Majk Džejms (©AFP)
Majk Džejms (©AFP)

Poznati svi direktni učesnici plej-ofa Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 13:26

Izraelski Makabi na kolo pre kraja izgubio sve šanse za mesto među šest najboljih ekipa, Monako siguran u Evroligi i dogodine

Sa sinoćnjim utakmicama u još nedovršenom pretposlednjem kolu Evrolige, sudbina Partizan Mozzart Beta nije do kraja jasna kada je reč o plasmanu u plej-in elitnog evropskog takmičenja, ali je zato poznato svih šest direktnih učesnika plej-ofa koji su našli mesto u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Pobeda Barselone nad Makabijem koju je trojkom na 12 sekundi pre kraja doneo Nikolas Laprovitola je izraelskom predstavniku definitivno zatvorila vrata direktne promocije, a s obzirom na trenutni skor i međusobni bilans sa ostalim timovima, ekipa iz Tel Aviva sa prinudnim prebivalištem u Beogradu će definitivno završiti ligaški deo kao sedmoplasirana. I tako, neželjenu uslugu učinila Fenerbahčeu kojeg više ne može da stigne, pa čak i da on izgubi oba preostala meča. Poznato je da je siguran učesnik razigravanja i bolonjski Virtus, dok za preostala dva mesta uz crno-bele konkurišu Baskonija, Efes, Olimpija, Valensija i Žalgiris.

Izabrane vesti

Takođe, pobedama koji se ostvarili Monako nad Žalgirisom i Olimpijakos nad Crvenom zvezdom su isto tako uspeli da prebrode svoju muku, ali ono što ostaje da se razdani u poslednjem kolu regularne faze koja je na programu sledeće sedmice jesu pozicije sa kojih će timovi ući u doigravanje.

Ono što je odavno poznato jeste da je madridski Real svakako prvi i u čevrtfinalnoj seriji će ići na osmoplasirani tim (koji će se dobiti u plej-inu). Borba za drugo mesto će biti posebno interesantna jer za nju konkurišu čak tri ekipe – Monako, Barselona i Panatinaikos.

Kneževići i Katalonci imaju po 22 pobede, dok atinski Zeleni trijumf manje uz utakmicu manje. U tom trouglu je u podređenom položaju španski klub koji je upisao dva poraza od Monaka, dok ima pobedu i poraz iz megdana sa Panatinaikosom.

Izabranici Ergina Atamana najbolje stoje, međutim tek treba da odigraju duel sa Bajernom u Minhenu gde bi im eventualni poraz dosta zakomplikovao stvari oko drugog mesta. A time bi im takođe doveo u pitanje osiguravanje neke od prve četiri pozicije u plej-ofu koje donose prednost domaćinstva. Za vrat im diše gradski rival Olimpijakos, kao i turski Fenerbahče koji takođe ima želju da četvrtfinale igra pred svojim navijačima.

Bilo kako bilo, iako je prvih šest ekipa poznato, u poslednjem kolu nas čeka mnogo drame i uzbuđenja, kako to i dolikuje najboljem košarkaškom klupskom takmičenju na Starom kontinetu i njegovom sloganu „Svaka utakmica znači“.

Vredi spomenuti i da je Monako ulaskom u plej-of obezbedio kartu i za narednu sezonu Evrolige, s obzirom da i dalje ima tu privilegiju kao osvajač Evrokupa iz sezone 2020/21, međutim već neko vreme se spominje da bi od jeseni mogao da postane klub sa stalnom licencom.   

EVROLIGA - 33. ko

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 86:89

/Bolomboj 19 - Rajt 20/

Monako - Žalgiris 69:66

/Džejms 18 - Evans 17/

Alba - Partizan Mozzart Bet 83:94

/Timan 20 - Naneli 17/

Barselona - Makabi 92:89

/Abrines, Veseli 17 - Boldvin 22/

Valensija - Asvel 69:98

/Džons 18 - Lovernj 21/

Petak

19.45: (1,45) Fenerbahče (16,00) Efes (3,20)

20.30: (3,70) Bajern (16,00) Panatinaikos (1,35)

20.30: (1,45) Olimpija Milano (16,00) Virtus Bolonja (3,20)

20.30: (1,40) Real Madrid (17,00) Baskonija (3,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Makabi Tel AvivKK MonakoKK BarselonaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara