigao centar Brendon Dejvis, dok se klubu na vernost obavezao i italijanski reprezentativac Stefano Tonut (Venecija). Najavljen je i dolazak Kevina Pengosa, mada dve strane još nisu postigle dogovor.



tagovi

Olimpija MilanoZenit Sankt PeterburgBili BeronMalkolm Dilejni

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara