Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Rađa se tandem Jang-Bogdanović: Srbin brojao do 18 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 01:46

Odličan učinak srpskog reprezentativca u drugom meču u dresu Atlante. Hoksi pobedili Orlando sa 116:107 u predsezonskoj utakmici NBA lige

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo berićetna sezona za Bogdana Bogdanovića. Posle tri godine u dresu Sakramento Kingsa preselio se iz sunčane Kalifornije u Atlantu za 72.000.000 dolara (četiri godine). U debiju za Hokse u meču predsezone protiv Orlanda, srpski reprezentativac je postigao devet poena za 23 minuta, a u drugoj utakmici protiv tima sa Floride nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea je ubacio 18 poena za nešto više od 24 minuta na parketu.

Ekipa iz Džordžija je pobedila Medžik sa 116:107. Bogdanović je bio drugi strelac tima, sa samo jednim poenom manje od prve zvezde Treja Janga. Ovaj meč je verovatno nagoveštaj da će ovaj tandem da bude ubitačan i kada počne sezona krajem meseca.

Izabrane vesti

Bogdan je imao 50 odsto uspešnosti šuta. Pokušao je 14 puta. Za tri poena je šutirao solidnih 4/9. Imao je i dve asistencije i skok. Osim Janga i Bogdanovića dvocifreni u pobedničkom timu bili su i pojačanje iz Oklahome, Italijan Danilo Galinari i Deandre Hanter sa po 15 poena. Centar Klint Kapela je postigao 12, Džon Kolins 11, a Solomon Hil 10 poena.

Kod Orlanda crnogoski centar Nikola Vučević je postigao 12 poena za nešto manje od 30 minuta na terenu. Najefikasniji u timu sa Floride bio je Markel Fulc sa 18 poena.

Atlanta je u prošlom šampionatu imala lošu sezonu, bila je jedna od najgorih ekipa lige, ali u pauzu između dva prvenstva stigla su velika pojačanje Bogdanović, Galinari, Rondo... Hoksi bi mogli ove sezone da budu konkurentniji i da se bore za plej-of u sve jačoj Istočnoj konferenciji NBA lige. Najzvučnije pojačanje za Hokse ove sezone, iskusni plejmejker, osvajač šampionskog prstena sa Los Anđeles Lejkersima, Rejdžon Rondo, nije ulazio u igru.

NBA – PREDSEZONA

Atlanta – Orlando 116:107

/Jang 19, Bogdanović - 18 Fulc 18/


tagovi

Nikola VučevićTrej JangNBA ligaOrlando MedžikAtlanta HoksBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara