Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić pred Makabi: Najveća enigma kako ćemo mi izgledati, sutra nam je potrebna još veća podrška

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.03.22. | 19:54

"Sutra mora da gori", napominje krilni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović

Veliku pobedu upisali su košarkaši Crvene zvezde u utorak uveče. U okviru odloženog meča 20. kola u dvorani Aleksandar Nikolić pao je Real Madrid (65:62). Nisu imali izabranici Dejana Radonjića vremena ni da pošteno proslave trijumf, danas su imali trening oporavka, jer ih već sutra očekuje novi izazov - u Beograd stiže Makabi (19.00). Trener srpskog šampiona je istakao da je pred njegovom ekipom težak zadatak i da je ključno pitanje da li će njegovi puleni imati dovoljno energije da se sve zamisli sprovedu u delo?

Izabrane vesti

"Ritam je žestok, nije to samo sinoć utakmica, nego i pre dva dana, pa pre tri dana... Nadam se da ćemo imati dovoljno energije da možemo da odigramo i budemo konkurentni ekipi Makabija", rekao je crnogorski stručnjak.

O Ponosu Izraela ima samo reči hvale.

"Odličan tim, individualno jako dobar. Ima igrače na svim pozicijama koji mogu mnogo toga, kako na centarskim, tako i na bekovskim pozicijama. Vilbekina, Žižića, Vilijamsa, Nanelija i puno toga još. Moraćemo da budemo dobri, ali najpre da vidimo koliko ćemo imati energije, što će proizvesti pitanje koncentracije tokom meča, ali verujem da ćemo uz podršku navijača biti dovoljno dobro da možemo da se nadamo dobrom rezultatu", dodao je Radonjić.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Majk Cirbes i Stefan Marković su se pojavili na treningu crveno-belih, ali ih neće biti u timu ni protiv Makabija, potvrdio je Radonjić.

U prvom delu sezone Zvezda je odigrala sjajno u Tel Avivu i odnela ceo plen iz Menora Mivtačim arene (75:63). Pritom je u Beogradu dobila Makabi u poslednjih pet okršaja i za poraz pred svojim navijačima od izraelskog velikana ne zna od 2013. godine.

"Komparacija sa duelom iz prvog dela nije realna. Iz ove perspektive to što smo tada napravili meni je jasno, ali tada je bilo svima veliko iznenađenje. Stvarno smo odigrali dobar meč, ali ga nismo analizirali u odnosu na sutrašnju situaciju. Moramo da budemo jako dobri u odbrani, jer su to napadači koji imaju puno poena u rukama. Videćemo kako ćemo mi da izgledamo, to je u ovom trenutku najveća enigma. Ovakav ritam i ovakav broj utakmica, ovako teški protivnici i mečevi, nije baš najzahvalnije pričati o tome, ali očekujem da će momci sutra biti malo bolji. Koliko, videćemo, ali da izvučemo sve iz nas u ovoj teškoj situaciji".

Sinoć su navijači napravili sjajnu atmosferu u Pioniru, ali Radonjić se nada još boljoj već sutra.

"Očekujem bolju. Sinoć je bila dobra, ali sutra očekujem bolju - potrebna nam je bolja podrška", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Luka Mitrović je sinoć vodio lavovsku bitnu sa centrima Reala Vensanom Poarijeom i Valterom Tavaresom, ali ističe da će biti snage i za okršaj sa Makabijem.

"Snage ima, moraće da se nađe. Nakon tri uzastopne pobede u Evroligi sutrašnji meč dobija još više na važnosti. Vratili smo i se tamo gde smo želeli da budemo i pre početka sezone. Novi meč kod kuće, nadamo se pred punim tribinama. Nadamo se da navijači prepoznati važnost duela, napuniti dvoranu i dati nam dodatnu snagu koja nam je preko potrebna i da se svi nadamo dobroj partiji koja će nas voditi do pobede", rekao je Mitrović.

On dodaje da će odbrana i agresivnost biti ključne stvari u sutrašnjem okršaju.

"Od velike važnosti će biti koliko ćemo uspeti da neutrališemo njihov napadački kvalitet, naročito na spoljnoj liniji koju predvodi već duži niz godina jedan od najboljih strelaca u Evroligi Skoti Vilbekin. Uz njega je tu dosta poznatih imena. Biće nam potreban dobar fokus, dobra energija, agresivnost - to su ključevi ka dobrom rezultatu", izjavio je Zvezdin centar.

Makabi je posle eliminacije u polufinalu Kupa Izraela odlučio da se rastane sa dugogodišnjim trenerom Janisom Sferopulosom. Nije mu još angažovao zamenu, dok ekipu kao vršilac dužnosti predvodi izraelski stručnjak Ali Even. Čini se da je uspeo da podigne ekipu, koja je u minulom kolu Evrolige savladala Baskoniju (94:93), a potom bila ubedljiva kod kuće u domaćem prvenstvu protiv Makabi Rišona (109:83). Marko Simonović ističe da je reč o poletenom timu, koji sa velikim brojem Amerikanaca igra na koš više.

"Nadam se da će je biti. Ritam je paklen. Velika je potrošnja danima unazad i mislim da nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica. Oni su odmarali, nisu imali sada meč. Inače jako poltena ekipa, voli dosta da trči i igra na veliki broj poena. Imaju dosta Amerikanaca i gaje taj stil igre. Promenili su nedavno trenera, vidise malo promena kod njih u igri, ali kako će to sutra izgledati to su njihovi problemi. Mi ćemo da probamo da uradimo ono što je naše i naš deo posla i da se nadamo dobrom rezultatu."

U četvrtak je na programu i bitan meč za fudbalere Crvene zvezde, koji u osmini finala Lige Evrope gostuju u Glazgovu ekipi Rendžersa. Simonović se nada duploj pobedi i "paklenoj" atmosferi u Pioniru.

"Sutra da gori, mora da gori! Baš je bitno, sutra je ta utakmica kada nam je potrebno da bude puna dvorana, da bude ONA podrška. Da bude dobra atmosfera, pobedimo i posle idemo svi zajedno da gledamo fudbalere. Bilo bi lepo da bude na obe utakmice pozitivan i dobar rezultat i nadam se tome. Da bude što više navijača, da završimo taj mikro ciklus, koji se malo otegao, na pravi način", zaključio je iskusni košarkaš srpskog šampiona.


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara