Dejan Milojević (©Star Sport)
Dejan Milojević (©Star Sport)

Rajaković o poslednjem razgovoru sa Milojem: Sanjao je da postane selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 01:23

"Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri", rekao je trener Toronta

Prvi deo konferencije za novinare u Torontu pred duel sa Majami Hitom Darko Rajaković posvetio je Dejanu Milojeviću i kroz inicijalno obraćanje izrazio je saučešće porodici i prijateljima, te otkrio koliko se divio nekadašnjem treneru Mege i Budućnosti, te do juče članu stručnog štaba Mege.

Ipak, to nije bilo sve. Darko Rajaković je američkim i kanadskim novinarima pričao o Dejanu Milojeviću, kakav je bio kao igrač i trener, ali i koju želju nije uspeo da ostvari...

Izabrane vesti

"Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato, kao i za Partizan gde je bio izuzetno uticajan košarkaš", rekao je Rajaković novinarima u Torontu.

Nije tajna da su zahvaljujući Dejanu Milojeviću NBA karijere ostvarili Nikola Jokić, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Timoti Luvavu, Vlatko Čančar, Marko Simonović, a radio je još i sa Vasilijem Micićem, Nemanjom Dangubićem, Ognjenom Jaramazom, Radetom Zagorcem...

"Jako je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu. Trenirao je igrače poput Nikole Jokića i mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri".

Na kraju, Darko Rajaković otkrio je detalje poslednjeg razgovora koji su Dejan Milojević i on vodili... Otkrio je kako je Deki sanjao da postane selektor Srbije.

"Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane selektor Srbije. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje snove kao treneri".

Podsetimo, Dejan Milojević preminuo je u 46. godini od posledica srčanog udara u Solt Lejk Sitiju tokom privatne večere u organizaciji Golden Stejta, pred utakmicu sa Jutom Džez.

Taj meč je otkazan, a naknadno će biti objavljen novi termin odigravanja istog.


tagovi

Dejan MilojevićDarko RajakovićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara