Mijailović (©Starsport)
Mijailović (©Starsport)

Pitao sam Evroligu, ako uđemo u Top8, da igramo utakmicu na stadionu Partizana

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.03.23. | 17:05

„Ako se evropsko takmičenje širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za nas i za Zvezdu, to je interes Srbije“, kaže Ostoja Mijailović

Navijači Partizan Mozzart Beta sanjaju na javi. Klub se vratio u Evroligu posle osam godina i već na povratku je nadomak plasmana u Top8 fazu.

Po nekim proračunima, dve pobede bi mogle da budu dovoljne timu Željka Obradovića da se plasira među osam najboljih u Evropi, a onda, ko zna, sve je moguće...

Izabrane vesti

Predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović pričajući o nezapamćenom interesovanju navijača i cele svetske javnosti za mečeve crno-belih otkrio je i detalj sa nedavnog razgovora sa ljudima iz borda Evrolige.

Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u Top8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice...“, ispričao je Mijailović za klupsku televiziju.

Danas se traži karta više za sve mečeve Partizana u Areni, a ne tako davno Mijailović je bio na udaru navijača crno-belih kada je odlučio da preseli klub iz Pionira u mnogo veću, moderniju dvoranu na Novom Beogradu.

„Prihodi od ulaznica u Pioniru 2017. godine bili su 35.000 evra, delile su se karte i besplatno. A, već sada, iako nam je ostalo možda još trećina utakmica kod kuće u Evroligi, uzeli smo sto puta više nego 2017! To je bio jedini i isključivi razlog za selidbu, moj strateški važan potez. Želeo sam da Evropi pokažemo koliko smo veliki klub. Mi smo u ovom trenutku premašili očekivani prihod od karta i to se vidi po našim utakmicama. Jako je važno i u finansijskom delu da se nađemo u Top8 fazi, dve pobede nam nedostaju. Takođe, utakmice Partizana su stavljene među 100 najvećih dešavanja u Evropi, uz Oktobar Fest, Egzit. Potez da pređemo u Arenu je jedan od najvažniji u istoriji kluba“.

Otkrio je predsednik Partizan Mozzart Beta i da ove sezone klub otplaćuje poslednji deo dugovanja bivšim igračima, trenerima...

Mi smo 2018. godine uspeli da napravimo reprogram na pet godina i ove godine je poslednji deo. Imali smo 1.200.000 evra starih dugova bivšim igračima, trenerima, zaposlenima. Isplatili smo milion, ostala je sitnica. Prošle godine smo isplatili sve plate igračima i zaposlenima, nadam se da ćemo i ove. Ali, važno je da nas posluže i rezultati, jer sledeće sezone počinjemo sa reprogramom poreskog duga, koji je godinama generisan i uvećavan za kamate. Uvećan je i u godini korone, jer tada skoro da nismo imali prihode“.

Novi izazov koji čeka Partizan Mozzart Bet i celu ABA ligu je završnica takmičenja, koja uvek ionako velike tenzije diže do nebeskih visina.

„Neke stvari bi morale da budu drugačije, mora da se reši pitanje završnice ABA lige. Ovo je šesta-sedma sezona koju prate mnogobrojni skandali. Kada dođe završnica, to se meri sa izbijanjem rata. Ovo je delikatan trenutak, sezona u kojoj ABA liga mora da pokaže ozbiljnost. Svinjac nas prati u završnicama i to je jedina stvar koja ne može da prija normalnom čoveku“.

Smirivanje tenzija i normalna završnica regionalnog takmičenja je bitno i zbog ugleda u Evropi, pogotovo što sve navodi da će se uskoro promeniti sistem takmičenja i povećati broj učesnika u Evroligi.

„Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi. Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba. Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane. To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji. Ta 2025. godina je jako važna za Srbiju i srpsku košarku“, podvukao je Ostoja Mijailović, predsednik Košarkaškog kluba Partizan Mozzart Bet, uz poruku da ne želi da se svađa sa čelnicima Crvene zvezde, jer razmišlja samo o predstojećim utakmicama.



tagovi

Ostoja MijailovićKK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara