Vladimir Micov (© ABA liga)
Vladimir Micov (© ABA liga)

Micov: Koš koji mi je možda produžio karijeru, strahovit pritisak je sada na Partizanu

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.05.22. | 10:31

Iskusni košarkaš Budućnosti sumirao je utisak za Mozzart Sport posle pobedonosnog koša u Morači

Finiš za infarkt, 15 sekundi pre kraja, Partizan vodi posle koša Dalasa Mura u Podgorici u polufinalu ABA lige, a Aleksandar Džikić nije pozvao tajm-aut. Budućnost ima loptu u napadu za pobedu.

Strpljenje i smirenost je bilo ključno, a kada je lopta stigla u ugao do Vladimira Micova, iskusni košarkaš je bio hladnokrvan. Pogodio je koš za pobedu kao da je u pitanju rutinski šut na treningu. Ponovo je Partizan od gotovog napravio veresiju, za plasman u finale biće potrebna majstorica koja će se igrati u Beogradu.

Izabrane vesti

"Skupili smo se kao ekipa, znali smo da je čitava sezona pri kraju, da se sada sve lomi. Odigrali smo stvarno dobro, čvrsto i bez predaje", počinje Micov za Mozzart Sport jutro posle postignutog koša.

Ipak, čitava borba sa obe strane, koja je obeležila utakmicu, stala je na kraju u jedan šut - koš krilnog košarkaša koji je u aprilu napunio 37 godina.

"Zezali su me saigrači posle meča da sam morao da pogodim kako bih sebi produžio karijeru. Možda bi ova utakmica protiv Partizana bila moja poslednja u karijeri, eto... Drago mi je što sam bio precizan i zbog toga".

Iako je pogodio šut koji je prelomio meč, Micov se nije radovao. U maniru prekaljenog košarkaša odmah je bio koncentrisan na narednu odbranu.

"Nisam neko ko se busa u grudi ili bacaka po terenu. Poznat sam kao neko ko ne pokazuje previše emocija na parketu. Svestan sam bio u tom momentu da Partizan ima dovoljno vremena da postigne koš. Igrao sam u toliko klubova i takmičenja, pogađao sam razne šuteve i za pobede i u poslednjim sekundama, ostao sam miran jer sam video da sam se dobro namestio i bez pritiska sam šutnuo i pogodio. Šut kao i svaki drugi".

Micov ove sezone ne može da se pohvali preciznim šutem za tri poena: Pogodio je samo 21 put van linije 6,75 iz 77 pokušaja (27,3%)

"Rekao sam već da uopšte nisam zadovoljan kako igram ove sezone. To je za neku dublju analizu koja nije za novine. Očekivao sam drugačiju ulogu, ali kako se ono kaže: "Ako ne šutiraš, nikada nećeš ni pogoditi".

Partizan je na prvom meču slavio bez većih problema pa se stvorila atmosfera da je meč u Podgorici samo formalnost koju crno-beli moraju da odrade kako bi se plasirali u finale gde nisu bili punih devet godina.

"Ne bih se složio da su nas svi prežalili. Podgorica je manje mesto, svi su pričali o utakmici. Ono što mogu da garantujem da mi sami sebe nismo prežalili niti smo razmišljali da se predamo. Iskusan smo tim, pokazali smo da možemo, doduše u našem dobrom starom maniru smo im dopustili da se vrate u igru iako smo imali 13 poena prednosti, ali dobro. Sada je plej-of, sve je moguće".

Sada se sve rešava u 40 minuta u dvorani "Aleksandar Nikolić". Majstorica se igra u sredu ili petak. Još se čeka konačna odluka.

"Znamo svi da će dvorana biti prepuna. Strahovit pritisak će biti na Partizanu zbog ekipe koje imaju i zbog trenera. Znam da svi očekuju od njih da pobede, ali neće biti lako. Mi dolazimo sa našim ambicijama i imaćemo šansu da pobedimo".

U majstoricama nema tajni.

"Sitni detalji, duža klupa, to će prelomiti utakmicu. Nema više tu nikakvog umora, mi smo iskusniji od njih, a oni možda imaju više energije jer su mlađi. Imamo šansu da pobedimo, očekujem da će biti teška utakmica".

Partizan ove sezone igra na pogon dva igrača, Zek Ledej i Kevin Panter su projektovani kao apsolutni lideri. Dok je Ledej dominirao u Podgorici sa 28 poena, Panter je podbacio. Okončao je meč bez koša.

"Igrao sam sa njima prošle sezone, sjajni momci i košarkaši. Ne želim da ulazim u to koliko su plaćeni, pisalo se o tome, a samim tim se i znalo da će imati ulogu kakvu imaju. Sve u Partizanu zavisi od njih dvojice, naročito u ovakvim utakmicama. Drugi su tu da pomognu, ali njih dvojica nose".

Osvrnuo se Micov na činjenicu da je Panter završio meč bez poena.

"Dobro smo se spremili za njega, ali i on je promašio neke šuteve koje uglavnom pogađa. Za njega mogu da kažem da je strašan šuter, odličan igrač, ali ovo je Balkan. Vratio sam se na ove prostore da igram košarku posle 13 godina i sve je to isto. Sve što je dobro se brzo zaboravlja, a sve što je loše se potencira, eto sada čitam prozivke na Kevinov račun, a znam da je odličan igrač i pravi profesionalac. Sve ovo je košarka i sport, dešavaju se takve utakmice".


tagovi

Vladimir MicovKK Budućnost PodgoricaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara