Pablo Laso (©MN Press)
Pablo Laso (©MN Press)

Pablo Laso: Zvezda postala jaka sa Kampacom, mnogo je dobrih ekipa u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 09:37

Iskusni španski stručnjak, koji još nema angažman, govorio o elitnom takmičenju, pa se dotakao i crveno-belih

Otkako je prošlog leta otpušten iz Reala, Pablo Laso je slobodan. Želi da se vrati trenerskom poslu, ali ima određeni uslov.

Izabrane vesti

"Ponekad se probudim ujutru i zapitam se zašto ne idem na trening. Košarka je moj život, moja ljubav. Nedostaju mi treninzi, ali jednom mi je neko rekao: Nisi baš košarkaški trener sve dok ne dobiješ otkaz'. U pravu je. Ali, pridružiću se samo mestu koje me ceni i gde bih mogao da unapredim tim. Zaista ne mora da bude samo u Evroligi. Trener je trener, bilo u Evroligi ili Evrokupu..."

Naravno da gleda evroligaške mečeve. I ima svoju listu favorita na kojoj su Olimpijakos, "njegov" Real...

"Tokom leta su potpisali sa velikim igračima, kao što su Mario Hezonja i Džanan Musa. Imaju vrhunski tim, nema sumnje da su kandidati za titulu. Olimpijakos je najbolji i najstabilniji tim, ali to može da se promeni. Ima mnogo dobrih ekipa, uključujući i neke koje teško mogu da procenim, poput Crvene zvezde, koja je postala jaka sa Fakundom Kampacom", rekao je Laso koji naravno zna da Argentinac ne može da bude registrovan za crveno-bele zbog kazne Evrolige koja ističe 28. februara. Ali, posle tog datuma ostalo je još devet kola.

Lasova karijera u Real Madridu je završena uglavnom zbog zdravstvenih problema, barem prema zvaničnom saopštenju kluba. Trener sada kaže da se oseća odlično i da je spreman za nove izazove.

"Iako srčani udar zvuči kao neko veliko iskušenje, nije izazvao tako veliku patnju i nisam mogao da zamislim da će mi se život preokrenuti. Sve što je doktor rekao je da moram da se pridržavam osnovnih pravila o ishrani i sportu. Od tada se osećam odlično. Nisam trčao maratone pre infarkta i ne planiram da počnem ni sada", našalio se Laso.

Prisetio se i dana kada je došlo do rastanka sa Kraljevskim klubom.

"Nije bio prijatan dan. Iznenadilo me. Međutim, shvatio sam da ako klub bude doneo ovu odluku, moraću da je se pridržavam. Odmah sam to shvatio. Nisam mogao da živim od onoga što sam dobio kao trener Real Madrida i morao da razmišljam o budućnosti, koja otvara mogućnosti za dobre stvari. Da sam pao u očaj, zauvek bih ostao definisan samo kao bivši trener Real Madrida, ali najpre sam Pablo Laso."

Šta mu je ostalo u najlepšem sećanju iz perioda u Real Madridu?

"Neki možda rekli određeni trofej, ali za mene su najveći trenuci bile svakodnevne aktivnosti, rad sa ovim igračima na dnevnom nivou, sa sjajnim osobljem u tako velikom klubu. Biti u Realu 11 godina nadmašuje svaku pobedu, svaki trofej," zaključio je Pablo Laso.



tagovi

Pablo LasoKK Crvena zvezdaKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara