Rudi Fernandez (©Star Sport)
Rudi Fernandez (©Star Sport)

Rudi digao glas protiv Brauna: Kao kapiten kažem – ovo nije dobro za Španiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 15:39

“Mirotić i Ibaka jesu stranci, ali sa njima je drugačije“, kaže iskusni košarkaš

Veliku buru u evropskoj, a pogotovo u španskoj javnosti podigla je odluka tamošnjeg Saveza da naturalizuje Lorenza Brauna kako bi ga imala na raspolaganju za Evrobasket u septembru.

Iako se u prvi mah nije činilo da će biti problema, po objavljivanju vesti da je završena papirologija i da će Braun uskoro postati novi reprezentativac Španije usledila je javna pobuna.

Izabrane vesti

Prvo je to učinila Unija sportista Španije, a nekoliko dana kasnije glas protiv Braunovog ulaska u reprezentacije digao je kapiten španske reprezentacije Rudi Fernandez. On smatra da smer kojim je krenuo Savez nije dobar za domaću košarku i sport uopšte...

“Već sam razgovarao sa predsednikom Saveza Horheom Garbahosom i kao kapiten sam morao da iznesem svoje mišljenje. Ovo nije dobro. Iz novina sam saznao da će Braun biti naturalizovan, a još više brine to što se radi o igraču koji nema nikakve dodirne tačke sa našom zemljom“, rekao je Rudi.

01.00: (3,05) Milvoki (15,0) Bruklin (1,45)

Prekaljeni as sa Majorke smatra da je priča mogla da se odradi drugačije...

“Gledajte, igrao sam već u reprezentaciji sa Nikolom Mirotićem i Seržom Ibakom. Oni jesu stranci, ali su igrali u Španiji, prošli mlađe kategorije u našim klubovima, igrali za mlađe kategorije naše zemlje... Imaju određenu vezu sa Španijom“.

Lorenzo Braun sa Španijom nema nikakve dodirne tačke, jer čak nije nastupao ni za klubove u toj zemlji...

“Ako Lorenzo bude zaigrao za nas, naravno da ćemo da mu pomognemo da se adaptira i verujem da će nam pomoći. Ali, imamo toliko španskih igrača koji su zaslužili da igraju za reprezentaciju, pogotovo na toj poziciji... Na kraju zbog ove odluke možda neće dobiti svoju šansu, da se prepozna njihov rad i trud, sve što su uložili tokom godina kao igrači“.

Govorio je Rudi na otvaranju svog kampa i o iznenadnom rastanku madridskog Reala sa Pablom Lasom...

“Klub je doneo odluku i poštujem je. Pablo je imao srčani napad pred kraj sezone i možda je on verovao da može da nastavi sa radom, ali ne i Real. Mi smo klub naroda. Real je iznad svega i svakog, bez obzira da li je u pitanju legenda ili ne“, kaže Rudi i dodaje:

“I o tome sam saznao putem medija, zbog čega nisam imao priliku da pričam sa Pablom. Može odluka da nam se sviđa ili ne, ali moramo da je prihvatimo. Možda je sve moglo da se uradi drugačije, jer Pablo je u poslednje dve decenije pokazao da je sinonim Realovog uspeha i učinio je da klub dodatno poraste“.

 


tagovi

Lorenzo BraunRudi Fernandezkošarkaška reprezentacija ŠpanijeKK Real MadridPablo LasoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara