Serđio Skariolo (©Starsport)
Serđio Skariolo (©Starsport)

Reptorsi traže novog šefa, Serđo Skariolo ide u NBA ligu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 10:20

Ako se desi, biće tek drugi glavni trener nekog američkog kluba posle Igora Kokoškova

Ugovor sa reprezentacijom Španije vezuje ga do Olimpijskih igara 2024. godine, poslednjih nedelja spekulisalo se da bi mogao i u Real ako bi Čus Mateo dobio otkaz – što je već pod znakom pitanja posle plasmana na Fajnal for Evrolige – ali Serđo Skariolo bi na kraju mogao da završi u NBA ligi. Aktuelni trener Bolonje i selektor Španije se u četvrtak uveče u hotelu Mažestik u Bolonji sastao sa predsednikom Toronto Reptorsa Masaijem Udžirijem i generalnim menadžerom Bobijem Vebsterom kako bi razmotrili ociju da italijanski strateg preuzme funkciju šefa stručnog štaba kanadskog kluba.

U Torontu već dobro poznaju Skariola, koji je tamo radio od 2018. do 2021. godine kao asistent Nika Nursa i bio deo stručnog štaba koji je vodio ekipu sa Lenardom, Laurijem, Sijakamom, Ibakom i Markom Gasolom do titule prvaka NBAlige.

Izabrane vesti

Međutim, ove sezone Reptorsi nisu ni stigli do plej-ofa, pošto su u plej-inu izgubili od Čikago Bulsa, a Nik Nurs je spakovao kofere i otišao. Ekipu izvesno čeka poprilična rekonstrukcija, pa Udžiri i Vebster sada promišljaju ko bi mogao da je sprovede.

Skariolo nije jedini kandidat. Tu je i Džej Džej Redik, nekadašnji NBA as koga poslednji godina slušamo kao stručnog konsultanta i autora košarkaškog podkasta, pa Beki Hamon (trener košarkašica Las Vegas Ejcesa), Patrik Mutombo (trener razvojnog tima Reptors 905), Adrijan Grifin (pomoćni trener Milvoki Baksa), Keni Atkinson (pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa), Čarls Li (pomoćni trener Majami Hita), te Đordi Fernandez (pomoćni trener Sakramento Kingsa).

Podsetimo, jedini Evropljanin koji je obavljao funkciju šefa stručnog štaba nekog NBA kluba, tada Finiks Sansa, bio je Srbin Igor Kokoškov, sada pomoćnik u Dalasu. Etore Mesina je bio deo stručnog štaba Lejkersa, Đordi Fernandez je u Kingsima, a još jedan naš čovek Darko Rajaković sada radi kao asistent u Memfisu. Rajaković je inače bio prvi Evropljanin na klupi razvojnog tima i Dži ligi kada je vodio Tulsu.


tagovi

Serđo SkarioloToronto ReptorsVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara