Džejms Naneli (©Starsport)
Džejms Naneli (©Starsport)

Problemi za Obradovića pred Efes: Nanelija muči rame, Tristana koleno

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 14:07

Obojica su preskočili trening i pitanje je da li će i u kojoj meri moći da pomognu

Sedmice rezervisane za završnicu kupova i reprezentativne akcije su završene, igrači su se vratili u klubove i Evroliga se nastavlja, a Željko Obradović ima omanje probleme pred sutrašnji duel sa Efesom u Areni (20.30).

Džejms Naneli je još u finalu Mozzart kupa Radivoja Koraća osetio bol u ramenu i – još ga nije prošao. Ništa bolje nije ni sa kolenom Tristana Vukčevića. Obojica su preskočili današnji trening i pitanje je da li će i u kojoj meri moći da pomognu timu.

Izabrane vesti

Sačekaće trener Partizan Mozzart Beta sutrašnji dan da vidi kakva je situacija i tek onda će doneti odluku da li će se naći u sastavu ili ne.

“Džejms ima problem sa ramenom, to je nešto što mu se desilo na poslednjoj utakmici u finalu kupa. Danas nije trenirao Tristan, osetio je bol u kolenu. Ni on nije bio na treningu, videćemo kakva će situacija da bude sutra, pa ćemo odlučiti da li eventualno mogu da pomognu ekipi i na koji način”, rekao je Željko Obradović.

Trening su preskočili Džejms Naneli i Tristan Vukčević, ali su se ekipi na vreme priključili reprezentativci – Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica. I zadovoljan je strateg crno-belih kako su igrači radili prethodnih dana.

“Ono što je za nas važno jeste da smo okupili igrače u nedelju, da su se reprezentativci Srbije, Aleksa, Ognjen i Balša, priključili danas. Iskoristio bih priliku da čestitam i njima i reprezentaciji na dve veoma važne pobede u kvalifikacijama. Odradili su jedan jedini trening, to je bilo bitno za nas. Ovi koji su se vratili u nedelju su radili na veoma dobar način i bili posvećeni”.

I Partizan Mozzart Bet i Efes su pretrpeli poraze u finalu kupa, na sve to turski klub je promenio trenera. Umesto Erdema Džana u nastavku sezone prvi trener biće dugogodišnji pomoćnik Tomislav Mijatović.

“Igraćemo protiv tima koji ima novog trenera, imali su odlične rezultate u prethodnom periodu, osim tog finala kupa u kom su izgubili od Fenerbahčea. Neki igrači su dobili nove uloge. Čovek koji je sada trener je dugo bio pomoćni trener u Efesu, veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu roster je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili. Oni zaista igraju dobro i pričati o njihovom kvalitetu je suvišno”.

Govorio je Obradović i o finansiranju crno-belih, odnosno izjavama koje je dao posle finala Mozzart Kupa Radivoja Koraća kada je naveo da Partizan Mozzart Bet nije "državni projekat".

"Stojim iza svake reči koju sam rekao posle Kupa. Strateški cilj Partizana je da budemo stalni član Evrolige i da se finansiramo sami. To je ključno da budemo u Evroligi stalni član, to Evroliga traži".

Dodao je trofejni trener i da je zahvalan na finansijkoj pomoći koju klub dobija od države.

"Zahvalan sam što država i grad pomažu".

Za kraj je Željko Obradović, po ko zna koji put, istakao značaj navijača. I protiv Efesa će biti najveća snaga crno-belih.

“Navijači Partizana su poznati po tome da uvek daju ogromnu podršku igračima i svima nama koji smo ovde. Zamoliću ih da budu podrška timu i da probamo iz te energije i onoga što daju timu da dođemo do rezultata. To je najvažnije. Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni. Dolaziće novi ljudi, neki će odlaziti, neki biti tu, ali navijači su snaga Partizana. Svi su zamenljivi, ovaj će klub postojati bez nas, a oni su najveća moć koju ima Partizan”, završio je Željko Obradović.




tagovi

EvroligaKK PartizanAnadolu EfesŽeljko ObradovićDžejms NaneliTristan Vukčević

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara