Trener Bursaspora Dušan Alimpijević (©MN Press)
Trener Bursaspora Dušan Alimpijević (©MN Press)

Partizan protiv Alimpijevićeve Burse u osmini finala Evrokupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 22:47

Venecija slavila na Kanarima, poslala turski sastav na crno-bele i zakazala megdan sa Metropolitanom

Posle rutinske pobede nad Trentom, Partizan je pomno pratio razvoj dešavanja na Kanariskim ostrvima gde je Gran Kanarija dočekala Veneciju. Gostima je trebala pobeda da se domognu šestog mesta i izbegnu ekipu Željka Obradovića, dok je domaćin već imao obezbeđeno prvo mesto u Grupi B. Pokazalo se da je motiv bio presudan, italijanska ekipa je napravila podvig, zakazala duel sa Metropolitanom u osmini finala i poslala Bursu na crno-bele - 76:69.

Ovim susretom okončana je grupna faza za sezonu 2021/22 u Evrokupu. Tako su poznati i svi parovi osmine finala, ali je iscrtan i kostur čitave eliminacione faze. Partizan će u Beogradskoj areni najpre dočekati ekipu Dušana Alimpijevića, a ukoliko je savlada igraće sa boljim iz duela Cedevita Olimpije i Turk Telekoma - takođe na svom terenu. Partizan koplja sa Bursom ukršta 20. aprila.

Izabrane vesti


Džef Bruks je vodio Italijane do pobede sa 17 poena, ali su ga u stopu pratili Džordan Tiodor (16p, 8sk), kao i Majkl Vot (15p). Kod rasterećenih Kanarinaca istakli su se Kalifa Diop i Džon Šurna sa po 14 poena.

I dok se Venecija svim silama borila kako bi izbegla crno-bele, Lijetkabelis Nenada Čanka je propustio priliku da sa trećeg mesta ode u osminu finala. Izgubio je posle velike borbe u Parizu od Metropolitana (69:76) i ostao bez prednosti domaćeg parket u prvoj rundi eliminacione faze. Tako će na megdan Virtus Bolonji.

Đorđe Gagić je odigrao zapaženu rolu u poraženoj ekipi sa 10 poena i šest skokova, dok je Nikola Radičević za nešto više od 11 minuta ubeležio samo dve asistencije. Panajotis Kalaicakis je predvodio Litvance sa 18 poena, dok je 15 dodao Dovidas Giedraitis.

Četu Vensana Kolea je očekivano predvodio Vil Kamings sa 22 poena, dok je Vins Hanter ubacio 19 (8sk). Džordan Mekrej je dodao 15 poena, dok je dvocifren bio i Tomer Ginat sa 10.

Andora je nešto ranije dobila Šlonsk u Vroclavu, a ispostavilo se da je tako zakazala duel sa ekipom Budućnosti na startu nokaut faze. Podgoričani će morati na put.

Podsetimo, od osmine finala se igra po jedan meč, a prednost će u svakoj rundi imati ekipa koja je u grupnoj fazi ostvarila bolji plasman.

Ukoliko se dogodi da se finala domognu timovi koji su prvi deo okončali sa istim plasmanom, prednost domaćeg terena se dodeljuje ekipi koja ima veći procenat pobeda. Ako su prema tom parametru finalisti izjednačeni, odlučivaće veći broj ostvarenih trijumfa u ligaškom delu. Potom se gleda koš ralzlika, pa zatim prosečan broj postignutih poena u prvoj fazi. U slučaju da prema svim navedenim parametrima rivali u borbi za trofej budu izjednačeni, u ozbir će se uzeti odnos poena (broj postignutih podeljen sa primljenim) na svakom susretu u prvom delu sezone.

PAROVI OSMINE FINALA EVROKUPA

19. april

Huventud - Ulm

Virtus Bolonja - Lijetkabelis

Metropolitan - Venecija

Valensija - Hamburg

20. april

Gran Kanarija - Šlonsk

Andora - Budućnost

Cedevita Olimpija - Turk Telekom

PARTIZAN - Bursa

EVROKUP - 18. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

Bursaspor - Budućnost 86:89

/Endrus 26 - Kobs 21/

Burg - Virtus 68:90

/Heris 12 - Heket 17/

Valensija - Ulm 103:71

/Dubljević 19 - Jalov 19/

Sreda

Promiteas - Cedevita Olimpija 67:88

/Agravanis 16 - Pulen 19/

Šlonsk - Andora 91:95

/Kanter 20 - Morgan 18/

Turk Telekom - Hamburg 95:70

/Dokins, Perez 17 - Braun 21/

Trento - Partizan 63:79 /Rejnolds 15 - Ledej 20/

Metropolitan - Lijetkabelis 76:69 /Kamings 22 - Kalaicakis 18/

Gran Kanarija - Venecija 69:76

/Diop, Šurna 14 - Bruks 17/



tagovi

KK PartizanBursaKK VenecijaGran KanarijaDušan Alimpijević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara