Košarkaši Partizana (Foto: MN Press)
Košarkaši Partizana (Foto: MN Press)

Partizan prošao kao Avtodor i Jenisej: Primio 100 poena prvi put posle četiri godine

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.12.21. | 13:01

Lokomotivi pošlo za rukom što nikom nije od sezone 2017/18, kada se pogleda učinak u regularnih 40 minuta

Kada se primi trocifren broj poena, jasno je gde je zaškripalo. Odbrana košarkaša Partizana bila je na velikom ispitu u Krasnodaru i nije ga položila. Raspucani igrači Lokomotive Kubanj brojali su do 101 u derbiju Evrokupa i crno-belima naneli drugi poraz u takmičenju ove sezone (94:101). Tako nešto protiv tima iz Humske izveli su poslednji put pre četiri godine košarkaši francuskog Limoža.


Izabrane vesti

Apostrofirao je i Željko Obradović posle utakmice da je ovo bilo najlošije defanzivno izdanje njegovih pulena, ali mora se odati i priznanje raspoloženom protivniku, koji je igrao kao u transu. Bio je Partizan u egalu gotovo do poslednjih trenutaka, ali za Erika Mekoluma nije bilo leka. Sjajni šuter je pogađao i preko ruke, uspevao da se domogne linije penala u ključnim momentima i na kraju je oborio rekord karijere u takmičenjima na međunarodnoj evropskoj sceni - 33 poena.

"Odbrana je bila jako loša. Verovatno najgora defanzivna utakmica... Spremali smo se da zaustavimo Mekoluma, ali je on odigrao sjajan meč, fantastičan je igrač i to je bio ključ", rekao je Obradović posle utakmice.

Videli su crno-beli na delu svu napadačku moć ekipe iz Krasnodara i pred njom poklekli. Domaćin je ubacio 16 šuteva van linije za tri poena i sa distance gađao sa sjajnih 47,1 odsto preciznosti. Ulazili su i šutevi, sa velike udaljenosti, iz neizrađenih pozicija, ali bilo je i otvorenih, koje je na najbolji način koristio Stenton Kid (4/9 za tri).

U prvom poluvremenu su crno-beli imali problema i sa kontrolom skoka. Mučio ih je najbolji igrač takmičenja Džonatan Motli, koji je uhvatio četiri lopte pod Partizanovim košem, ali nije imao sjajnu realizaciju pa je ubacio podnošljivih 11 poena. Amerikanac je i krajem prvog poluvremena zaradio tehničku, a početkom drugog i nesportsku, pa je posle 16 minuta provedenih na terenu bio isključen i crno-beli su se rešili velikog problema, te je delovalo da bi mogli do podviga. Ipak, namestili su ruku Kid i Kvin Kuk, te je domaćin održavao prednost dalekometnom paljbom i na kraju slavio.

Kada se podvuče crta, ne može Partizan biti zadovoljan rezultatom u Rusiji, ali ne treba ni da očajava. Pao je na terenu tima koji je skrojen da osvoji takmičenje i tako se domogne Evrolige. Lokomotiva je po drugi put u regularnom vremenu ove sezone ubacila trocifren broj poena. Do 108 je brojala protiv lidera VTB lige Avtodora, prebacila je stotku i u duelu sa Jenisejom (101:93), ali i minulog vikenda u okršaju sa Nižnjim - izgubila 104:108 posle 50 minuta košarke.

Da su ovakve utakmice retkost i da će se crno-belima teško ponoviti govori i podatak da je Partizan prvi put od decembra 2017. godine dozvolio protivniku trocifren broj poena. Poslednji put je u takmičarskom meču primio 100 ili više poena za četiri deonice od Limoža, takođe u Evrokupu (98:101). Pomenutu granicu su u okršajima sa crno-belima uspevali da prebace i Crvena zvezda (101:106 u martu 2019. godine), kao i Budućnost (99:101 u oktobru 2020. godine), ali su to uradili tek u produžecima.

Aleksa Avramović (15 poena i tri asistencije) je posle utakmice istakao da je zadovoljan kako je ekipa odigrala u napadu, ali svakako ne i u odbrani."Primili smo u prvih pet minuta oko 20 poena i onda smo odigrali dobru odbranu do sredine treće četvrtine, vratili i prednost. Igrali smo jako dobro u napadu, kako je meč odmicao tako je protok lopte bio bolji. U trećem kvartalu smo igrali jako dobro u napadu, ali smo u odbrani zakazali. Na kraju primili 101 poena i kada se to desi protiv ovakve ekipe - nemaš šta da tražiš. Znali smo da je ključ bio u odbrani, ali nismo dobro odgovorili na zadatke na koje je trebalo", izjavio je reprezentativac Srbije za klupsku televiziju.

Zek Ledej (19 poena i četiri skoka) ne očajava."Duga je sezona, pred nama je puno posla. Moramo naporno da radimo na trenizima, slušamo trenera i napravimo određene promene, nastavimo da se borimo i uradimo sve što je potrebno da bi pobedili. Moramo da pogledamo video da bi videli gde smo grešili. Ali najvažnije je da ostanemo zajedno i nastavimo da se borimo".

Alen Smailagić (osam poena, sedam skokova i tri ukradene lopte) napominje da ekipi predstoji naporan rad na treninzima."Jako težak poraz, morali smo da pobedimo. Nismo srećni, zadovoljni, ali biće bolje u Beogradu. Mnogo primljenih poena, moramo da se stabilizujemo u odbrani. Da počnemo od treninga i to sve prenesemo na utakmice"




tagovi

Željko ObradovićKK Lokomotiva KubanjKK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara