Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Jović igrao, ali potpuno u kontraritmu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 03:00

Nije ovo bilo veče srpskog košarkaša

Bio je među najboljima u pobedi nad Bostonom, a onda je odigrao utakmicu na drugom kraju skale protiv Finiksa. Na to je verovatno dobrim delom uticala povreda stopala koja je Nikolu Jovića zadesila tokom pomenutog susreta sa Seltiksima, zbog čega je mladi košarkaš bio u kontraritmu.

Finiks je nadigrao Majami u tesnoj završnici rezultatom 73:70, a Jović je na parketu proveo skoro 19 minuta. Osetilo se u njegovoj igri da nije u potpunosti spreman, odnosno da ga verovatno muči pomenuta povreda levog stopala, zbog čega je utakmicu završio sa samo tri poena uz 0/6 iz igre (0/4 za tri) i četiri izgubljene lopte. No, ne treba zaboraviti da je Jović blistao u prva tri meča Letnje lige gde je prosečno beležio 19 poena, 5,7 skokova i 2,3 asistencije uz prosečno osam izvedenih slobodnih bacanja i skoro 50 odsto iz igre.

Izabrane vesti

Za Hit ponovo na parketu nije bilo ovogodišnjeg pika prve runde Haimea Hakeza zbog povrede ramena. Centar Orlando Robinson je zabeležio dosta skromniju partiju od one u pobedi nad Bostonom kada je dominirao sa 36 poena, 11 skokova, četiri asistencije i dve blokade. Bio je najbolji u redovima Majamija sa 15 poena i devet uhvaćenih lopti, mada je najefikasniji bio Džamal Kejn sa 18 poena. On se bori za novi ugovor, pošto je trenutno u statusu ograničenog slobodnog agenta nakon sezone provedene u dvosmernoj saradnji sa Hitom i njegovom filijalom.

Među onima koji nisu izabrani na draftu, istakao se Dru Piterson sa 13 poena i četiri skoka. Zanimljivo, on je počeo u startnoj petorci tokom sve četiri utakmice Letnje lige, a stručni štab ga ohrabruje da bude agresivniji u šutu sa distance. Večeras je imao učinak 3/5, mada je promašio šut za pobedu na sekund pre kraja, pa je Beri Braun polovičnim učinkom sa crte zaokružio trijumf Sansa.

Utakmica je sama po sebi bila jako lošeg kvaliteta. Čak 44 izgubljene lopte, od toga 28 Majamija, uz čak 21 promašeno slobodno bacanje na obe strane... Kod Finiksa dvocifreni su bili Beri Braun sa 14, Gejb Braun i Tumani Kamara sa po 11, te Trej Džemison sa 10 poena. Džordan Gudvin nije igrao zbog upale levog kolena.



tagovi

Nikola JovićLetnja ligaMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara