Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Petrušev oduševio Bobija Džeksona, odličan u porazu Filadelfije

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 04:11

Ponovo u startnoj petorci i visoka minutaža

Nikola Jović nije imao svoje veče u porazu Majamija od Finiksa, zato je Filip Petrušev ponovo zablistao.

Krilni centar Crvene zvezde upisao je verovatno najbolju partiju za ove dve godine igranja u Letnjoj ligi, mada je njegova Filadelfija na kraju ispustila vođstvo pa je trijumf uzeo Dalas rezultatom 111:103 (24:31, 25:31, 25:27, 37:14). To je suštinski manje važno, gotovo i nebitno koliko to da je srpski reprezentativac ostavio odličan utisak.

Izabrane vesti

Uoči samog meča obelodanjeno je da će prvi trener ekipe biti nekadašnji as Sakramenta Bobi Džekson, sada jedan od pomoćnika Nika Nursa, a on je imao šta i da vidi od košarkaša crveno-belih. Petrušev je ponovo zaslužio mesto u startnoj petorci uz skoro 23 minuta na parketu što je bilo dovoljno da zabeleži 12 poena (5/10 iz igre), te po četiri skoka i blokade, uz jednu ukradenu loptu! Novinari sa one strane Atlantika kažu da je nekadašnji student univerziteta Gonzaga odigrao verovatno najzreliju partiju i da je sve bolji kako vreme prolazi.

Ovo mu je druga uzastopna partija sa dvocifrenim učinkom, a pored toga što je bio sveprisutan u oba reketa pokazao je i snalažljivost u jednoj teškoj situaciji iz kontre kada je prvo zabeležio "krađu", onda položio levom rukom na obruč uz jak kontakt...

Imao je sveukupno dobru rolu i zaslužio pohvale. Evidentno je da se oseća sve bolje na parketu i da se navikao na ritam košarke u Letnjoj ligi. Ni to ipak ne garantuje ostanak u Fili koja je odlučila da vrati Pola Rida i Montrezla Herela, plus da potpiše Moa Bambu.

Ono što je američkim novinarima posebno zapalo za oko jeste njegovo zalaganje u odbrani. Sve je više uključen i energično izlazi na šuteve protivnika. Takođe, naglašava se da je u poslednje dve utakmice bio mnogo više aktivniji na obruču, dok je popravio svoj učinak sa linije slobodnih bacanja. S tim što i dalje ne dobija mogućnost da pokaže svoj kvalitet u šutu sa distance, pa tako ostaje utisak da je Petrušev nedovoljno iskorišćen u napadu...

Svakako treba da hrabri to što Petrušev igra sve bolje i bolje u Letnjoj ligi. Da li će to biti dovoljno za ostanak u NBA? Videćemo, svakako će biti snažan podsticaj za njega pred reprezentativno okupljanje i narednu sezonu.

Za kraj, malo o samoj utakmici... Filadelfija je uspela nemoguće, da na otvaranju poslednje deonice stekne prednost od 17 poena, a da na kraju izgubi sa osam razlike... Za to je najviše zaslužan napad Dalasa koji je bio besprekoran, dok su Seventisiksersi bili potpuno van balansa... Zato je poslednja četvrtina završena rezultatom 37:14!

Najefikasniji u oba sastava bio je Džejden Hardi iz Mavsa sa 24 poena, te šest skokova i pet asistencija. Kod File Di Džej Stjuard je takođe imao 24 poena. Terkuavion Smit je dopisao 18 poena kod Siksersa, a Džavonte Smart 15 poena, uz šest dodavanja i pet uhvaćenih lopti.



tagovi

Filip PetruševLetnja ligaFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara