""
""

Paspalj: Stranac u reprezentaciji nam je neophodan (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.13. | 08:20

"Ne vidim razlog zašto bismo se razlikovali od drugih. Ako mogu da igraju za klubove, zašto ne bi u nacionalnom timu", pita se proslavljeni košarkaš

Posle nedavno završenog Evrobasketa u Sloveniji postalo je jasno da je trend dovođena stranca u nacionalni tim sve popularniji i da pojedine evropske selekcije ne bi mogle da funkcionišu bez naturalizovanih igrača. Podsećanja radi, od 24 reprezentacije, svega pet je u Deželu stiglo bez stranaca, a među njima se našla i Srbija. Međutim, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj smatra da bi to trebalo da se promeni u skorijoj budućnosti i da je srpskoj košarkaškoj reprezentaciji potreban stranac.
"Pogledajte koliko bolje igraju naši susedi koji u sastavu imaju stranca. Jedan od najboljih primera je Makedonija sa Mekejlebom. Ne vidim razlog zbog čega bismo se mi razlikovali od drugih. Ako stranci mogu da igraju za klubove, mogu i za nacionalne selekcije. Dobar stranac bi nam mnogo doneo i ne shvatam zbog čega se neko protivi ideji", rekao je Paspalj za Sport.

Podsetimo, Demarkus Nelson je nedavno tokom evroligaškog medijskog dana Crvene zvezde rekao da bi mu bila velika čast da zaigra za reprezentaciju Srbije. 

Izabrane vesti

Posle odlaska Dušana Ivkovića sa kormila reprezentacije Srbije pojedini mediji počeli su da pišu i govore o tome da bi trofejnog stručnjaka mogao da zameni stranac. 
"Imamo veliki broj mladih, sjajnih trenera koji treba da dobiju šansu. Tu opciju bih prihvatio samo ako ne bismo mogli da nađemo stručnjaka kod nas, ali bi to onda bilo veoma poražavajuće za našu košarku", zaključio je Paspalj.

Kakvo je vaše mišljenje po ovim pitanjima? Ostavite svoj komentar ispod teksta i učestvujte u našoj anketi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSrbijažarko paspalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara