Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Partizan u Zadru vida rane: Zaustaviš Mister tripl-dabla i završio si pola posla

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.12.23. | 10:44

Crno-beli ispred sebe imaju važan zadatak pred poslednji meč u kalendarskoj godini

Partizanova serija gostovanja završava se u Zadru (TV Arenasport, 17.00) gde će posle lekcije od šampiona Evrope pokušati da se vrati na pobedničku stazu i veže peti trijumf u Jadranskoj ligi.

Ekipa je posle Madrida odmah otputovala na jadransko primorje gde je stigla tokom ranih jutarnjih časova u petak i zatim dobila zasluženi predah. Ritam je neumoljiv i crno-belima će ovo biti peta utakmica u razmaku od deset dana.

Izabrane vesti

Dva slobodna dana i te kako će pomoći igračima da napune baterije pred važno gostovanje, gde će glavni cilj biti da se zaustavi Luka Božić. Momak koji koji u dosadašnjih 12 kola beleži prosečni indeks 35 je s punim pravom zavredneo nadimak "Mister tripl-dabl" s obzirom da je u razmaku od mesec dana zabeležio dve partije sa dvocifrenim učinkom u tri glavne statističke kolone, što je za prilike evropske košarke izuzetan poduhvat.

Njegov učinak u regionalnom takmičenju je impresivan, a novu dimenziju daje i činjenica da bolju statistiku ima na gostovanjima, nego u dvorani Krešimir Ćosić. Naime, kod kuće je na gotovo 23 poena, 7,3 skoka i 4,8 asistencija uz indeks 22,8, dok je na putovanjima situacija sledeća - 25,8 poena, 9,8 uhvaćenih lopti i 6,6 završnih dodavanja. Razlog leži donekle u tome što je Zadar odigrao već osam utakmica na strani uz polovičan učinak, baš kao i u čuvenom Višnjiku samo u četiri meča.

Nije se ispunila crno-belima, a ni Luki Božiću da im se putevi ukrste, letos je bilo spekulacija o njegovom dolasku u Humsku, što je on kasnije potvrdio u razgovoru za Mozzart Sport. Ostao je na mestu gde je dosad igrao najbolju košarku karijere i to se pokazalo kao pun pogodak za sve. Ne samo da on igra na MVP nivou, već je i Zadar ozbiljan konkurent za plej-of.

SMIT NAPRAVIO VELIKI KORAK KA TRANSFERU U PARTIZAN

Partizan Mozzart Bet imaće imperativ pobede jer večiti rival na vrhu tabele ne posustaje, a na talonu je najvažniji element - prednost domaćeg terena u plej-ofu.

"Izuzetno važna utakmica. Znamo da je Zadar tim koji igra veoma agresivnu košarku. Stalno pokušavaju da trče, u kontranapadu su skoro svi igrači i to će biti prva stvar na utakmici o kojoj moramo da vodimo računa. Znamo da će u Višnjiku biti izvanredna atmosfera, radujemo se tome da bude nešto što svi igrači vole. Ambijent koji svako košarkaš priželjkuje i na nama je da se koncentrišemo da odigramo najbolju moguću utakmicu", izjavio je Željko Obradović, koga je javnost u Zadru dočekala raširenih ruku kao i uvek, dok je Alen Smailagić dodao:

"Izlazimo iz teškog poraza protiv Real Madrida, Imali smo vremena da se odmorimo, a sada ćemo da se pripremimo za sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo na teren izaći što raspoloženiji i da ćemo uspeti da zabeležimo pobedu na kraju".

Zadar je u poslednje vreme bez prvog trenera Danijela Jusupa zbog viroze, a i dalje nije sigurno hoće li danas voditi ekipu protiv crno-belih ili ne. Njegov asistent Toni Dijan nada se povratku šefa na čelo.

"U zahtevnom ritmu utakmica čeka nas ona najteža protiv Partizana, koji je odličan. Čvrsti su i agresivni u odbrani, u napadu su raznovrsni, imaju visoki postotak šuta za tri poena i veliki broj skokova u napadu. Naša filozofija je da budemo dobri i čvrsti u odbrani, da im postotak šuta za tri poena bude što niži, da iskontrolišemo njihov napadački skok i pazimo na izgubljene lopte. Pokušaćemo da igramo što više u tranziciji, '5 na 5' s njima je jako teško. Dve teške utakmice koje su imali pre ove neće uticati na njih jer je to ekipa koja ima na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača, a njihov trener je poznat po tome što ozbiljno pristupa svakoj utakmici, tako da očekujem maksimalno motivisani Partizan. Pokušaćemo da budemo konkurentni Partizanu. Svi igrači su spremni, trener Jusup je još uvek bolestan, stanje ide nabolje i verujem da će voditi utakmicu", rekao je Dijan i još poručio:

"Malo je preoptimistično najavljivati pobedu, ali daćemo sve od sebe i pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, pa ćemo videti gde će nas to dovesti".

Crno-belima bi trijumf u Zadru došao kao melem na ranu i veliki podsticaj pred jako važan poslednji meč u 2023. godini - Virtus u Beogradu.

ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

/Blažič 25 - Aranitović 19/

Subota

Mornar - FMP 75:77

/Veders 18 - Stojanović 22/

Budućnost - Studentski Centar 82:94

/Slavković 20 - Kamenjaš 26/

Nedelja

15.00: (1,85) Krka (14,0) Borac Mozzart (2,05)

17.00: (5,50) Zadar (20,0) Partizan Mozzart Bet (1,17)

19.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -19,5) Split (1,85)

Ponedeljak

18.00: (1,55) Mega (14,5) Igokea (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK ZadarABA ligaLuka BožićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara