Uroš Trifunović na meču protiv Trenta u Beogradu (© Star sport)
Uroš Trifunović na meču protiv Trenta u Beogradu (© Star sport)

Partizan protiv Trenta može da eksperimentiše

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 09:00

Crno-beli u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa igraju u Italiji od 20 časova

Došli smo do samog finiša grupne faze Evrokupa. Poslednje kolo je pred nama, a predstavnik Srbije nema meč koji može da utiče na rasplet stanja u grupi A. Naime, Partizan večeras od 20 časova igra protiv Trenta u Italiji.

Partizan je drugi na tabeli i to se ne može promeniti bez obzira na ishod meča u Italiji ili bilo kod drugog meča u grupi. To znači da Partizan počinje narednu rundu takmičenja na svom terenu, a postoji šansa da crno-beli budu domaćini do kraja takmičenja osim u eventualnom finalu, ali o tome je još prerano pričati. Kako sada stvari stoje, crno-beli u osmini finala igraju najverovatnije protiv Venecije koja je trenutno sedma u grupi B. Do promene može da dođe ukoliko Venecija nadigra Gran Kanariju, što je malo verovatno. Ipak, ukoliko se dogodi iznenađenje, onda umesto Venecije, protivnik je Bursa srpskog trenera Dušana Alimpijevića.

Izabrane vesti

Ono što je za sada poznato je da Partizan nema problema sa povredama posle meča sa Mornarom u ABA ligi i crno-bela ekipa je spremna stigla u Italiju. Trento je do sada najmanje pokazao ove sezone. Upisali su samo jedan trijumf i 14 poraza pa ni oni nemaju za šta da se bore na ovom meču.


Biće zanimljivo videtio kako će trener Obradović da raspodeli minutažu. Kevin Panter i Zek Ledej su najviše bili opterećeni minutima i ne treba očekivati njihovu veliku ulogu na parketu. Možda je realnije videti veću minutaže Tristana Vukčevića i Alena Smailagića koji traži formu koja ga je krasila pre povrede na Kupu Koraća u Nišu.

"Treba da nastavimo da igramo ozbiljno. Igrali smo već sa njima u prvom delu, sve znamo o protivniku, tako da je najbitnije od prvog do poslednjeg minuta odigrati najbolje što možemo. Važno je da ovo vreme iskoristimo da igramo dobro i za dobar trening upravo iz razloga što posle utakmice u Italiji počinje plej-of, znači da se igra na izbacivanje. To je nešto o čemu treba da razmišljamo i da na taj način treniramo i pripremamo se", istakao je Željko Obradović. 

Podsetimo da već duže vreme ne igraju Rodions Kuruc i Nemanja Dangubić. Obojica su van tima, ali još uvek nije zvanično poznato da li će biti eventualno u konkurenciji za meč u Italiji.

Crno-beli do sada imaju 11 pobeda, samo je Huventud bolje odigrao grupnu fazu. Uprkos tome, ne može da se kaže da je Partizan odigrao loše ove sezone na internacionalnoj sceni. Mlada ekipa je imala nekoliko briljantnih izdanja, ali i loših poput onog u Litvaniji protiv Lijetkabelisa. Kada se podvuče crta, Partizan može da bude zadovoljan prikazanim. Ostalo je još samo da se odradi posao u Italiji.

"Znamo ekipu Trenta, znamo salu veoma dobro. Iako smo mi sigurno drugi, a oni poslednji ta utakmica nam je veoma bitna da se pripremimo za naredne utakmice koje slede. Mislim da će naredne tri utakmice koje igramo biti veoma dobre za nas da vidimo šta možemo da popravimo i da se spremimo za najbitniji deo sezone", poručio je Uroš Trifunović

Kao što smo naglasili, Partizan će jednim oko pratiti dešavanja na Kanarskim ostrvima. Gran Kanarija je za sada upisala 12 pobeda i pet poraza, a teško je očekivati da kiksnu protiv Venecije. Podsetimo da je Partizan mogao i na Budućnost, ali je tim Aleksandra Džikića u poslednji čas uspeo da izbegne takav scenario pošto je u Turskoj nadigrana Bursa rezultatom 89:86.

Evrokup - 18. kolo

Utorak

Bursa - Budućnost 86:89

Burg - Virtus 68:90

Valensija - Ulm 103:71

Sreda

18.30 (7.50) Promiteas (23.00) Cedevita Olimpija (1.10)

18.45 (3.50) Šlonsk (16.00) Andora (1.35)

19.00 (1.55) Turk Telekom (14.5) Hamburg (2.70)

20.00 (5.50) Trento (20.00) Partizan (1.17)

20.30 (1.35) Metropolitan (16.00) Lijetkabelis (3.50)

21.00 (1.35) Gran Kanarija (16.00) Venecija (3.50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvrokupUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara