valter tavares (MN press)
valter tavares (MN press)

Real "počistio" Baskoniju, sad čeka ishod katalonske serije

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.06.22. | 23:05

Madriđani i treći put u nizu lako stigli do pobede nad Baskijcima

Nije trener Pablo Laso mogao da predvodi Real, zbog infarkta koji je imao u nedelju. Ali, Kraljevski tim je u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Baskonije, ovog puta odigranoj u Vitoriji, odigrao kao da je treći najtrofejniji stručnjak u istoriji kluba sedeo na klupi (85:77) i tako se plasirao u finale gde će čekati boljeg iz duela katalonskih timova Barselone i Huventuda (1-1 u seriji).

Već u uvodnoj četvrtini Real (25:14) je pojasnio ga jedino zanima da što kraćim putem stigne do finala posle dva trijumfa u Madridu.

Izabrane vesti

Pokušao je domaćin da uzvrati u drugoj četvrtini 22:16), ali tu je i stao, jer su Madriđani prebacili u viši stepen prenosa tokom trećeg perioda i potom rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima Baskijaca bio je Boldvin sa 26 poena. Fontekio je dodao 16, a Grendžer 10 poena, dok se Marinković nije upisao u strelce. Na drugoj strani, Tavares je sa 23 poena i 12 skokova bio nerešiva enigma za domaćina. Dek je bio na dva skoka od dabl-dabl učinka (17 poena, 8 skokova). Hanga je ubacio 17 poena, Kozer 14, a Poarje 8 poena.



tagovi

KK Real MadridBaskonijaPablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara