Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)

Sedam dana - četiri meča: Obradović rasterećuje nosioce, s oprezom na Borac

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.10.20. | 09:41

Crvena zvezda u Čačku traži drugu pobedu u ABA ligi

Jedva su dočekali košarkaši Crvene zvezde da se vrate na parket i konačno zaigraju takmičarske utakmice. Za sedam dana sezone 2020/21 igrači Saše Obradovića iza sebe su ostavili već tri utakmice, a u narednoj sedmici čekaju ih još četiri megdana! Po dva u ABA i Evroligi, a prva stanica je - Čačak.

Pošto su naneli težak poraz Ciboni u Zagrebu, pa nadigrali španskog prvaka Baskoniju za evroligaški prvenac, crveno-beli traže drugi trijumf u Jadranskoj ligi u domu ekipe koja je pre nedelju dana izrežirala senzacionalni trijumf nad Partizanom usred Hale sportova "Ranko Žeravica". Upravo iz tog razloga stručni štab Crvene zvezde s velikim oprezom ulazi u meč.

Izabrane vesti

"Najteže su utakmice ABA lige posle velike pobede i igre iz Evrolige. Ponekad od umora ali i od zadovoljstva odigranim može da predstavlja problem u psihološkoj pripremi za utakmicu i ekipu koja zaslužuje respekt. Treba nam velika doza ozbiljnosti i fokusa da bi pobedili i izbegli bilo kakvo iznenadjenje. Borac je odlično vođen od Marka Marinovića i ekipa igra timski, a vidi se da je iskreirana dobra atmosfera. Moramo da igramo na visokom nivou kako bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo ostvarili pobedu", izjavio je Saša Obradović.

Cilj je isti kao u generalnoj probi uoči početka sezone odigranoj u dvorani kraj Morave - da Crvena zvezda što pre napravi kapitalnu razliku, kako bi se razdelila minutaža i tako rasteretili nosioci igre. Pred Crvenom zvezdom su dva važna evroligaška duela - protiv Žalgirisa u Beogradu (utorak, TV Sportklub, 19.00) i Asvela u Lionu (četvrtak, TV Sportklub, 20.45), gde bi mogla da uhvati dobar niz i priključi se timovima sa vrha tabele. Posle toga dolazi Mornar u dvoranu Aleksandar Nikolić, kao vrhunac naporne serije. Ali, Žalgiris, Asvel i Mornar su u ovom trenutku daleka budućnost, u mislima celog tima je samo Borac.

"Ekipa Borca se odlično predstavila na startu sezone. Radi se o dobroj napadačkoj ekipi, iskusnoj, koja uz to igra odlično na svom parketu i prava je šteta što ovaj meč nećemo igrati u košarkaškom ambijentu i pred punom halom. Znamo šta treba da radimo, trener i stručni štab će nam sigurno predočiti sve što je potrebno pred ovaj meč, uostalom igrali smo sa Borcem pre nekoliko nedelja i već smo imali prilike da ih upoznamo, bez obzira na činjenicu da su pripremne utakmice potpuno drugačije od onih koje se igraju za bodove. Imamo ambiciju da igramo dobro u Evroligi, ali ABA liga je uvek prioritet i od toga ne bežimo", poručio je Ognjen Dobrić.

Trener Borca Marko Marinović možda nema izrazitu zvezdu na raspolaganju, ali je uspeo da sastavi tim koji očigledno može da bude trn u oku svakom takmacu. Dokaz je utakmica s Partizanom prošle nedelje. Borac je dobro organizovanom, timskom igrom odmah načeli Partizan i praktično do poslednjeg zvuka sirene držali tempo igre koji je njima više odgovarao. Koliko su se Čačani dobro spremili za taj susret govori podatak da su čak sedmorica igrača bili na minimum devet ubačenih poena.

"Napokon Borac može da se pohvali da će u Čačku odigrati jednu zvaničnu utakmicu protiv ekipe koja nastupa u Evroligi. U susretu koji nas očekuje Crvena zvezda biće apsolutni favorit. Moramo imati u vidu da je Crvena zvezda sastavljena od vrhunskih pojedinaca i da je predvodi odličan trener. Zbog toga će nam biti mnogo teško", jasan je Marko Marinović.

Među onima koji su zadavali najveće muke crno-belima u prvom kolu je Nikola Kočović. On je pred dolazak Crvene zvezde poželeo samo da ceo tim Borca pokuša da odigra identičnu utakmicu kao pre sedam dana.

"Očekuje nas duel sa najkvalitetnijom ekipom u ABA ligi i jedinim našim predstavnikom u Evroligi, što jasno svedoči kakav je izazov pred nama. Ipak, to je za nas veliki motiv da probamo da odigramo što bolju utakmicu i da pokažemo koliko vredimo. Svi smo zdravi, spremni, i jedva čekamo da počne meč. Dobro treniramo, spremamo se najbolje što možemo, a ostaje nada da ćemo uspeti da se na pravi način suprotstavimo Zvezdi", izjavio je Kočović.

Tokom poslednjih deset godina Crvena zvezda doživela je samo jedan poraz od Borca. Bilo je to pre dve i po godine, na superligaškom gostovanju kraj Morave... Kako se može čuti, Emanuel Teri neće biti u sastavu za meč protiv Borca.


tagovi

Borac ČačakSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara