Smailagić u prodori (© ABA liga)
Smailagić u prodori (© ABA liga)

Partizan juri poker u Podgorici da bi izbegao povratak serije u Beograd

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 09:10

Ukoliko izabranici Željka Obradovića upišu pobedu večeras protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige plasiraće se u finale gde čekaju boljeg iz meča Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

Poznato je već koliko dugo Partizan čeka na plasman u finale ABA lige. Punih devet godina crno-beli nisu bili u yavršnim borbama za titulu u regionalnom šampionatu, a sada im ostaje samo još jedan stepenik da dođu u tu priliku. Ipak, neće biti lako. Izabranici Željka Obradovića se nalaze u Podgorici gde će večeras (20.45) pokušati još jednom da savladaju Budućnost - četvrti put ove sezone.

Za poker pobeda biće potrebno iskoristiti recept iz prethodne utakmice. Partizan je u Beogradu na startu polufinalne serije odigrao najubedljiviji meč protiv Podgoričana do sada. Kontrola utakmice skoro svih 40 minuta za ubedljiv trijumf rezultatom 82:66. Sada preostaje da se upiše još jedna pobeda, a u slučaju eventualnog poraza, serija se ponovo seli u Beograd gde će biti odigrana majstorica.

Izabrane vesti

"Očekuje nas još jedna utakmica protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Pravila u plej-ofu se znaju, stoga nas očekuje izuzetno teška utakmica na gostovanju u Podgorici, ali idemo sa ambicijama da odigramo dobro", poručio je Obradović.

Paritzan je znao tokom prethodnih godina da se u Morači provede kao bos po trnju. Pre ovosezonske pobede u ligaškom delu, Budućnost je nanizala čak sedam trijumfa na domaćem terenu protiv crno-belih.

"Znamo da do naše ovosezonske utakmice u Morači, Partizan tamo dugo nije pobedio i da će nam biti još teže da i četvrti put u sezoni savladamo odličnog rivala kakva je Budućnost. Verujem da će oni dati sve od sebe da se vrate u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da im čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo", istakao je bek crno-belih Uroš Trifunović.

Zanimljivo da dugo Partizan i Budućnost nisu igrali u mečevima koji odlučuju o prolazu u finale. Naime, prethodni put, a i jedini, je bilo u aprilu 2011. godine kada je na klupi Partizana sedeo Vladimir Jovanović, a crno-bele je predvodio Kurtis Džerels. Partizan je tada slavio u polufinalu. Od tada dva kluba su isključivo igrala ligaške susrete u ABA ligi sve do ove sezone gde je Partizan pokazao veći nivo kvaliteta.

(2.05) Budućnost (13.5) Partizan (1.90)

Uprkos tome, trener domaćina Aleksandar Džikić ističe da je moguće slaviti ako se ispune određeni uslovi.

"U plej-ofu ovog takmičenja povoljan rezultat se ostvaruje ako se igra čvrsto, ako se igra sa mnogo energije, sa upornošću i željom. To su preduslovi, mora da se radi i nema drugog načina. Mora da se vjeruje i da se želi", istakao je Džikić uoči novog duela sa Partizanom.

Saglasan sa strategom crnogorskog kluba bio je i Edin Atić. Košarkaš Budućnosti istakao je veru u prvu pobedu nad crno-belima u aktuelnoj sezoni, posle tri poraza.

"U svakom našem velikom meču smo imali ogromnu podršku sa tribina ove sezone. Nadam se da će i u nedeljnom susretu publika biti naš šesti igrač. Odigrali smo tri duela sa Partizanom ove sezone i u svakom smo, u određenom trenutku, jurili dvocifrenu razliku što nas je dodatno umaralo. Potrebno je da nametnemo naš ritam i da pogodimo šuteve koje imamo jer smo u svim utakmicama imali veliki broj otvorenih šuteva bez uspeha. U prethodnom meču smo dozvolili da se Partizan odlepi zbog naših grešaka. Stigli smo do minus sedam u trećoj četvrtini, ali nas je opet šut koštao da uđemo u egal utakmicu. Potrebno je da iskontrolišemo skok i izgubljene lopte, uz adekvatan šut verujem da možemo da dođemo do pobede pred našom publikom", rekao je igrač Podgoričana.

U drugoj polufinalnoj seriji Crvena zvezda vodi 1:0 protiv Cedevite Olimpije. Baš kao Partizan, Zvezda će pobedom u Ljubljani (ponedeljak, 19.30) proći u finale.



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara