(©Star sport)
(©Star sport)

Partija karijere Fakunda Kampaca! Ovako nešto nije viđeno 25 godina u Real Madridu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.06.20. | 21:12

Još od vremena legendarnog Arvidasa Sabonisa

U partiji karijere Fakunda Kampaca, Real Madrid je posle velike borbe i sjajne košarke pobedio Valensiju.

Iako je Valensija imala prednost domaćeg parketa jer se ceo nastavak ACB lige posle pauze zbog korona virusa igra u njenoj Fonteti, to joj nije pomoglo da izbegne poraz. Kraljeviči su se tako na najbolji mogući način iskupili za šokantan poraz od Burgosa u prethodnom kolu.

Izabrane vesti

Bila je ovo bez dileme najbolja utakmica od nastavka španskog šampionata i definitivno meč koji će se pamtiti po igri Fakunda Kampaca. Argentinski plejmejker je odirgao najbolji meč otkako je u Realu. Ubacio je čak 29 poena i pribeležio 11 asistencija od kojih su neke zaista bile spektakularne.

Na kraju je meč završio sa indkesom korisnosti od čak 42. Još od vremena legendarnog Arvidasa Sabonisa i 1995. godine, nijednom igraču Realu nije pošlo za rukom da odigra ovakvu partiju. Litvanac je tada imao indeks korisnosti od čak 45.

“Gledao sam Fakunda da igra i bolje utakmice. Ne sa ovakvim brojkama, ali sa boljom igrom svakako”, rekao je Realov trener Pablo Laso posle meča.

Iako je Laso bio škrt na komplimentima, Valensija neće tako lako zaboraviti današnje Kampacovo izdanje.

Od početka meča je bilo jasno da je Argentinac neobično dobro raspoložen za igru. Radio je šta je hteo u prvoj četvrtini. Pogađao je trojke, razigravao, diktirao ritam utakmice i bio nerešiva enigma za domaće košarkaše. Real je u prvom kvartalu ubacio čak 31 poen, a samo zahvaljujući sjajnim Abaldeu i Sastreu, Valensija je uspela da ostane na podnošljivih 10 poena zaostatka. Pogtovo što je Real pogodio čak devet od prvih 12 šutnutih trojki. Kampaco je bio toliko raspoložen da ga Laso nije zamenio sve do 14. minuta igre, a već tada je imao indeks korisnosti od 21.

Izlazak Kampaca je dao šansu Valensiji da se preko Lajberija i Lojda vrati u igru i da na poluvreme ode sa samo četiri poena deficita (56:52). A već u drugom poluvremenu je Valensija pokazala koliko joj malo treba. Serijom 10:0 je preokrenula i povela 69:65, a ali je Real zahvaljujući Kampacu uspeo da zaustavi seriju domaćina.

Lasova odluka da u odbrani stavi Deka na Dubljevića je bila jedna od ključnih u poslednjoj četvrtini. Uz Kampacove minijature. Argentinski plejmejker je ubacio poslednjih pet poena za Real na meču i rešio pitanje pobednika. za 37 minuta na parketu je imao neverovatne brojke. Za dva poena je šutirao 7/8, za tri 3/6, a sa linije penala 6/7. Imao je i po tri izgubljene i osvojene lopte uz još dva skoka. Gabrijel Dek je takođe odigrao jako dobar meč. Pogotovo je imao bitnu rolu i poene u poslednjem kvartalu, pa je utakmicu završio sa 14 poena. Na drugoj strani je Abalde ubacio 17 poena, naš Vanja Marinković 14 (4/5 za tri!) za 19 minuta, ali je to sve bilo nedovoljno da se zaustave Real i Kampaco




tagovi

KK Real MadridFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara