Komentari na vest

Prokletstvo prvog mesta Evrolige: Od 2001. samo pet puta tim sa najboljim učinkom osvajao titulu

R

Realnooooo

pre oko 1 godinu

Da sad svih 18 timova igra play off svi bi imali šanse jer su dosta ujednačeni. Eto možda samo Alba, Panata, Bayern i Asvel su tu slabiji. Tu su Efes, Zvezda, Baskonija, Milano... Svi oni mogu da pobede bilo koga. Pa ta Zvezda je dobila najbolji tim Evrolige Oly i to dva puta.
Z

Zufer Avdija

pre oko 1 godinu

Oly-FB 3:2 Real-Lešće 3:0 Monaco-Macabi 3:2 Barca-Žalgiris 3:1 Oly- Monaco 0-1 Barca-Real 1-0 Barca-Monaco 1-0 Ljudi,uzmite pare za letovanje kad se nudi na dlanu...

PFK NIŠ

pre oko 1 godinu

Ovog puta osvajac je Partizan! A ostali neka se poredjaju kako hoce...
d

d. g.

pre oko 1 godinu

Lepa ti je kvota. Obogati se.
Č

Ček kako

pre oko 1 godinu

To znaš unapred? Osim ako nije namešteno? Da ste bar toliko dominantniji od drugih pa čovek i da poveruje, ovako....
P

Pedja108

pre oko 1 godinu

Plejof je u samoj formi nepravedno takmicenje. Uveden je ne zbog podizanja kvaliteta igre, vec da donese vise novca, jer ce biti jos utakmica. Potpuno je nepravedno da neko bude najbolji, osvoji prvo mesto, a onda kao recimo Efes sa destog mesta osvoji EL. A po kvalitetu sigurno da nisu najbolji. U sustini svaki plejof treba ukinuti i treba da igraju najbolji. Sistem sa dve lige po 12 klubova, a zatim razigravanje, doneo bi pravedniji model. Pritom ne mislim samo da prvih 6 idu dalje, jednostavno prvi iz A grupe bi igrao sa poslednjim iz B itd. Tako bi ako hocemo dobili koju utakmicu vise zbog finansijske strane, a opet bi kvalitetniji timovi mogli da dodju do izrazaja. Na kraju bi ostale 3 ekipe, a cetvrta zbog polufinala, bi mogla da bude od 3 poslednje ekipe sto su ispale, najbolje plasirana tokom lige.
K

Koko7

pre oko 1 godinu

Treba napraviti EL sa dve grupe od po 12 ekipa i da se igra ligaski deo od 22 kola. Nakon toga da se grupe ukrstaju po principu A1-B8, A2-B7 itd... To dodje kao neki top16 i da se igra recimo to na 2 pobede pa cetvrtfinale na 3 i da ostane F4 za najbolje 4 ekipe!
a

ako su ruze, procvetace...

pre oko 1 godinu

tesko, oly,panata, turci zele da im gostuju barsa,real...tu su pare
@

@ssss

pre oko 1 godinu

Realno loš format takmičenja.
i

igor978

pre oko 1 godinu

Format F4 je apsolutno nepravedan jer se svakome može desiti loših 10 minuta zbog čega mogu ostati bez titule ili finala. Protovnika krenu trojke i ajde zdravo! Treba igrati na minimum 2 pobede sve do finala i 3 pobede u finalu. U tom slučaju sigurno najbolji pobeđuje.
P

Potpuno

pre oko 1 godinu

Se slažem,nepravedno skroz.Ali neka mi neko kaže,šta je pravedno u ovoj ligi.
a

ako su ruze, procvetace...

pre oko 1 godinu

meni se svidja, daje sansu uderdogu da pobedi. na tri dobijene 100% dobijaju najbogatiji timovi
@

@ako su ruze

pre oko 1 godinu

...valjda je svuda cilj da najbolji pobedi, to sto je neko underdog ne znaci da nije bolji. ovo samo daje sansu losijoj ekipi da pobedi zbog jednog loseg dana ili manje povrede, bolesti nekih igraca...
a

ako su ruze, procvetace...

pre oko 1 godinu

napisao sam najbogatiji, ne najbolji. Kada se igra u dosta meceva do izrazaja dolazi klupa. NPR partizan moze da skupi 8,9 dobrih, napravi hemiju, timsku igru i uz malo srece i zaobilazak pobeda da osvoji f4. nije verovatno ali moze da se desi. playoff sistem, gde su utakmice u 2 dana, njih 5-7 dobijaju timovi sa duzom klupom. Jednostavno rasporedjuju umor, minute, povrede... uzmi bas duel Rela - Partizan, Rela igra 3 utakmice da biju i umaraju lesora do sudnjeg dana, naredne dve ce biti kao mleveno meso...Dok oni rotiraju 4 centra i 16 igraca...to vise nije 5v5 nego 5v10... Isto tako pravilo i fudbalu sa 5 izmena je napravljeno za najbogatije timove koji imaju 3 tima. Legende o sportu ne pisu najbogatiji timovi, oni sto su kupili sve pa pobedili, legende i mitove o sportu pisu oni malo manji, sto ih je fortuna pratila. Maradona sa Napolijem, Pele sa Santosom, Partizan de Fuenlabrada, Zvezda, Steaua....Milan sa 11 igraca od 35+ godina... Onaj legendarni Milan bi danas uzeo 0 LS i pitanje da li bi stigao do polufinala. Zamisli Maldinija, Sedorfa, Inzagija, Pirla u kasnim 30tim igraju protiv Citija na 2,3 dobijene....sansu ne bi imali...Citi samo posalje drugih 11 i trce ko na koksu...
m

matoriekspert.

pre oko 1 godinu

Sa najvecim budzetom u istoriji ex yu kosarke moj partizan je svakako favorit .Potrosene su nikad vece pare.

Sliks17

pre oko 1 godinu

Ali je zato tim sa 6.mestom osvojio 15x
m

matoriekspert.

pre oko 1 godinu

Sa najvecim budzetom u istoriji ex yu kosarke moj partizan je svakako favorit .Potrosene su nikad vece pare.
y

yo.dorro

pre oko 1 godinu

Prosle sezone, osvajac Efes, je u regularnom delu EL bio 6. Just sayin...
m

mare1414

pre oko 1 godinu

Pa kad je format F4 takav da daje svim ekipama podjednaku sansu s obzirom da se igra na samo jednu dobijenu utakmicu. Ne znam za koji to klub u svetu mozemo 100% da tvrdimo da ce za taj jedan mec biti na nivou, jer bukvalno svima se moze desiti los dan. Bilo bi dobro kada bi EL smanjila broj utakmica u regularnom delu jer tamo mnoge ekipe kalkulisu, pogotovo ove jace, a da se poveca broj utakmica u samoj zavrsnici. Ne znam zasto se ne bi igrala u polufinalu i finalu serija kao sto se igra u cetvrtfinalu i da se na taj nacin nagrade visokoplasirane ekipe iz regularnog dela prednoscu domaceg terena.
D

Dexaman

pre oko 1 godinu

Final four je institucija! To je nešto što je apsolutna i notorna karakteristika evropske košarke i mislim da to nikada ne bi trwbalo menjati... Uvek je tako u sportu, trenutak inspiracije i loš dan često određuju pobednika, pa tako i sada gde imamo 15-16 ekipa koje sitnice razlikuju...
s

smanjenje broja

pre oko 1 godinu

utakmica znaci smanjenje ucesnika. a f4 je dobar . i u fudbalu je na ep, sp, ls, mahom jedan mec vec od 1/8 finala..i koga briga ko je imao los dan.pamte se pobednici... i da se igra finale npr. real olimpijakos na 3 dobijene bilo bi 2:2 jer su oba tima podjednaka i opet bi se svelo, zamisli na jednu utakmicu..sto vec imamo na f4.