Panter slavi koš za pobedu (© MN Press)
Panter slavi koš za pobedu (© MN Press)

Partizan pokazao mane, Panter junak velike drame! (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.11.21. | 22:42

Crno-beli posle velike borbe uspeli da sruše Huventud, iako su veliki deo meča bili u rezultatskom zaostatku - 68:67

Velika drama u dvorani „Pionir“ završena je pobedom Partizana nad Huventudom – 68:67!

Presudne koševe postigao je Kevin Panter. Četiri sekunde pre kraja pogodio je za dva i zapalio celu dvoranu. Usledila je dobra odbrana, baš Amerikanca, a onda i veliko slavlje... Čim je isteklo vreme, sa tribina je najbolji igrač crno-belih nagrađen skandiranjem.

Izabrane vesti

Čekali su crno-beli ozbiljan ispit ove sezone i posle nešto više od mesec dana su ga dočekali. Sudarila su se dva neporažena tima u Evrokupu do sad, dva nekadašnja evropska šampiona, klubovi koje je do titule vodio isti čovek – Željko Obradović. Iako su tokom velikog dela meča bili u rezultatskom deficitu, igrači Partizana su uspeli da se izdignu u neizvesnoj završnici i zahvaljujući prvoj violini sačuvaju ispred svog imena epitet – nepobedivi.

Posle osam utakmica na kojima ih greške i neki loši momenti nisu koštali pobede, naleteli su na klub koji je znao da kazni njihove propuste i natera ih da pokažu i mane. Defanzivni zid španske ekipe je onemogućio domaćima da demonstriraju sve napadačke sposobnosti, sveo ih je na 68 poena, ali mu ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Crno-beli su šetali na ivici poraza, ali su se izvukli.

-----------------------------

PARTIZAN – HUVENTUD 68:67

/19:17, 15:22, 15:20, 19:8/

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd;

Gledalaca: 6.733;

Sudije: Luiđi Lamonika, Are Haliko, Artjom Lavruhin.

PARTIZAN: Kuruc 7, Panter 18, Ledej 13 (6sk), Zagorac 4, Avramović 4 (3uk), Koprivica 4, Dangubić 3, Smailagić 7, Miletić -, Mur 8, Glas -, Madar -.

HUVENTUD: Buskets 4, Ribas 8 (9as), Brodžijanski 7, Ventura -, Vives -, Feliz 4, Vilis 11, Zagar -, Birgander 6, Para 15, Maronka 2, Tomić 10 (8).

-----------------------------

Kao što je u najavi ovog okršaja rekao Pau Ribas, krcata hala protivničkih navijača je od startu veoma motivisala Špance da pokažu kvalitet, koji ih je doveo do uvodne dve pobede. Mnogo bolje su otvorili utakmicu i iskoristili lošu realizaciju u napadu domaćih da se rezultatski odlepe. Crno-beli su početnu barijeru probili i stigli do prvih poena preko Pantera tek posle tri i po minuta igre... Odmah posle toga rival je odgovorio trojkom, a onda i zakucavanjem za – 11:2. Sve poene za Huventud ubacili su Para i Vilis. Njihov nalet je morao na devet razlike da preseče Željko Obradović tajm-autom.

Definitivno je uputio prave reči svojim izabranicima, jer su se vratili na teren i pokazali reakciju kakva se i očekivala od njih. Ledej je zakucao uz faul, slično je uradio i Kuruc, pa je zaostatak počeo da se topi. Podrška sa tribina je bila sve jača, a Partizan konretniji u završnici napada. Ledej je nosio dirigentsku palicu, a pratili su ga Panter i Kuruc. Njih trojica su izgradila seriju 11:0 od trenutka kada je Obradović tražio predah, i dovela crno-bele prvi put na utakmici do prednosti – 13:11.

Iako su tokom tih nekoliko minuta bili veoma dominantni, nisu zaplašili rivala iz Španije. Vrlo brzo su se gosti vratili u pravi ritam, sve opasniji je bio Šveđanin Simon Birgander, koji je ispratio vodeći tandem. Posle izjednačene završnice prve četvrtine, Partizan je preko raspoloženog Ledeja na startu drugog perioda prvi put izgradio pet poena prednosti. Na semaforu je zasvetlelo – 22:17, a pored imena Zeka Ledeja u poenterskoj koloni dvocifrena brojka – 10.

Sredinom druge četvrtine su crno-beli popustili i dozvolili kao na startu protivnicima da preuzmu konce u svoje ruke. Dve trojke Ribasa su došle u pravom trenutku za goste. Posle toga je do prvog koša na meču stigao i iskusni centar Ante Tomić, pa je tim iz Badalone poveo – 33:27. Uspeli su gosti da otežaju crno-belima posao u ofanzivi, a onda su iz dobre odbrane dolazili do lakih rešenja u napadu. Imali su bolje procente šuta za tri, mnogo više uspešnih dodavanja (14-6) i manje izgubljenih lopti (6-9) – što im je na kraju i donelo plus pet na poluvremenu.

Posle tri minuta igre u nastavku Vilis je stigao do poena i postao prvi dvocifreni kod gostiju. Mnogo jednostavnije su napada realizovali Španci, bili su sve vreme korak ispred Obradovićevih momaka. Škripalo je i u odbrani i u napadu domaćih, definitivno je Huventud vodio glavnu reč. Sve vreme su u trećoj četvrtini održavali vođstvo, a kada je Para postigao trojku prvi put večeras su se udaljili na dvocifrenu udaljenost. Na 12 minuta i 40 sekundi pre kraja meča ekipa iz Badalone je vodila 54:43.

Divna atmosfera u Pioniru (© MN Press)Divna atmosfera u Pioniru (© MN Press)

Morao je tada da preuzme odgovornost Kevin Panter, ubacio je dve trojke u malom vremenskom razmaku, ali mu je oba puta na drugoj strani stigao odgovor. Bilo je potrebno da crno-beli vežu nekoliko odbrana, da bi došli do prilike za preokret. Pred odlučujućih deset minuta – imali su minus od deset poena.

Zagorac i Smailagić, koji je potpuno zaustavljen u prve tri četvrtine, otvorili su sa 4:0 poslednji period i tako nagovestili da je promena rezultata sasvim moguća sa pravom energijom. Znali su i navijači u tim trenucima da im daju vetar u leđa. Huventud nije mogao da pronađe put do koša, crno-beli su zategli odbranu i topili razliku. Tek posle četiri i po minuta gosti su preko Tomića došli do poena sa linije za slobodna bacanja. Bilo je tada tri razlike za Špance – 60:57 i još pet minuta da se igra.

Kako je vreme isticalo, tako je sve više delovalo da crno-beli neće uspeti da naprave još taj jedan korak i tpreskoče rivala. Odolevao je uporno Huventud i čuvao zalihu. Međutim, pravu dramu doneo je Alen Smailagić, kada je trojkom smanjio na samo pola koša zaostatka. Panter je potom sa dva koša doneo vođstvo crno-belima – 66:65. Potom je pogodio još jednom i poneo titulu junaka meča...

Temperatura u hali je dostigla maksimum. Partizan se izvukao iz veoma teške situacije i overio novi trijumf. Treći u Evrokupu, deveti u sezoni.

EVROKUP, TREĆE KOLO

Utorak

Turk Telekom - Slask 89:73

Hamburg - Andora 91:97

Burg - Promiteas 92:62

Trento - Lijetkabelis 61:77

Partizan - Huventud 68:67

Sreda

17.30: Lokomotiva Kubanj - Levaloa

18.00: Bursa - Cedevita Olimpija

19.00: Budućnost - Virtus Bolonja

19.30: Ulm - Venecija

20.30: Valensija - Gran Kanarija



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara