Joanis Papapetru (©Starsport)
Joanis Papapetru (©Starsport)

Papapetru: Nije sve istina što se piše o mojoj budućnosti, nisam još doneo odluku

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 05:39

Grčki reprezentativac koji je u sezoni za nama branio boje Partizan Mozzart Beta dotakao se svoje budućnosti u beogradskom klubu

Stigao je Joanis Papapetru minulog leta u Partizan Mozzart Bet kao veliko pojačanje. Prvi put je u profesionalnoj karijeri izašao van granica Grčke kako bi pomogao crno-belima da se posle 10 godina vrate na regionalni tron.

Nakon što je ekipa Željka Obradovića osvojila ABA ligu, pojavile su se informacije da će se Papapetru vratiti odakle je i došao - u Panatinaikos. Sada je grčki reprezentativac i prokomentarisao novode o svojoj budućnosti.

Izabrane vesti

"Mnogo toga se pričalo o tome gde ću nastaviti da igram, ali verujem da nije sve istina. Trenutno uživam u odmoru, nisam previše analizirao ništa, sve opcije su otvorena. Nisam doneo odluku, videćemo kako će se situacija razvijati", rekao je Papapetru grčkim medijima tokom "Stoiximan AegeanBall" košarkaškog festivala na ostrvu Siros u Grčkoj.

A o crno-belima samo najbolje. Posebno mu je prijao rad sa Željkom Obradovićem.

"Najbolji je. Neverovatna osoba. Sjajno je raditi sa njim. Svaki trening je kao škola. Zahtevan je, ali njegova želja izvlači najboljih iz vas. Mentalitet će mu ostati kao najveće nasleđe".

Smatra da će Matijas Lesor posle najbolje sezone u dosadašnjoj karijeri nastaviti da napreduje.

"Tu je gde je potpuno zasluženo, uvek daje 100 odsto. Briljira i u odbrani i napadu tokom čitave karijere i nastavlja da napreduje iz godine u godinu. Ima još mnogo da ponudi".

Uporedio je i navijače u Srbiji i Grčkoj, s ozbirom da je igrao pred nekima od najboljih na svetu.

"Slično se ponašaju, iskazuju strast. U Srbiji je možda gore na terenu, ali bolje van njega. Animozitet vlada samo na terenu".

Prokomentarisao je 29-godišnji košarkaš i potez Kostasa Slukasa da se preseli iz Olimpijakosa u Panatinaikos. Mnogi su ostali zatečeni, ali jedan od igrača koji možda i najbolje shvata iskusnog plejmejkera je upravo Papetru, jer je 2018. uradio isto.

"Niko to nije očekivao od njega, ali bila je to profesionalna odluka i razumem je verovatno bolje od drugih. Dokazao se i dao sve od sebe, a još mnogo toga je pred njim. To je bila njegova odluka i zaslužuje poštovanje. Želim mu mnogo zdravlja i sve najbolje", zaključio je Joanis Papapetru.


tagovi

Joanis PapapetruKK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićMatijas LesorKostas Slukas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara