Komentari na vest

Počinje nova era ABA lige: Sa Dubaijem ulazimo na svetsko tržište, cilj formiranje nagradnog fonda

O

Ovde samo Partizan

pre 6 meseci

Ulazi UAE izlazi Pakistan.
n

ne znam da l je neko citao

pre 6 meseci

Aba liga placa put i smestaj pa cak i sudije i to pise u pravilniku, aba liga je smesna i bez ikakve poente. Pobednik dobija pehar i pored toga nista, el igraju partizan i zvezda i to vam je realnost. Dovidjenja
L

Lvlb

pre 6 meseci

Zinulo postenjacinama iz Aba lige💶Da je Kss pametan kao sto nije pa da okupi 10-12 timova i preko nase lige da se igra EL.
b

brt

pre 6 meseci

Juniori su to
b

brt

pre 6 meseci

jel procitao neko tekst,Juniori.
R

Reč je reč

pre 6 meseci

Čekaj malo !?!?! Dubai da učestvuje u Aba ligi??? Može li neko pametan da mi objasni kako je to izvodljivo. Mislim jasno mi je da njima to nije problem sa finansijske strane ali šta je sa trenutnim učesnicima Aba lige? Veći deo timova jedva finansira autobuski prevoz od tačke A do tačke B pa me zanima ko bi i kako finansirao avionske letove odavde do Dubaija? Iskreno mislim da od te ljubavi nema ništa ili bi to mogao biti kratkoročni angažman finansiran s njihove strane koji za cilj ima dobijanje ulaznice u EL a nakon toga adio Aba liga.
b

brt

pre 6 meseci

to su juniori dubaija za sada
R

Reč je reč

pre 6 meseci

Brt očigledno si ti taj koji nije pročitao ceo text već samo prvi pasus.
b

brt

pre 6 meseci

procitao sam,sada su juniori,a dogodine ako se dogovore dolaze seniori,valjda se i klubovi pitaju nesto
Ј

Јосиф

pre 6 meseci

А пироќанац који се залаже за укидање аба лиге, прихватио понуду да буде овековечен као први тренер дубаија у истој тој АБА лиги коју би да расформира! Леле мајке, чека још ч'с да узмем лепу парици још годину две, после чусе повучем! И пар играча, са ових простора је прихватило да потпише, један је МВП лиге, због арапских милиона испалио партизан!
D

Daj faul

pre 6 meseci

Sve ovo deluje kao neka vrsta uslova nama… ako hocemo da uopste razmisljamo o dva mesta u Evroligi, moramo da prihvatimo Dubai… osim ako Zvezda i Partizan ne dobiju licence, a kako ce do toga, ko zna…
Z

Zašto baš kod nas?

pre 6 meseci

Što ne idu u tursku ligu? Bliže im je i geografski, a i kulturološki. Ozbiljno, da li je Dubai iskazao interesovanje za još neku ligu ili samo za našu? Zašto baš Aba? Ok, samo će ih naši pustiti, ali šta je zvanično objašnjenje - zašto baš naša, a ne neka druga? Uostalom, može liga neke zemlje u kojoj košarka nije popularna, ni jaka, pa da se ulaskom novca to promeni, da se podigne nivo u toj zemlji... Zašto ne Bugarska, Mađarska, Rumunija, Poljska, skandinavske zemlje.. Ima li neko objašnjenje?
z

zato sto

pre 6 meseci

... Dok ne bude zvanicno dozvoljeno da u EL igra neka ekipa sa Emiratima, ili S. Arabija, ili Bog zna iz dakle sa tog sveta, ovaj Dubai ako ugje u ABA ligu (citaj usao), ima za 1,2 godine da osvoji tu ABU ligu, sta znaci automatski EL. Ovo je najava sta sledi.Prvo kosarka, pa fudbal, a I u rukometu ima neke ovakve najave. Brdo para je u igri.Odavno je sport otisao I 300 p.m.Sportski pozdrav.
V

V7k

pre 6 meseci

Zato što je Aba već sama po sebi regionalni format tj iz više država, lakše im je pristupiti formalno pravno,dok bi pristupanje kod drugih saveza išlo teže jer se kosi sa organicaionim statutom liga.
P

Pa ovako

pre 6 meseci

Ne podržavam, neutralan sam za sada. Hoću samo da kažem da ima više objašnjenja. Prvo ABA je liga u kojoj već igraju klubovi iz više zemalja (u Evropi imamo još par takvih liga ali su dalje od Dubai-ja). Drugo naš region je najpotpuniji košarkaški region u Evropi (neskromno ali istinito). Ima toga još, da ne nabrajam dalje, ova dva su ključna.
z

zati sto su

pre 6 meseci

to sve nacionalne a jedino balkance su uvalili skupa i sad jos Dubai, i rese 7 zemalja sa jednom evroligom
S

STOP!

pre 6 meseci

Ne zanima me Dubai u ABA ligi. Hoću novo rukovodstvo lige koje neće imati ovakve i slične ideje.
S

Samo napred

pre 6 meseci

Ovo je još jedna potvrda, da su sve republike bivše Jugoslavije u stvari "ničije zemlje". Ili ti jesu, pripadaju kome god se digne ujutru ili uveče da rasture i ovo malo što je ostalo od tih "nazovi država". Jedino što je dobro u svemu tome, je što smo svi samo tranzit zona, da ne kažem siva zona. Problem će nastati ako budu hteli definitivno da se nastane tu gde smo mi sada,a možda i neće pošto ćemo biti manjine, videvši brzinu i "želju" reagovanja političara i ostalih kojima je "zinulo" samo za pare i svoj komfor.
t

tunguzija

pre 6 meseci

Ja pogledam malo saudijsku ligu fudbala i to kad imaju sazetak kola. Doveli podosta zvezdi svetskih,ali sem dva tri kluba koji nisu skroz ipsunjeni,ostali stadioni zvrje prazni. Cemu sve ovo,da mi neko kaze.
c

cekamoQatar

pre 6 meseci

Sve je svuda prevara,negde samo lepse upakovana,da odredjen broj ljudi uzme ogromne para. Sta ovaj covek hvali i zasto nije mi jasno. Ne znam,mozda zato sto sam odavno u srednjim godinama,pa nisam klinac da se palim na razne lige,ligice,titule,titulice koje imaju rok trajanja dva dana max,treci dan padaju u zaborav. Zamislite publiku u Dubai-u. Da nece mozda da nose zastave,da imaju navijacke grupee ili ce biti kao na tenisu poneki seik sa svitom i evropa bogata klijentela koja radi u Dubai sa sorcevima i dekolteima u publici d autrosi sat dva vremena izmedju klope.
D

Dingo

pre 6 meseci

Mi smo budale ako odlucimo da nam dubai igra aba ligu. Zvazda i partizan cekaju godinama na licencu za el a ovi dodju iz pustinje milion km daleko i odmah ce dobiti licencu. Sada ce neko reci da je uslov za nas da dobijemo licencu da moramo da igramo sa dubaijem,pa nije bas tako. Neka ih stave u spansku ligu pa da vidim sta bi im spanci rekli
s

shulz

pre 6 meseci

bolje ti je obezbjedi regularnost i normalno sudjenje!
E

Esex

pre 6 meseci

Zvezda,Partizan i ovi arapi dobijaju licencu Za evroligu ali ce biti u obavezi da igraju i abu..Evroliga se prosiruje i to je kraj price..Ovo su proverene info iz Kleka.Ko bolje prati kosarku zna sta pricam.Svako dobro i dosta mrznje.
@

@esex

pre 6 meseci

Nece biti bas tako. Nazalost ni zvezda ni partizan nikada nece dobiti licence. Dubaji ce uleteti u aba sa ogromnim budzetom i bice uvek prvi i igrace el direktno. A ko izgubi od njih u finalu mozda dobije pozivnicu za el
T

Tarantula

pre 6 meseci

Zvezda može i da osvoji evroligu sledeće godine,mene kao nekog manje više redovnog na Rajku i u Pioniru od 89,više viđati neće,mislim na kk!
m

max alegri

pre 6 meseci

Milija da obezbedi posteno a ne domacinsko sudjenje u plejofu Aba lige !
P

Pedja443

pre 6 meseci

Moze ako se uvede pravilo sa vise domacih igraca na terenu u domacem takmicenje. Tako bi se sprecilo da njihov tim dovede 5 NBA igraca za, sulude pare I Dominica.
z

zasto

pre 6 meseci

pa sta miskis da rade zvezda i partizan celoj aba ligi nego bas to..
p

pfc

pre 6 meseci

A za dubaji da igraju njihovi lokalni dvometrasi, ima ih dvojica :)
u

uh uh uh

pre 6 meseci

Zoc se samo smeska na pomen Dubaia i miris nafte ( citaj LOVE )...Mmmmmmm
z

znamo ih dobro

pre 6 meseci

Cim neko pomene "da je to dobra stvar za region" , "sirenje trzista" i sl odmah znas koliko je sati..Samo trpanje enormne love u dzepove..Posedno sa bogatim "Arapima"i "Kinezima"--Bar mi dobro znamo "region" i nase "sportske radnike"...
v

vec vidimo...

pre 6 meseci

Taman posle 17-og da Zocara uzme novi multimilionski tim da "vodi" jer od ovog sada nema vajde vise..Pa kada polete Dubai Falconsi ka vrhu Evrope
G

GOROSTAS

pre 6 meseci

Čović je završio fakultet s ja sam izbegao Specijalnu školu i završio sam trogodišnju vanredno. Ja znam da je on to sto podu o njemu. Imam tviter i sve znam sta je Filip COVIC. Nikada nisam bio uzivo na utakmici ali znam sve ja PROCITAO sam na Tviteru. Preveljiki si Partizane. Kad stize Hezonja?
g

glavati

pre 6 meseci

Kad stize Hezonja u KK a kad stize Ivano PERISIC u FK Partizane moje? Proslavili to na albanskom ili hrvatskom primorju
p

pa ko ce

pre 6 meseci

na koga nego svoj na svoga...uvek prvi za bratske utakmice.
S

SMEHOTRES

pre 6 meseci

Tako je, svetsko tržište. Pablo iz Karakasa i njegova baba Esmeralda jedva čekaju da gledaju Krka - Dubai... Hoćemo promene na vrhu ABA lige. Nećemo klubove van regiona.
D

Druže Čoviću

pre 6 meseci

neko saopštenje?
i

ime gosta

pre 6 meseci

Imamo slučaj gde Split, Zadar, Borac nemaju nivca da plate prevoz autobusom na gostovanja, a direktor lige im nameće trošak čartera do Dubaija koji košta 20% budžeta ovih klubova.
z

zahtev odlucan

pre 6 meseci

Milija da obezbedi posteno sudjenje u finalnoj seriji a ne domacinsko !
k

kolodin

pre 6 meseci

Aba liga im je jedini ulaz u Evroligu ,Za 2 sezone Partizan i Zvezda će gledati Evroligu samo na TV .Neće biti samo dominantni u Aba ligi nego će dominirati i Evroligom ,iz prostog razloga jer je Dubai atraktivna i prestižna destinacija za život ,plus dobre plate igračima ,plus Evroliga kao ozbiljno takmičenje i to je već savršen mamac za NBA igrače pri kraju karijere
V

Visente Del Boske

pre 6 meseci

Ovo nikako nebi bilo dobro jer bi taj klub iz dubaija imao veci budzet od svih evroligasa zajedno i doveo bi 10-ak igraca iz NBA cime bi obesmislio aba ligu.
i

igor978

pre 6 meseci

Ta liga je besmislena jer nema kalendar takmičenja, i dopušta da dva kluba u kojima se pita jedan isti čovek igraju u toj ligi.

Pigon

pre 6 meseci

A sada je zvezda i partizan niau obesmislili?
d

di su

pre 6 meseci

danas dubai, dogodine peking, a onda će i ontario da se pridruži
S

SB

pre 6 meseci

Zar ovaj nije pre samo mesec dana pricao kako su to gluposti i da nema sanse da arapi udju u Aba ligu?
m

mesto u EL

pre 6 meseci

taman da njima ode jed(i)no mesto
J

JAVNOST

pre 6 meseci

Nećemo Dubai u ABA ligi. Uprava napolje. Hoćemo novo rukovodstvo.
I

Inzaghi

pre 6 meseci

Hoćemo samo Srpsku ligu i licence Zvezdi i Partizanu za Evroligu, ostalo ne treba da nas zanima. Kakva Aba, Jadranska i ostale gluposti.
P

Pjer Karden

pre 6 meseci

Scenario je sledeći,od sledeće sezone će ući sa seniorskim timom koji će u startnoj sezoni biti solidan na nivou Olimpije recimo,ali onda sledi potpisivanje ugovora između ABA i EL i to višegodišnji koji će garantovati minimum jedno mesto tzv regionalnoj ligi u tom momentu ćete videti preokret,šeik utrčava sa budžetom od 50 miliona evra,kupuje sve američke crnce iz Zvezde i Partizana,osvaja Aba ligu sa možda dva tri poraza u celoj sezoni i s obzirom na budžet uspostavlja trajnu dominaciju,licemeri iz EL na naše opaske kada shvatimo šta su nam uradili odgovaraju da su ABA ligi dali sigurno mesto i da to više nije njihov problem,Zvezda i Partizan završavaju upropašteni u FIBA ligi šampiona.
p

perus

pre 6 meseci

па није нам крива евролига за такав сценарио. ми се први трпамо да их примимо и посље ћемо плакати. што их не приме њемци или шпанци, тамо има арапа колико оћеш? зато што размишљају унапријед, а милија и компанија само о свом џепу
G

Gost83

pre 6 meseci

FIBA Liga Šampiona 🏀 je bolje takmicenje od ove nakaradne privatne Evrolige.
C

CaleB pravi

pre 6 meseci

Ovo je jako dobra stvar i odlicna ideja....a onima koji vicu kako je ovo glupost, mogu da porucim samo jedno - glupost je karakterna crta Vas koji galamite protiv ove sjajne ideje. Mnogo se dobija ovim, kako sportski, tako i finansijski. Voleo bih da cak i nekoliko Izraelskih klubova udje u ABA ligu, i onda bi dobili zaista jedno kvalitetno takmicenje, sto bi teralo sve klubove da podizu kvalitet svojih timova, i da u EL idu cak 4 tima iz ABA lige, koja bi postala EL "u malom".
d

do juce

pre 6 meseci

smo bili za ukidanje abe, pa pesiceve izjave, i svi protiv abe..sada svi za aba ligu

PFK NIŠ

pre 6 meseci

Jel neko stvarno misli da se nasi klubovi, ili ostali iz ABA lige, pitali nesto? Ovi ne znaju koliko para imaju, njima treba samo ulaz u EL preko neke lige... Da nece mozda preko Turske, Spanske, Italijanske lige? Pa nisu ovi na teme pali, da dozvole takvo blamiranje...
U

Ujka Mitko

pre 6 meseci

Ti si neki mnogo pametan lik, verovatno navijaš za crno bele. Pa vi ste kukali da ABA liga ne valja, pa vas šatro primorali. Niko ne može ni na šta da te natera. Počni od beton lige ali sačuvaj obraz. Ali vi to nemate. I sad kao oni komentarišu ABA ligu, smehotresna olimpijada
P

Preža

pre 6 meseci

Bitni su samo petro🤑🤑🤑
p

pa1

pre 6 meseci

Vreme je za Srpsku ligu!
U

Urkela995

pre 6 meseci

Ne postoji srpska liga, postoji samo Coviceva privatna liga, u kojoj Partizan ne bi imao ravnomeran tretman kao zvezda i zato necemo ni da igramo tu ligu, pa makar igrali i bugarsku.

VecaBg1971

pre 6 meseci

Malo sudija, malo arapin, zavisi od kinte. Kao istureni clan SNS-a dobio je dozvolu od velikog sefa da zaradi neki dinar, na prevaru naravno.
I

Info Coa

pre 6 meseci

Procitaj pa lupi plus ili minus.Dubai kao grad buducnosti pruza mnogo vise nego sto bilo ko moze da zamisli.Dubai ce placati sve troskove putovanja za klupove i sudije,pritom tv prave ce postati validni,novac ce biti za sve klubove.Sto se tice price da ce Dubai kupiti sve igrace to se moze desiti samo ako krenu da igraju Americki fudbal pa im treba 80 igraca po utakmici, ja koliko znam u kosarci treba 12.Vidim roster ekipe U19 Dubai,vecina igraca su ekstremno mladi sto znavi da nisi dosli ovde sa kupljenim igracima jer da jedi pojeli bi sve na turniru.Ono gde bi ostavio akcenat i veliki plus su cak tri Srpska igraca i trener.Vidi se da se vodi racuna o svemu.Nemoramo odma da mracimo ako ne znamo o cemu se radi.Vise nego sve bi voleo da Srbin ih vodi kao prvi trener.
P

Pjer Karden

pre 6 meseci

Nemora da kupi sve,dovoljno je da kupi pet ključnih i najskupljih igrača iz oba naša kluba i da uspostavi trajnu dominaciju,nemoj bre da se praviš francuska sobarica i da glumiš naivčinu.
p

prti

pre 6 meseci

Napustajmo ovo braco sve ce to opet preko nasih ledja neka Dubaji igra sa Cibonom i Krkom. Mi nasu ligu da osnazimo ako drzava vec sipa tolike pare u kosarku neka samo 10 % raspodeli na ostale imacemo ligu u top 10 u Evropi. I to bez preterivanja odmah u prvoj sezoni u top 10 a ako nastave da razvijaju planski u top 5 za 5 godina. Kosarka u Evropi finansijski smesan sport za razliku od fudbala gde se sipa lova a rezultata nigde.
M

Mighty King

pre 6 meseci

Tako je odlučeno i tako će biti. Ceo svet, sport takođe, se zaljuljao u tom pravcu i to je nezaustavljiv proces. Živimo u ultra materijalistckom vremenu i gotovo. E, sad, sta ja mislim o svemu tome? Pa, nevažno je.
S

Sudija Zoc

pre 6 meseci

Nema boljeg sudije u Aba od Željka O.
V

Vinetu

pre 6 meseci

Mislim da čoveku treba dati i pištaljku da sudi u isto vreme dok vodi ekipu.

мв1977

pre 6 meseci

Ipak je Čovke za klasu boljii moraš priznati! Zoc je samo jednu sezonu u Aba a Čovke je doktorirao na tu temu!
#

#vinetu

pre 6 meseci

Skroz si u pravu. Može on to, da bude trener, sudija i zapisničar. Još samo da uvedu nagradu za fer plej Zek Ledej
L

Ležimir

pre 6 meseci

fmp-zvezda, međusobni skor u poslednjih 11 godina?
M

Milija Vojinović

pre 6 meseci

Moje lično zaduženje je da poguram ovu priču za šta ću biti bogato nagrađen od Arapa. Imam i dobar budžet za ubeđivanje zainteresovanih strana. Ovaj posao je isplativ, posebno za mene.
a

asas33

pre 6 meseci

Čoviću, vragolan, što se kriješ iza imena čoveka na čijem mestu sanjaš da budeš. Ponestaje lova sa Kosova. Ili si samo nezajažljiv.
B

Balila

pre 6 meseci

Mani se ti pozeru folirantu Milija te priče Dubaia i već ti planiranih obilaska tog grada o trošku gradjana Srbije. Vidi ti da nadješ neki cent iz dežele,lepe njihove,montenegrina jer ti tu fotelju i celu ligu sa preko 70 % buđžeta pokriva država Srbija. Ili metni pištaljku u đžep pa edukuj za dirhame sudije u UAE.
J

Jtd

pre 6 meseci

Koliko vidim tv prenosi nisu ukljuceni u tu novu eru, zanimljivo. Mozda radio prenos, box score, dimni signali...koji je plan milija
@

@Jtd

pre 6 meseci

Evo, sve cekam tebe da se javis, pa da ti podnesem detaljan izvestaj. Milija
T

Tomy

pre 6 meseci

Tako je propao rok end rol (čitaj regionalna košarka). Svima je očigledno da zapadni imperijalni svet stvara lige bogatih klubova, kako u fudbalu tako i u košarci i u drugim sportovima. Sad su shvatili da im je sledeći korak ujedinjenje sa ultra bogatim arapskim zemljama i klubovima kako bi namakli još više para i proširili tržište. U tom smislu Dubai u ABA ligi je samo prelazni korak do Dubaia, Rijada i Katara u EL. U ABA ligi će arapi da steknu iskustvo, pokupe ljude i logistiku da bi mogli da igraju na višem nivou za par godina. Abaligaši će uzeti neku sitnu kintu, par ljudi iz organizacije će maznuti možda malo više para, neki treneri i igrači će naći angažman kod arapa a 95% klubova i košarkaška baza će neumitno tonuti na periferiju evropske košarke. Sad je pitanje da li će u budućnosti ijedan klub iz ABA lige uspeti da se domogne stalne licence Evrolige. Za sada se Partizan i Zvezda grčevito bore oko toga ali puštanjem arapa na market šanse im zbačajno padaju, jer ne može naša polovična država da isfinansira toliko kao neki osrednji arapski šeik ako se zainati. Ovo je kratkotočno dobar potez jer će regionalna košarka malo živnuti ali dugoročno strateški loš potez. No, mora se priznati i da ne možeš ništa bolje da smisliš kad te Evroliga drži na kratkom lancu i mršavoj šargarepi godinama.
M

Milojko Arsenic's

pre 6 meseci

Odlična vest. Ovo znači da zvezda, Lyon i Alba uveliko pakuju kofere a bilo je i vreme već odavno jer ništa nisu doprineli svih ovih godina koliko učestvuju.
п

па...

pre 6 meseci

...мени ово значи да Партизан иде у ФИБА Лигу шампиона, где и припада. 3 пута последњи у ЕЛ, једном у ЕК, не верујем да ће некоме недостајати.
M

Milojko Arsenic's

pre 6 meseci

Odlična vest. Ovo znači da zvezda, Lyon i Alba uveliko pakuju kofere a bilo je i vreme već odavno jer ništa nisu doprineli svih ovih godina koliko učestvuju.
b

brine

pre 6 meseci

bitno je da je kkp doprineo
u

ue

pre 6 meseci

pre će biti Zvezda I Partizan u EK i Ligu Šampiona
R

Realista pravi

pre 6 meseci

Ne kapiram ljude koji ovde pisu da Partizan i Zvezda gube mesto u EL,po cemu ste to zakljucili molim vas?Druga stvar Dubai moze da donese mnogo toga u ABA ligi uospte nisam skeptican. mogli su da daju ovom nasem da vodi ali opet bice asistent i to je dobro.
s

sasa70

pre 6 meseci

Dubai moze da donese mnogo toga u ABA ligi?!?!? Sta osim para moze da donese?? Samo pare NIKAD nisu garancija da ce da sve da bude bolje!
d

da su pare

pre 6 meseci

garancija ne bi jedan redovni ucesnik evrolige sa preko 200 000 000 dolara upumpanih za preko 10 godina bio bez pobede u top8 u istoriji
V

VivaDubai

pre 6 meseci

Starlete spremite se za Dubai tek sada.Svake nedelje stizace ekipe sa Balkana.
T

Tutankamon

pre 6 meseci

Drago mi je da vidim nase ljude da su tamo. 3 Srpska igraca i trener zvuci neverovatno. Vlajic,inace velika nada Srpske kosarke i Medjedovic nekada trener Zvezde su u Dubaiu od kada,ako neko zna neka napise,hvala.
g

gunnersi

pre 6 meseci

I zamislite sada duplo kolo evrolige u gostima, pa onda putovanje za Dubai. Da li je to normalno? Ili male ekipe poput Krke na primer, otkud njima pare da finansiraju put za Dubai? I na kraju prica o regionalnoj kosarci i stavljanje Dubaija u isti kos nikako ne idu zajedno. Totalno nebulozna odluka, ali tako je sve u danasnje vreme kad su pare jedini motiv.
@

@gunnersi

pre 6 meseci

Naravno da Krka nece placati put, vec ce sva putovanja pokriti aponzori iz Dubajia. A za duplo kolo evrolige se ne brini, nece to uskoro igrati ni par, ni czv. Nije Srbija Dubaji pa da sipa u rupe bez dna neograniceno.
I

Idemo jako

pre 6 meseci

I cigani su opet po ko zna koji put bili u pravu. Bojkot smeća od lige
@

@Idemo jako

pre 6 meseci

Ne, ne. Vi cigani nikad niste bili u pravu. Svaka vasa odluke je protiv interesa kosarke. Vi bojkot, a mi cemo sa Dubajiem da igramo ABA.
п

па...

pre 6 meseci

...гледајући традицију, Партизан и Дубаи су јако слични.
A

A istoriju ste zaboravili

pre 6 meseci

Vi crno beli bi igrali i sa samim đavolom. Što pokazuje da jedan švaba i jedan ustaša redovno gostuju na parketu arene
M

Mop

pre 6 meseci

UAE sto ne pokusaju u NBA da odu? Emirati i Evroliga? Nigde veze. Kapiram da ce Saudijci za par godina i Ligu Sampiona igrati, ili super ligu kako li ce se zvati. Strasno
i

ibarbo

pre 6 meseci

Filijala br. 4
p

pa to je..

pre 6 meseci

Preljepoooo..konacno necemo imati predstavnika u EL i mogli bi se konacno vratitti u svoju SL!! Ovo je bruka i sramota sta nam rade beduini novcem!!
@

@pa to je..

pre 6 meseci

A Par i CZ igraju zbog sportakih rezultata? Nikako preko vajld karata i upumpanih miliona od strane drzave? Ajde bre..
?

????!

pre 6 meseci

Dubai će dobiti licencu a Zvezda i Partizan kroz Abu.Šta ti nije jasno?
R

RealNo1

pre 6 meseci

Следећи су тимови из Бразила? Па један дан са Крком, па сутра у Дубаи, па прекосутра у Бразилију?
v

vroom

pre 6 meseci

Sramota neutemeljena bilo cime osim novcem i gladju za istim od strane rukovodstva lige. Dubai jeftino dolazi do EL karte, svi ostali bice nemi posmatraci....Ako je ikad postojao idealan trenutak za povlacenjem klubova iz lige, to je sad.
H

Hahahahahahahaha

pre 6 meseci

Da, sada kada ulaze pare u ligu sada treba istupiti. Zbog takvih je Srbija siromašna država!
@

@vroom

pre 6 meseci

Pa sta, nek ide. Ionako nasi klubovi igraju EL na osnovu toga sto drzava sipa dzakove novca u neprofitabilne organizacije, zarad glasova na izborima. Svakako su dva tima u EL kratkorocna radost za nas, a koju ni ne umemo da cenimo, vec se pljujemo medjusobno.
v

vroom

pre 6 meseci

@Hahahahahahahah Majstore, Srbija je siromasnija zbog takvih kao ti kod kojih je sve na prodaju. Pa onda kad dodju izbori njihov glas ode za jednog Vajferta, litru ulja i dva kg secera....i povremeni sendvic i vodu u rentiranom autobusu koji kruzi Srbijom prateci zna se vec koga....
S

Statler

pre 6 meseci

Ako EL ne uspostavi pravila finansijskog fer pleja, ulazak Dubaija će uništiti evropsku košarku koja je ionako neprofitabilna. Arapi imaju neograničen budžet i ogromnu želju za prestižom.
g

gost0

pre 6 meseci

I sta im to garantuje? Jedino da dovedu Jokica,Doncica i ostalu kompaniju pa ce im nesto garantovati...ali svakako suludo da jedan Dubai igra regionalnu ligu bivse Jugoslavije, kao onomad Makabi, ali para vrti gde burgija nece
A

ABCD

pre 6 meseci

To znaci da Zvezda i Partizan ispadaju iz EL cim se Rusi vrate. Nekome je potrebniji Dubaji i London,nego Beograd sa dva predstavnika. Suvise je bilo dobro da bi dugo trajalo.
g

gost0

pre 6 meseci

Pa ne treba njima Srbija, mi smo siromasna zemlja, kupovna moc 0, svi sponzori EL nemaju sta da ponude nasem napacenom narodu tj nas narod ne moze sebi da priusti da konzumira njihove proizvode, njima su potrebni Nemci, Englezi, Francuzi, Dubai, bice verovatno i neki klub iz Saudijske Arabije, samo da ga osnuju, uz Spance i Italijane, naravno i Ruse, mi smo poslednja rupa na sviralu.
G

Gost1976

pre 6 meseci

A Rusi će se vratiti za 30 godina možda,svi njih jedva čekaju.. U fudbalu igraju sa Kubom.. kakvo vraćanje ,ovaj sukob će trajati 50 godina.
а

ааа

pre 6 meseci

Постаћемо ми емирати због ових ваших просеравања, најбоље да цео блиски исток доведете овде
р

реално

pre 6 meseci

Банана такмичење, српски клубови под хитно да напусте ово и да се формира наша домаћа лига. У ЕЛ имамо нашег човека на челу и можемо да обезбедимо макар једно место

lpool

pre 6 meseci

Znaci postoji opcija da dobijemo Man Siti u kosarci .. Ajde jednom da gledamo svoje dupe i da pustimo arape da se spradaju sa komsijama a mi da se posvetimo sebi, napravimo domace prvenstvo i razvijamo nase kosarkaske centre ..
4

421

pre 6 meseci

Iskreno, ja podrzavam ovo. Na duze staze je ovo dobro i za kosarku i za nas. Ceo svet drpa od tih arapa kolko stigne samo mi glumimo moral neki. Neka uloze novac, njima je to sitnica a nas bi znacajno priblizilo ostatku Evrope.
m

markokajs

pre 6 meseci

Da li si mozda razmislio o tome da kad udju u seniore i osvoje abu igraju EL i da vise nasi klubovi nece ni prici tom takmicenju? Vidi da malo razmislis pre nego dohvatis te pare koje ce inace zavrsiti u tudjim dzepovima a i nasim nece sigurno.
d

dre

pre 6 meseci

Gloop si! Odvlačiće decu od 19god i trenere. Treba da naši klubovi napuste ABA ligu ,da se igra FIBA liga sampiona i ulože pare u domaću ligu i da se pregovara eventualno sa Grcima o zajedničkoj ligi.
4

421

pre 6 meseci

Odvuci ce decu i trenere. Sta ce oni da kupe 300 igraca i sve trenere? Ti i sad imas timove platezno mocnije od Zvezde i Partizana zajedno. Ako se bude organizovao nagradni fond tu ce imati benefita i Zvezda i Partizan jer ovako nemaju konkurenciju u Aba ligi. Svaka sezona je u debelom minusu. Mislite da ce drzava dozivotno da sipa u Zvezdu i Partizan? Mislite da Evroliga nece da promeni sistem takmicenja kad namirise novac? Mislite da se meni svidja kuda ovo sve ide? Davno su prosla ta vremena.
4

421

pre 6 meseci

@dre. Ti prvo nauci osnove ponasanja pre nego sto napises nesto. Ti ces nekome da kazes da je glup. Sta, ja nemam pravo na svoje misljenje? Je l' mogu ja onda za tebe da kazem da si zatucan?
G

GostLazar

pre 6 meseci

@dre Jedino sto bih voleo da igramo Evrokup ili LS u kosarci je sto je jednostavnije sve. EL je postala dosadna i glupa, isti llubovi, vec znas ko ide, ko ne. Ne menja se nesto mnogo, nema iznenadjenja. Opa, Real izgubio od Zvezde, a sada pobedis Real, ne radujes se, izgubis od Albe, ne nerviras se. Ovamo lepo imas grupu, igras 6 utakmica, ne trebaju ti preplaceni igraci, mozes dobiti i bez njih. Bili bismo favoriti, a i igrali bi mozda vise domacih igraca. Seti se protiv Himkija u polufinalu EK ko je igrao sve.
N

News

pre 6 meseci

Koja Aba liga i svetsko trziste. Da drzava ne daje pare davno bi se ovo takmicenje ugasilo koliko ima jake spoznore.
K

Karasi iz Calme

pre 6 meseci

Koja drzava daje pare ? Ligu cine klubovi bivse Jugoslavije ( Srbija , Hrvatska, C.Gora, B i H , Slovenija ) , i ona se igra od pocetka zahvaljujuci sponzorima . Ne pisi svasta.
g

glupost

pre 6 meseci

Bas bi spanci turci pusti neki dubai kod njih da se takmici. Da sam na mestu seniorskih ekipa iz naseg regiona istupio bih iz takmicenja ulaskom nekog Dubaia u ABA ligu.
G

Gostgost

pre 6 meseci

Zvezdo i Partizane, sto ste igrali EL igrali ste, sad kao predstavnik ABA pige ide Dubai. O Srbijo medju sljivama...
B

Bravo

pre 6 meseci

Iz Evrope izbacujte Ruse, a drzite jevreje sad i ove ubacite... Divota za evropsku kosarku...
a

ahTirusi

pre 6 meseci

Jevreje???..komentar hitlerjugena bas...pa masa rusa je i jevrejskog porekla,cak iz vrhuske putinove..a volis islamski svet,pa divno.
Z

Za početak,

pre 6 meseci

Za početak, smenite Želimira Obradovića sa mesta komesara za sudjenje u Aba ligi
u

ueeee

pre 6 meseci

Pa da....to znači u najmanju ruku,kada se pojača ekipa iz Dubaija,Partizan i CZ više neće videti EL. A vrv će trener biti Obradović,ipak se ljubav kupuje novcem
G

GostLazar

pre 6 meseci

Ajde Zvezdo, zgazi i ponizi placenike iz Dubaija. Sto unedljivije, da vide da ne pripradaju Evropskoj kosarci. Svaki poraz ili tesna pobeda bi bila bruka.
Q

Qaya

pre 6 meseci

Samo takve ekipe i možete da pobedite...
@

@Qaya

pre 6 meseci

Cedevitaš, smiri se da ne zovem Jaku.