Saša Vezenkov (©Star Sport)
Saša Vezenkov (©Star Sport)

Puče košarkaška bomba: Vezenkov dobio 20.000.000 dolara od Kingsa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 16:07

Sprema li se domino efekat i selidba Nikole Mirotića u Pirej

Evroliga postaje sve oskudnija, Saša Vezenkov je odlučio da svoje talente preseli u Sakramento!

Vest je doneo najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski koji otkriva da je Vezenkov sa Kingsima dogovorio trogodišnji ugovor vredan 20.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Zvanično najkorisniji igrač Evrolige u prošloj sezoni dugo se lomio oko toga da li da ostane u Pireju ili iskuša sreću u NBA ligi, na kraju je tas ipak prevagnuo na stranu najjače lige sveta. Posao su završili njegovi agenti Mark Bartelstajn i Jorgos Rusakis.

Kako se najavljuje, Vezenkov bi trebalo da ima ozbiljnu ulogu u rotaciji Kingsa, što je bio jedan od glavnih razloga zašto se seli u Kaliforniju. Bugarin je jedan od najboljih košarkaša Evrope poslednjih godina, a u Evroligi je na proseku od 40 odsto sa distance i 63 odsto za dva poena. U Sakramentu će ga dočekati Domantas Sabonis.

Vezenkov u svojoj kolekciji ima pregršt individualnih i timskih priznanja. Uz MVP nagradu, bio je i najbolji strelac Evrolige u protekloj sezoni, kao i prvi košgeter Fajnal fora u Kaunasu. Bio je dvostruki šampion Grčke, tri puta i MVP domaćeg prvenstva, MVP finala prošle godine, dva puta najbolji strelac, član idealnih petorki... I još mnogo toga!

Da li je ovo transfer koji će pokrenuti domino efekat u evropskoj košarci? Pre svega - da li će odlazak Saše Vezenkova u Sakramento otvoriti vrata transfera Nikole Mirotića u Pirej? Danima unazad se priča i piše o mogućnosti da španski reprezentativac pojača grčke crveno-bele, uz Crvenu zvezdu, Partizan Mozzart Bet i Monako koji takođe važe za ozbiljne kandidate da pokupe jednog od najcenjenijih košarkaša današnjice.

Čini se da je cela Evropa poslednjih dana stala zbog Nikole Mirotića dok se čeka konačni rasplet oko njegovog dogovora sa Barselonom za isplatu preostale dve godine ugovora. Dogovor Vezenkova sa Kingsima sada bi mogao da ubrza ceo postupak i tek nas očekuju vreli dani na košarkaškoj pijaci.


tagovi

Saša VezenkovNBA ligaKK OlimpijakosSakramento KingsKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara