Dejan Todorović (©Shutterstock)
Dejan Todorović (©Shutterstock)

Rafalna paljba Dejana Todorovića – 26 poena!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 23:23

Srpski reprezentativac heroj trijumfa nad Saragosom

Evo je i Andora! Posle dva startna poraza na startu Grupe B, Andora je pregazila Saragosu sa ubedljivih 113:93 (24:28, 26:17, 25:19, 38:29), a apsolutno sve oči bile su uprte u heroja Andore - Dejana Todorovića!

Srpski reprezentativac i odnedavno novi član Tenerifa – od naredne sezone – odigrao je meč karijere i zablistao sa 26 poena, odnosno besprekornih 6/6 za tri i 8/10 iz igre! I sve to za nešto više od 19 minuta na parketu. Todorović je fantastičnom napadačkom učinku dopisao još dva skoka i jednu asistenciju, za ukupni indeks korisnosti 29. Na sve to početkom trećeg kvartala požalio se na povredu, zbog čega je šepajući otišao na klupu. Ipak, ista ga nije izbacila iz takta i nije mu pokvarila verovatno najbolje izdanje dosadašnje karijere. Ni Ibon Navaro svakako nije želeo da Todorovića opterećuje previše, kako bi se izbegao rizik od neke ozbiljnije povrede...

Izabrane vesti

Saragosa je samo tokom uvodnih deset minuta imala inicijativu, ali Andora je istu brzo presekla. Već do polovine druge četvrtine Andora je preuzela vođstvo i na poluvreme otišla sa pet poena viška (50:45), posle čega je ubrzo razlika bila dvocifrena, a do kraja utakmice i prilično visoka. Maksimalna 23 poena.

U pobedničkom timu posle Todorovića najefikasniji bili su David Jelinek i Babatunde Olumujiva sa po 12 poena, dok su po 11 poena imali Senglin i Hana. Kod Saragose po 19 poena imali su Niko Brusino i Robin Bencing, dok je 14 poena ubacio Dilan Enis.

Saragosa ostaje jedini tim u Grupi B bez pobede, dok Andora ima skor 1-2.



tagovi

AndoraSaragosaACB ligaDejan Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara