Zoran Dragić (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Zoran Dragić (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Prvi potez novog trenera Cedevite Olimpije - vraća se Zoran Dragić

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 18:24

Iskusni slovenački reprezentativac ponovo u timu iz Ljubljane

Cedevita Olimpija je u novu godinu odlučila da uđe sa novim trenerom. Rastala se sa Simoneom Pjaniđanijem posle nekoliko meseci i na njegovo mesto postavila Zorana Martića. Stručnjak koji je već bio deo ljubljanskog tima u nekoliko navrata je povukao i prvi potez kao šef struke Zmajeva - vratio je Zorana Dragića u tim.

Iskusni slovenački reprezentativac ima važeći ugovor sa klubom, ali od početka sezone nije bio u timu. Direktor kluba Davor Užbinec je istakao da je njegov ugovor bio veliko opterećenje za tim, ali da je doneta odluka da se zajedno sa najvećim talentima u ekipi, priključi treninzima prvog tima.

Izabrane vesti

"To je bila moja želja, ali i odluka kluba, sve tri strane su se dogovorile. S ozbirom da Zoran Dragić nije bio u trenažnom procesu od starta sezone, ne želim da ga bacim u vatru tako brzo", rekao je Martić.

Užbinec je istakao i da je postignut dogovor sa Dragićem oko izmene ugovora, koja će omogućiti klubu da finansijski uspešno privede sezonu kraju, te će igrač biti u potpunosti isplaćen.

"Želeli smo da ga priključimo timu, jer nije dobio adekvatnu ponudu da pređe u drugi klub. To što se njegov povratak pogodio sa dolaskom Zorana Martića je samo splet okolnosti", tvrdi direktor Ljubljančana.

Cedevita Olimpija na polovini sezone ima učinak 10-4 u ABA ligi, dok je u Evrokupu već izgubila i teoretske šanse da se plasira u narednu fazu, s ozbirom da je izgubila svih 13 odigranih utakmica.

"Bilo je toplo - hladno u dosadašnjem toku sezone, igrači su oscilirali. Moj posao je da izvučen dobre strane i sakrijem loše. Realnost je da je tim koji zavisi od napada ranjiv ako nema svoj dan. Pod mojim vođstvom, Cedevita Olimpija će igrati brže, agresivnije i povrh svega, bolje u odbrani i na skoku", zaključio je Martić.





tagovi

Cedevita OlimpijaZoran Dragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara