Gabrijel Dek i Branko Lazić (©Star Sport)
Gabrijel Dek i Branko Lazić (©Star Sport)

Real bez Deka i Rudija na Zvezdu: Pionir je mitska dvorana, odiše košarkom i teško je svakom gostu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.23. | 15:19

“Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario“, kaže Čus Mateo

Teško da navijači Crvene zvezde neki meč iščekuju toliko kao gostovanje Real Madrida u utorak (TV Sportklub, 19.00).

Posle spekulacija argentinskih medija da Blankosi stoje iza suspenzije registracije Fakunda Kampaca, pristalice crveno-belih ne mogu da dočekaju duel sa madridskim gigantom i najavljuje se uveliko puna hala Aleksandar Nikolić.

Izabrane vesti

Real na noge Zvezdi stiže posle dve ubedljive pobede, svestan da se i domaćin mnogo promenio u odnosu na početak sezone i prvi duel ovih klubova.

“Crvena zvezda se mnogo promenila od oktobra. U poslednjih deset utakmica dobila je osam, radikalna je promena stila igre. Jako je teško pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu, bez obzira što su dva poraza u tom nizu od deset utakmica došla upravo na parketu Pionira. Oni se bore do kraja, sa mnogo intenziteta, tim sa mnogo vrlina, igraju timski. Defanzivno su jako dobri, pogotovo u situacijama jedan na jedan“, poručio je Mateo.

O dostupnim igračima za utakmicu...

“Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario“.

Utorak, 19.00: (2,55) Crvena zvezda (14,5) Real Madrid (1,60)

Dvorana Aleksandar Nikolić je za trenera Reala posebno mesto...

“To je mitska dvorana, koju navijači uvek napune do vrha i guraju svoj tim napred. Ta dvorana odiše košarkom. Tu nikada nije lako igrati, jer je atmosfera uzavrela, gostima je jako teško“.

Kako do pobede?

“Prvo, moramo da uđemo u meč sa jakim intenzitetom. Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti na minimum, da biramo dobre situacije za šut i igramo agresivno u napadu. Naravno, treba i da vodimo računa o osnovama – skoku, trčanju i da kažnjavamo njihove greške iz kontri“.

Kako su Rudi Fernandez i Gabrijel Dek?

“Rudi se dobro oporavlja, nadamo se da će uskoro biti na treningu. Još je rano za njega da ide sa nama na put i igra. Dek je imao neke testove, otpisali smo ozbiljnu povredu, ali i dalje ga muči zadnja loža desne noge. Moramo da reagujemo iz predostrožnosti i da ga oporavimo lepo“.

Real je odigrao dva odlična meča, dominantno dobio Makabi i Gran Kanariju u Madridu.

“Igrali smo odlično na oba kraja terena. Defanzivno smo bili dobri, generisali smo dosta napada iz dobre odbrane i kroz asistencije. Igramo dobro kao tim, Najvažnije je da nastavimo da idemo dalje. Evroliga je izjednačena više nego ikad ranije, pogledajte samo da je razlika između prvog i desetog na tabeli u dve pobede. A, Zvezda je taj deseti klub trenutno. Neverovatno je izjednačena liga ove godine“.

O slučaju Fakunda Kampaca, koji je digao celu Evropu na noge...

“Nije na meni da pričam o tome. Videli smo saopštenje i koja je sankcija uvedena, jednostavno je“.

Malo šire o izjednačenoj Evroligi...

“Na početku sezone nisam hteo da dajem nikakve prognoze, ali nisam ni očekivao da će biti ovako. Nikada dosad Evroliga nije bila toliko izjednačena kao ove godine. Čak je i ACB liga takva. Svako može da dobije svakog, ne smeš da se opustiš ni na trenutak. To je ono što stalno pričam igračima. Treba biti hladne glave i ne odustajati od stvari koje si zamislio čak i kada rezultat u nekom trenutku nije kako treba“, priča Mateo i dodaje:

“Ujednačeniji je kvalitet timova. Postoji kontinuitet. U situaciji si da danas igrač sa Albom koja je poslednja, a sledeći dan sa Baskonijom sa prvog mesta. A kvalitet timova je gotovo isti. Ništa i nikog ne smeš da uzmeš zdravo za gotovo. Dovoljno je videti da su timovi od prve do desete pozicije u dve pobede razmaka, to sve govori“.

U poslednjoj anketi među generalnim menadžerima evroligaških klubova, Real Madrid nije među favoritima za osvajanje takmičenja...

“Nemam šta da volim ili ne volim oko rezultata te ankete. Znam da se za Španiju uoči Evrobasketa pričalo da ne može da uzme titulu, pa smo videli ko je šampion. Ankete su lepa stvar, ali ne uvek egzaktna“.



tagovi

EvroligaČus MateoKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara