Dejan Todorović (©MN Press)
Dejan Todorović (©MN Press)

Povreda je prošlost, Todorović opet blista: Šest trojki i 23 poena ostali u senci Ristićevog dabl-dabla

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 22:44

Srpski košarkaš nastavio gde je stao pre teške povrede, ali nije pomogao ekipi Tenerifa da savlada Fuenlabradu koju su do pobede vodili srpski košarkaši

Spektakl u 14. kolu ACB lige. Akteri nisu bili ni Real ni Barselona, pa ni Valensija i Baskonija... Prštalo je u okršaju Fuenlabrade i Tenerifa, a domaćin je posle 45 minuta atomske košarke odneo pobedu - 104:96 (91:91). Susret su obeležili veliki povratak Dejana Todorovića, kao i nova sjajna rola Dušana Ristića.

Fuenlabrada je vezala i treću pobedu u prvenstvu, pa je trenutno 12. sa pet trijumfa i devet poraza, dok je ekipa Tenerifa pretrpela šesti neuspeh (osam pobeda) i trenutno je peta. Interesantno je da su gosti uprkos porazu bili na pragu obaranja rekorda španske lige - samo tri trojke nedostajale su im da izjednače Valensijin rekord od 22 realizovana šuta sa distance tokom jednog susreta. Rekord tima su oborili, ali nije bilo dovoljno za pobedu.

Izabrane vesti

Vratio se tek osmog decembra Todorović na parket posle pauze od 15 meseci zbog druge povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, ali je u meču FIBA Lige šampiona protiv Ludvisburga samo osetio parket, da bi četiri dana kasnije imao pažljivo doziranu minutažu u duelu sa Barselonom na Kanarima. Večeras ga je trener Ćus Vidoreta "pustio sa lanca" i videlo se odmah koliko se uželeo košarke. Nastavio je gde je stao pre druge teške povrede u karijeri i šutirao sa velikim samopouzdanjem - što je najvažnije. Dokazao je da je i fizički, ali i psihički spreman da se ponovo takmiči na najčešćem nivou i na neki način se zahvalio ekipi Tenerifa što ga je sačekala, kada mnogi drugi ne bi.

Uputio je čak 14 šuteva sa distance, pogodio šest. Meč je okončao sa 23 poena i dve uhvaćene lopte, pa je bio jedan od najefikasnijih aktera na utakmici. Njegov tim ipak nije uspeo da slavi, iako je Kajl Vilčer imao još bolje veče od srpskog košarkaša (31p, 8/13 za tri).

Nije 40 minuta bilo dovoljno da se pronađe pobednik u ovoj šuterskoj rapsodiji. Pale su čak 32 trojke u regularnom vremenu, ali je produžetak doneo odluku. U dodatnih pet minuta, tokom kojih nije bilo preciznih šuteva van linije 6,75, bolje se snašao domaćin.

Sjajan meč odigrao je Dušan Ristić. Bivši centar Crvene zvezde je meč okončao sa monstruoznim dabl-dablom - 17 poena i 12 skokova. Promašio je samo tri šuta iz igre (7/10) i bio perfektan sa linije penala (3/3). Sve to donelo mu je i titulu igrača utakmice (imao isti indeks kao Vilčer, ali se našao na pobedničkoj strani).

Vrlo dobar bio je i Jovan Novak. Bivši plejmejker Mege je brojao do 11, ali je imao i osam asistencija, dok je i Dragan Milosavljević nastavio sa odličnim rolama po povratku u ACB ligu, pa je susret okončao sa 13 poena.



tagovi

FuenlabradaKK TenerifeIberostar TenerifeDejan TodorovićDušan RistićJovan NovakDragan MilosavljevićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara