Detalj sa prošlogodišnjeg drafta (©AFP)
Detalj sa prošlogodišnjeg drafta (©AFP)

Orlando bira prvi na ovogodišnjem draftu, kakav sunovrat Detroita

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 03:50

Denver čeka svoju šansu sa 21. pozicije, Oklahoma i San Antonio imaju po tri pika u prvih 30, Nju Orleans i Memfis po dva

Ovogodišnjom lutrijom u Čikagu odlučeno je da Orlando Medžik bira prvog pika na draftu koji će se održati 23. juna u Bruklinu!

Franšiza sa Floride je uoči izvlačenja kuglica imala najveće šanse da na vrhu dočeka izbor najvećih talenata na planeti. Orlando je poslednji put bio prvi na draftu još davne 2004. godine kada je izabrao Dvajta Hauarda, dok je prošle godine imao pravo dvaput da bira već u prvih deset pa je uzeo Džejlena Sagsa sa petog i Franca Vagnera sa osmog mesta.

Izabrane vesti

Oklahoma Siti Tander biraće druga, Hjuston Rokets treći, a Sakramento Kings četvrti, koji je imao 32 odsto šanse da bude među prva četiri. Timovi pozicionirani od petog do četrnaestog mesta razvrstani su po učinku u sezoni na izmaku.

Pravi sunovrat doživeo je Detroit Pistons koji je definitivno navikao na neuspehe. Detroit je uoči lutrije imao 52,1 odsto šansi da dobije jednog od prva četiri pika i 14 odsto da se nađe na vrhu. Međutim, kuglice su rekle da će Pistonsi na peto mesto. Podsetimo, oni su prošle godine birali prvi i uzeli Kejda Kaningema.

03.00: (1,50) Golden Stejt (13,0) Dalas (2,95)

Detroit će tako najverovatnije ostati bez prava da izabere tri najveća prospekta na draftu, to su centar Gonzage Čet Holmgren (20), krilo Oburna Džabari Smit Džunior (19), sin nekadašnjeg NBA igrača Džabarija, te krilo Djuka Paolo Bankero (19).

Doduše, svakako će imati šansu da uzme nekog iz sledećeg niza kako bi dodao još jednu puzlu u mladi i talentovani mozaik. To bi mogli da budu bek Perdjua Džejden Ajvi, krilo Ajove Kigen Mari, bek Kentakija Šedon Šarp, centar Memfisa Džejlen Duren i bek Arizone Benedikt Maturin.

Podsetimo, Pistonsi su sezonu završili sa skorom 23-59 i bili su 14. od 15 klubova na Istoku. Kaningem je bio treći u izboru za Rukija godine sa 17,4 poena, 5,6 asistencija i 5,5 skokova u debitantskoj sezoni.

Zanimljivo je da će Oklahoma Siti Tander i San Antonio Spars imati pravo da po tri puta biraju u prvom krugu. Oklahoma sa druge, dvanaeste i tridesete pozicije, Sparsi sa devetog, dvadesetog i dvadeset petog mesta. Nju Orleans Pelikans (osam i petnaest) i Memfis Grizlis (dvadeset dva i dvadeset devet) mogu da uzmu po dva igrača u prvom krugu. Denver Nagetsi Nikole Jokića čekaće svoju šansu sa 21. pozicije.

Među visoko kotiranim pikovima na draftu ove godine nalazi se i supertalentovani košarkaš Mege Mozzart Nikola Jović koga su stručnjaci u simulacijama drafta slali u Minesotu ili San Antonio.

KOMPLETAN REDOSLED DRAFTA - PRVA RUNDA

1. Orlando Medžik

2. Oklahoma Siti Tander

3. Hjuston Rokets

4. Sakramento Kings

5. Detroit Pistons

6. Indiana Pejsers

7. Portland Trejlblejzers

8. Los Anđeles Lejkers (pravo ima Nju Orleans Pelikans)

9. San Antonio Spars

10. Vašington Vizards

11. Njujork Niks

12. Los Anđeles Klipers (pravo ima Oklahoma Siti Tander)

13. Šarlot Hornets

14. Klivlend Kavalirs

15. Nju Orleans Pelikans (pravo ima Šarlot Hornets)

16. Atlanta Hoks

17. Bruklin Nets (pravo ima Hjuston Rokets)

18. Čikago Buls

19. Minesota Timbervulvs

20. Toronto Reptors (pravo ima San Antonio Spars)

21. Denver Nagets

22. Juta Džez (pravo ima Memfis Grizlis)

23. Filadelfija Seventisiksers

24. Milvoki Baks

25. Boston Seltiks (pravo ima San Antonio Spars)

26. Dalas Maveriks

27. Majami Hit

28. Golden Stejt Voriors

29. Memfis Grizlis

30. Finiks Sans (pravo ima Oklahoma Siti Tander)

 


tagovi

Denver NagetsSan Antonio SparsOklahoma Siti TanderNBA draftDetroit PistonsOrlando MedžikNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara