Serhio Ljulj (©Shutterstock)
Serhio Ljulj (©Shutterstock)

Real sa minus 18 do finala Kupa kralja

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 18:18

Košarkaši Tenerifea pružili sjajan otpor

Fantastično polufinale Kupa kralja u Vizink centru u Madridu. Tenerife je odigrao sjajno prvo poluvreme, ali je u drugom razlika u kvalitetu isplivala na površinu, pa je madridski Real ponovo u finalu (85:79) i protiv Barselone ili Baskonije će imati priliku da brani trofej. Imali su puleni Ćusa Vidorete i višak od 18 poena sredinom druge četvrtine, ali su Blankosi očas istopili veliki minus, da bi u trećoj deonici stigli i do preorketa. Do kraja se nisu osvrtali.

Skokovi su predstavljali ključnu razliku između rivala. Real ih uhvatio čak 11 lopti više. Edi Tavares ih je uhvatio ča 15, a pritom je i potpuno zaustavio Gjorgija Šermadinija, koji je ubacio svega jedan poen.

Izabrane vesti

Marselinjo Uertas je od starta bio veoma motivisan i postalo je jasno da će Real imati velikih problema sa iskusnim plejmejkerom. Sredinom prve četvrtine je vezao šest poena i Tenerife je došao do viška od osam poena. Trgli su se domaći košarkaši, ali je to bilo dovoljno samo da prepolove zaostatak do odlaska na odmor.

Rapsodija Tenerifea u nastavku. Kavana je pogodio dve trojke i gosti su došli do 12 poena prednosti. Real nije uspevao da odgovori, pa je posle dve trojke Fitipalda i polovičnih učinaka Šermadinija i Salina sa linije za slobodna bacanja, Vidoretina ekipa došla i do maksimalnih plus 18. Ali, kada je teško - Ljulj. Vezao je četiri poena, dao krila Realu, koji je do kraja prvog poluvremena istopio zaostatak. Posle trojke Kozera na četiri sekunde do kraja domaćin je zaostajao podnošljivih šest poena.

Borili su se gosti, ali se u nastavku ipak Real pitao. Usledio je preokret, pa je ekipa Pabla Lasa u odlučujuću četvrtinu ušla sa tri poena prednosti. Tvrd početak odlučujuće deonice, Real je uspevao da odbije nalete Tenerifea, u ključnim trenucima su Kozer i Dek pogađali, pa za goste nije bilo povratka, iako su se do poslednjih trenutaka junački borili i verovali da mogu do preorketa. Daleko iskusniji sastav iz prestonice je ipak izdržao i u finalu čeka boljeg iz duela Barselone i Baskonije.

Madriđane su sa po 18 poena predvodili Gabrijel Dek i Fabijan Kozer, Ljulj i Džejsi Kerol su dodali po 11 poena.Tavares je ubacio svega šest poena, ali je imao čak 15 skokova. U poraženom sastavu 22 poena Marselinja, ispratili su ga Gera sa 15 i Bruno Fitipaldo sa 13 poena. Potpuno je podbacio Šermadini, koji je ubacio samo poen. Možemo slobodno reći da ga je Tavares stavio u džep.

KUP KRALJA - POLUFINALE

Subota - Polufinale

Real Madrid - Tenerife 85:79

/Dek, Kozer 18 - Marselinjo 22/

Barselona - Baskonija 77:68

/Mirotić 16 - Henri 19/

Nedelja - Finale

18.30: Real Madrid - Barselona


tagovi

KK Real MadridReal MadridIberostar TenerifeKK TenerifeKup kralja u košarciKup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara