Lorenzo Braun (©MN Press)
Lorenzo Braun (©MN Press)

Unija igrača protiv naturalizacije Brauna: Zbog ovakvih slučajeva naši sportisti ne mogu da ostvare san

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 13:54

Pobuna na Iberijskom poluostrvu

Vest da je Lorenzo Braun postao državljanin Španije što ga zvanično stavlja u poziciju da nastupa za aktuelnog svetskog šampiona naišao je na negodovanje sportske javnosti na Iberijskom poluostrvu.

Nedugo pošto je objavljeno da će se Braun staviti na raspolaganje Serđu Skariolu za Evrobasket u septembru, oglasila se tamošnja Unija igrača koja je kritikovala odluku Saveza i nazvala je “štetnom“.

Izabrane vesti

U zvaničnom saopštenju Unija igrača smatra da akvizicija Brauna ne pomaže domaćim igračima...

“Ekspresna naturalizacija igrača bez ikakvih korena u Španiji jako je loša i šalje štetnu poruku našim sportistima što direktno utiče negativno ne samo na sadašnjost, već i budućnost. Da li je normalno da aktuelni svetski šampion nema igrača koji može da brani boje zemlje na najvišem nivou“, stoji u poruci javnosti i dodaje se:

“Cilj svakog košarkaškog igrača je da igra za svoju reprezentaciju. Na tu nadu direktno su uticali Savez i Ministarstvo pravde odlukom koja je legitimna, ali nije etički dobra“.

Ističe se da ovakav postupak “ne pomaže nikom“ i da “otuđuje navijača“, dok takođe “oduzima draž sportskim principima“ i onemogućava domaće sportiste da ostvare san i zaigraju za nacionalni tim.

Podsetimo, Španija se za naturalizaciju Lorenza Brauna odlučila zbog toga što je Riki Rubio kidao prednji ukršteni ligament, dok je Ćaćo Rodrigez posle Olimpijskih igara u Tokiju odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru, zbog čega Crvena furija nema adekvatnog plejmejkera na raspolaganju.


tagovi

Lorenzo Braunkošarkaška reprezentacija ŠpanijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara