Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Oni su budućnost Partizana: Sjajni Drezgić i Dimitrijević doneli treće mesto u Pioniru

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 15:46

Crno-beli treći na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu

Juniori Partizana ostavili su odličan utisak na kvalifikacionom ANGT turniru juniorske Evrolige u Beogradu. Predvođeni najvećim biserom crno-bele škole, Savom Drezgićem, došli su u poziciju da se bore za treće mesto, a onda se talentovanom beku priključio mladi centar Aleksa Dimitrijević kada je bilo najbitnije i poneo velike zasluge što je ekipa Bojana Simanića savladala Next Generation tim, pa će se na konačnoj lestvici naći odmah iza finalista Barselone i Olimpije Milano - 72:81.

Savo je ponovo radio sve. Bio pravi lider tima i trudio se ne samo da postiže poene, već da doprinese u svim segmentima igre. Tako je na kraju umalo došao i do tripl-dabla: 27 poena, 10 skokova, sedam asistencija, uz šest iznuđenihi faulova za indeks 35. Dokazao je još jednom da je u njemu budućnost Partizana, a čini se da bi i Srbija mogla da dobije još jednog sjajnog beka iz košarkaške fabrike u Humskoj.

Izabrane vesti

Doprinosio je na razne načine tokom čitavog susreta, ali ekipa Peterija Koponena se dobro držala i meč je uglavnom bio u egalu. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, povukao je u poslednjoj četvrtini, prodorima probijao odbranu rivala, pogađao pod kontaktom, da bi na minut i po do kraja trojkom stavio tačku.

Sjajno ga je ispratio Dimitrijević koji je kada je konačan plasman bio na talonu odigrao najbolji meč na turniru. Borio se pod obručima, nije se štedeo, igrao je veoma čvrsto i nosio se odlično sa visokim igračima rivala, koji su na sve načine pokušavali da ga sputaju. Ipak, nisu uspeli. Pogađao je iz reketa i sa linije penala, kupio skokove i na susret okončao sa 21 poenom i devet skokova, za indeks 27. Aleksa i Savo su bili daleko najbolji na parketu u odlučujućoj četvrtini, te su time pokazali i veliku zrelost za svoje godine, ali i pobednički karakter.

Aleksa Dimitrijević (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)Aleksa Dimitrijević (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Ključni tandem crno-belih je ispratio Jovan Ićitović sa 10 poena, dok su se u Koponenovom sastavu istakli Poljak Timoteuš Sternicki sa 17 poena, Bugarin Teodor Trifonov sa 11, kao i potugalski bek Apolo Kaetano sa 10 poena. Talentovani srpski košarkaš iz ekipe Džokera, Aleksa Stanojević dodao je devet poena, uz pet skokova.

Partizan može da bude veoma zadovoljan i učinjenim, ali i prikazanim na trodnevnom turniru juniorske Evrolige. Nije obezbeđen plasman na završni turnir (mada nije isključena mogućnost da dobije vajld kartu), ali Drezgić i drugovi su se pokazali u odličnom svetlu, savladali vršnjake iz Mege, Hapoel Tel Aviva i Next Generation tim. Jedino nisu mogli da pariraju prvom favoritu turnira, Barseloni. Mladi bek, koji je ove sezone trenirao i sa ekipom Željka Obradovića, vratiće se u SAD gde se već usavršavao nekoliko meseci u srednjoj školi sa Floride, kako bi nastavio dalje da radi. A posle toga? Čini se da je sasvim jasno da ga čeka budućnost u prvom timu Partizana.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

Mega – Hapoel Tel Aviv 89:66

Partizan – Barselona 55:89

Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv 89:81

Next Generation tim – Crvena zvezda 80:69

Hapoel Tel Aviv – Partizan 63:75

Barselona – Mega 89:83

Nedelja 3. mart:

sedmo mesto: Makabi - Hapoel 73:74

peto mesto: Mega - Crvena zvezda 88:78

treće mesto: Next Generation - Partizan 72:81

16.30 - finale: Olimpija Milano - Barselona



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetANGTAdidas next generation turnirJuniorska EvroligaSavo Drezgić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara