FOTO: FIBA / VID PONEKVAR
FOTO: FIBA / VID PONEKVAR

Orlići ostaju u eliti, dve trojke kobne po Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 18:58

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina i naredne godine imaće mesto u A diviziji

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina i naredne godine imaće mesto u A diviziji. Pobedom nad vršnjacima iz Hrvatske (70:63) Orlići su obezbedili 13. mesto na Evropskom prvenstvu za kadete u Skoplju i tako sačuvali elitni status, a Hrvati su tim koji ide u B- divizije. Podsetimo da su Hrvati slavili protiv Srbije u prvom meču tokom grupne faze šampionata, ali sada kada je bilo znatno bitnije naša ekipa je došla do trijumfa.

Utakmica nije startovala po planu Srbije. Orlići su imali problema sa izgubljenim loptama u uvodnim minutama i neorganizovanošću u napadu, pa je to donelo do prednosti 8:17 reprezentaciji Hrvatske, koja u tom startnom periodu nijednom nije pogrešila i nije promašila iz igre.

Izabrane vesti

Ipak, izabranici Aleksandra Glišića počeli su da igraju u prepoznatljivom šuterskom ritmu kada su serijom od 12 poena preokrenuli meč u svoju korist (23:19).

 Hrvatska se vratila u meč i u jedan momenat imala dvocifrenu prednost (27:37), zahvaljujući visokim igračima Juriću i Perkoviću koji su imali sjajnu igru u reketu, ali i posle ove serije Srbija je pronašla mentalna snaga da ponovo uđe u igru za pobedu (37:40).

Utakmica je bila neizvesna, borba za svaku loptu velika, u poslednjih deset minuta Srbija je ušla sa tri poena prednosti (53:50) i otvorila trojkom Asanija, taj plus od tri poena je stajao i na četiri minuta pre kraja i nakon što se Hrvatska približila, Savo Drezgić i Almir Asani dali su važne trojke na 100 sekunda pre kraja koji su na kraju bile prelomne za trijumf Srbije

 Najbolji kod Srbije bili su Miroslav Bogdanović sa 16, Almir Asani sa 15 i Savo Drezgić sa 14 poena, dok su se kod Hrvata istakli Ivan Jurić sa 15 i Vito Perković sa 13 poena.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara