Riki Rubio (©AFP)
Riki Rubio (©AFP)

Rubio se nije pojavio na početku priprema Klivlenda, ali u klubu veruju da će se vratiti

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 04:19

Španac se zbog problema sa mentalnim zdravljem povukao iz košarke, makar na neko vreme

Zaledila je mnoge vest da je španski reprezentativac i MVP Svetskog prvenstva iz 2019, Riki Rubio, odlučio da prekine profesionalnu karijeru kako bi se posvetio mentalnom zdravlju. Prelomio je neposredno pred početak minule planetarne smotre, Savez ga je podržao, a uz njega su i Klivlend Kavalirsi.

Rubio se još nije vratio košarkaškim aktivnostima i nije bio prisutan na početku priprema tima iz Ohaja. Ipak, kako je predsednik Kavsa Kobi Altman potvrdio, uz dozvolu kluba.

Izabrane vesti

"U potpunosti podržavamo Rikija Rubija i njegove napore. Zasada je najbolje da ne bude uz tim i ima našu dozvolu da na prisustvuje ovim treninzima. U redovnom smo komunikaciji. Nastavićemo da ga podržavamo na svaki mogući način. Naša organizacija želi Rikiju u njegovoj porodici sve najbolje".

Iz poštovanja prema španskom košarkaša, Altman nije hteo da odgovara na pitanja medija vezana za Rubija, ali je dao i ohrabrujuće prognoze. Naime, on je istakao da u klbuu nemaju sumnju da će se vratiti u nekom trenutku tokom predstojeće sezone, ali da će dobiti koliko god vremena i prostora mu je potrebno. Takođe je potvrdio da iz Klivlenda nisu sa Špancem razgovarali o mogućnosti penzionisanja.

Rubio je postao važan faktor u svlačionici tima iz Ohaja u prethodnom periodu. Minulog leta se obavezao na novu, trogodišnju vernost klubu i u sezoni za nama odigrao 33 utakmice, tokom kojih je beležio 5,2 poena, uz 3,5 asistencije i 2,1 skok sa klupe.


tagovi

Riki RubioKlivlend Kavalirs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara