Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Poseban meč, ispunjen emocijama: Željko Obradović prvi put protiv Borca u svom Čačku

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.10.21. | 11:12

Crno-beli traže nastavak uspešnog niza na početku sezone

Željko Obradović je posebno vezan za Borac, za svoj Čačak, klub u kom je napravio igračku karijeru. Danas sa Partizanom gostuje u svojoj prvoj kući kraj Morave (19h), samo je pitanje da li se uopšte može tako nešto reći. Obradović na tom mestu nikako ne može biti gost.

Jasno je bilo još od povratka Obradovića u Partizan da će dueli protiv Borca biti posebni i nabijeni emocijom. Nosio je dres Čačana od 1978. do 1984. godine i kada god ima malo slobodnog vremena uputi se ka Čačku i svom Borcu. Ipak, sada je trener Partizana, još jednog kluba za koji živi, tako da će se potruditi da ostavi emocije sa strane. Jeste često dolazio Obradović i sa stranim klubovima u Čačak, ali ipak su zvanične utakmice nešto drugačije… Pogotovo kada se radi o prvoj takmičarskoj protiv kluba iz svog grada.

Izabrane vesti

Šta očekivati na parketu?

Čačani po dobrom pamte susrete s Partizanom prošle sezone jer su dobili oba susreta u regionalnom takmičenju. Ta su vremena sada daleka prošlost najviše zato što je Parni valjak doživeo potpunu transformaciju. Kako vreme prolazi igra sve bolje jer je Željko Obradović doveo Partizan u red, pa Borac ipak treba da bira svoje bitke i traži pobede na nekom drugom mestu. Željko se vraća u svoj grad sa namerom da nastavi pobednički niz i daljim usponom forme.

"Nova utakmica u ABA ligi. Spremamo se za Borac, tim koji igra izuzetno agresivno pogotovo na terenu kraj Morave. Znamo dosta o njima, mislim da smo se dobro pripremili i da bi trebalo da igramo kako smo igrali poslednje tri utakmice, pre svega u odbrani, a onda da koristimo ostale kvalitete", istakao je Željko Obradović.

19.00: (6,00) Borac Čačak (20,0) Partizan (1,15)

Iako su napadački gotovo u ravni, velika razlika između ove dve ekipe vidi se u aspektu odbrane. Gotovo impozantno zvuči podatak da je Partizan u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja protivnicima dozvolio svega 59 poena.

Bez obzira na renome protivnika od početka sezone, to je u ovom trenutku razlika od bezmalo 21 dozvoljenog poena naspram čačanskog sastava. Što je zapravo ogromna distanca koju Borac mora da nadoknadi. U ovih pet kola nijedan rival nije prešao granicu od 73 poena i u poslednje četiri utakmice “plafon“ je postavljen jako nisko – Split 59, Studentski centar 57, Cibona 61 i Krka samo 45.

S druge strane, videli smo šta se desi kada Partizan naiđe na ravnopravnijeg takmaca. Hamburg je čvrstom i agresivnom odbranom po celom terenu, uz dobar šut pretio da ugrozi trijumf crno-belih koji su ipak tada postigli 106 poena što takođe govori o napadačkom momentu Obradovićevog sastava. Slično je bilo i protiv Turk Telekoma, crno-beli su ubacili 85 poena i ponovo odigrali jako dobro u defanzivi.

Utisak je da Partizan iz utakmice u utakmicu sve više diže ritam i formu, tako da ekipa koju predvodi Marko Marinović ne može baš da bude zadovoljan momentumom u kom Partizan stiže u Čačak.

"Zadovoljan sam onim što smo učinili u dosadašnjem delu lige. Na pet utakmica ostvarili smo dve pobede, što nije tako malo. Naravno, kao trener mislim da još uvek nismo pokazali svoj maksimum. Još uvek nismo na onom nivou na kom priželjkujem da budemo. Doduše, ima još puno vremena do kraja, a ja sam siguran da ćemo tek pokazati ono šta znamo i možemo", rekao je Marinović i prokomentarisao:

"Da mi je neko pre nekoliko godina rekao da će Željko Obradović voditi neku ekipu u jednoj takmičarskoj utakmici u Čačku, realno, odmah bih se nasmejao. I ne samo ja, već većina ljubitelja košarke", kratko je izjavio trener Borca.

Jedna od uzdanica Čačana na ovom meču biće i Lautaro Lopez, koji je pre Borca bio u klubovima poput San Lorenca, Baskonije, Intera iz Bratislave...

"Nadam se da ćemo protiv Partizana biti na visokom nivou, ako bude moguće i da ćemo pobediti Partizan. Uz nas će biti navijači koji nam šalju pozitivnu energiju. Volim da igram pred čačanskom publikom koja nam daje vetar u leđa", kaže Lopez, a jasno je i njemu da će tribine biti odlično popunjene.

Veza Borca i Partizana je jasna, dovoljno je samo reći da ih istorijski vežu imena poput Željka Obradovića i Dragana Kićanovića. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je iz Prislonice kod Čačka, a iz ovog košarkaškog grada su i pomoćnici trenera Vlado Androić i Aleksandar Matović, kao i bek Aleksa Avramović.

"Baš mi je drago što igramo u Čačku, bude se neke emocije. Borac je klub koji nosim u srcu, odatle sam otišao u inostranstvo. To je sjajan tim koji je rukovođen odličnim trenerom Markom Marinovićem koji je moj prijatelj. Očekuje nas jedna tvrda utakmica, puna hala koja će bodriti Borac od prve do poslednje sekunde. Znaćemo kako na to da odgovorimo. Onaj pristup koji smo imali protiv Turk Telekoma, Hamburga i Krke je recept protiv svakog tima", rekao je Avramović u najavi meča.

Utakmica između Borca i Partizana igra se od 19 časova.

ABA LIGA – 6. kolo

Subota:

17.00: (2,15) Igokea (14,5) Cedevita Olimpija (1,80)

19.00: (6,00) Borac Čačak (20,0) Partizan (1,15)

21.00: (1,70) Krka (14,5) Studentski Centar (2,30)

Nedelja:

12.00: FMP – Zadar

17.00: Budućnost – Mornar

19.00: Split – Cibona

Ponedeljak:

18.00: Crvena zvezda – Mega Mozzart

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Borac ČačakABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara