Igrači Partizana (© Star Sport)
Igrači Partizana (© Star Sport)

Partizanova sezona se lomi: Srce i hrabrost ili potpuna propast

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.05.22. | 08:43

Izabranici Željka Obradovića večeras od 21 čas igraju ključnu utakmicu polufinala ABA lige protiv Budućnosti

Ako neko zna kako se osvajaju titule i kako se izboriti sa pritiskom, onda je to najbolji košarkaš svih vremena - Majkl Džordan koji je imao jednu izreku koja savršeno može da se iskoristi za košarkaše Partizana. Ona kaže: "Talentom se dobijaju utakmice, ali timskim radom i inteligencijom se osvajaju titule". Partizan ima talenta u to nema sumnje, samo tim mora da se skupi i pokaže šampionsko srce, samo tako će pobediti u utakmici sezone - u majstorici polufinala ABA lige protiv Budućnosti (21.00, Pionir).

Ima Partizan igrače koji su pokazali da mogu da se nose sa visokim zahtevima Željka Obradovića. Pre svih Zek Ledej i Kevin Panter, momci koji su i dovedeni da nose ekipu u mečevima kada se lomi sezona. Za sada ne može da se pohvali Partizan dobrim rezultatim u mečevima visokog uloga. Finale Kupa Koraća i osmina finala Evrokupa su rane na ovoj sezoni crno-belih gde je četa Obradovića ostala bez prilike za trofej.

Izabrane vesti

Sada je ponovo došao momenat kada se pokazuje ko je junak, ko ima srce i karakter. Sve staje u jedan meč gde prevare nema i na sreću ne može da se računa. Samo tim, hrabrost i inteligancija.

Željko Obradović je ponovo taj koji mora da bude arhitekta svega. Da spremi ekipu psihički da istrči na parket, verovatno prepune dvorane i obraduje navijače koji čekaju punih devet godina plasman u finale ABA lige.

"Igramo treću utakmicu. Napravili smo detaljnu analizu svega onoga što se dešavalo u prethodne dve utakmice, naravno sa posebnim akcentom na ovu poslednju utakmicu u Podgorici koju smo izgubili. Ono što je moja želja, to je da s obzirom da smo do sada odigrali četiri utakmice protiv Budućnosti, dve u Beogradu i dve u Podgorici, da je bila izvanredna atmosfera i da je vladao pravi fer-plej. Zaista bih voleo da to bude tako i sada bez obzira što utakmica ima ogroman značaj jer pobednik ide u finale. Pozivam navijače Partizana da dostojanstveno isprate utakmicu, da pomognu našem timu sa dozom onoga što je i do sada krasilo utakmice a to je odnos prema svim ljudima iz Budućnosti. Što se same utakmice tiče, izanalizirali smo i mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč", poručio je Željko Obradović.

Nedalja, 21.00 (1.30) Partizan (16.00) Budućnost (3.90)

Zanimljivo, Paritzan nije odigrao previše majstorica u ABA ligi. Ova protiv Budućnosti će biti tek četvrta. Do sada je Partizan dva puta gubio ključne utakmice u polufinalima, protiv Crvene zvezde i Cedevite. Jedinu koju je rešio u svoju korist je bila protiv Cibone u sezoni 2006/07.

Jedan od igrača koji je uveren u uspeh je kapiten ekipe, Rade Zagorac.

"Očekivali smo da će plej-of serija biti izazovna i kvalitetna. Sam spisak učesnika plej-ofa je navodio na to. Ranijih godine, uz dužno poštovanje svih ekipa koje su igrale plej-of, nikako nije moglo da dođe do ove četiri ekipe, a to je ove sezone garantovalo dobru, kvalitetnu košarku i dobar taj takmičarski deo. Što se tiče Budućnosti, ove godine smo igrali dosta puta sa njima. U plej-ofu su stvari poznate, nema previše vremena za neke promene i prilagođavanja. Uglavnom su to neke finese koje mogu da se isprave kroz nekoliko treninga do sledeće utakmice. Tako je bilo i ovaj put. Sve u svemu nismo zadovoljni utakmicom u Podgorici i jasno nam je na kojim stvarima je trebalo da radimo, na kojima smo radili i mislim da spremni dočekujemo utakmicu. Verujem da će uz veliku podršku koju priželjkujemo i koju prizivamo sve biti u redu i da ćemo doći do plasmana u finale", istakao je Zagorac

Sa druge strane Budućnost ima svoje ambicije. Iako su prvi utakmicu izgubili rutinski, pokazali su karakter u Podgorici, junak meča je bio Vladimir Micov koji je pogodio trojku za pobedu.

"Cela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do poslednjeg daha! E tako bih volio da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude", rekao je Aleksandar Džikić.

Jedan od najiskusnih u taboru gostiju je Marko Jagodić-Kuridža koji je svestan šta ga čeka u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Mislim da znamo šta nas očekuje u trećem, odlučujućem meču. Ne verujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bi došli do pobede i finala ABA lige. Sve ostalo je, na kraju, nebitno. Da bi slavili protiv Partizana u Pioniru potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima. Imamo dosta iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj plej of serija i završnica takmičenja i verujem da nam je iskustvo jača strana. Važno će biti kontrolisati skok na oba kraja terena, što smo uspeli u duelu u „Morači“, kao i kontre koje smo sveli na minimum u tom meču. Znamo od kojih igrača nam preti najveća opasnost i sigurno ćemo probati da im uzmemo „loptu iz ruka“ dobrom defanzivom", rekao je Jagodić-Kuridža.

PARTIZANOVE MAJSTORICE

Crvena zvezda - Partizan 2:1 (polufinale 2018/19)

Cedevita – Partizan 2:1 (polufinale 2016/17)

Partizan – Cibona 2:1 (polufinale, 2006/07)

Partizan - Budućnost 1:1 - majstorica 19.00 (2021/22)


tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara