Adis Bećiragić (© FIBA)
Adis Bećiragić (© FIBA)

Selektor BiH posle velike pobede nad Francuskom: Da li smo mi inteligentna bića?

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 01:13

Adis Bećiragić imao je zanimljivu konferenciju za medije

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Skenderiji ostvarila veliku pobedu nad Francuskom od 96:90. Zadržali su Zmajevi tako šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, a na konferenciji za medije se javnosti obratio selektor Adis Bećiragić.

Izabrane vesti

“Hvala svima koji su došli večeras i gledali utakmicu. Atmosfera je bila perfektna, a hvala i onima pored televiroza. Potrošili smo mnogo energije i igrali smo dobro većim delom utakmice i to je razlog zašto smo pobedili. Igrači su odradili veliki posao nakon teškog poraza od Crne Gore pre tri dana. Nadam se da ćemo biti sve bolji iz dana u dan”, rekao je selektor, a potom odgovorio na pitanje o tome šta je rekao igračima na poluvremenu, pošto ekipa nije pala u trećoj četvrtini što je obično boljka BiH.

Rekao je da igračima uvek postavlja jedno zanimljivo pitanje.

“Dobro, nešto mi kažemo, ali najvažnije je da su igrači pokazali karakter. Nama je najveća boljka taj domino efekt kad krenemo igrati loše, tad nam ne može niko pomoći. Momci su se vratili u ritam iz prve četvrtine. Svaki dan igračima postavljam isto pitanje: Da li smo mi inteligentna bića ili nismo? Imamo uvek jednostavan problem i jednostavno rešenje. Ako ga upotrebimo – rešimo se problema, ako ne – onda imamo taj domino-efekt. Ovaj put smo bili inteligentna bića, nakon izuzetnog pada u drugoj deonici smo se vratili i zaigrali onako u trećoj četvrtini. To pokazuje da smo inteligentni i talentovani. Sretan sam zbog pobede, ali sam izuzetno zabrinut zbog velikog broja grešaka u napadu. Divna pobeda, publika nam je dala 30 posto energije i neće ovako biti na Evrobasketu. Moramo smanjiti broj grešaka jer nam niko neće tamo pomoći. Mogli smo igrati puno bolje – da ih pobedimo 20 razlike i da ne znaju gdj će ići večeras…”, rekao je Bećiragić u opsežnom izlaganju.

Još jednom je dodao da je često problem neinteligencija i neigranje s istim žarom protiv Francuske i Crne Gore.

“Nije nama problem vere. Problem je naše, ponekad, neinteligencije. Lako je igrati protiv Francuske, a to samo mogu veliki igrači. Ponosan sam i u isto vreme mi je žao što tim kapacitetom ne igramo zahvaljujući nekim nepotrebnim greškama. Nadam se da možemo dobiti još tri utakmice za Svetsko prvenstvo”, rekao je selektor.

“Uvek gledam sutra kao trener i voleo bih da nam ovo otvori oči. Mi uvek živimo u današnjem trenutku, ali brzo nas čeka Mađarska i sav mi je dever u tome hoćemo li mi ovo ponoviti. Moramo ukazati na te greške koje nam se ponavljaju i izbrisati ih. Ovi momci su toliko talentovani da je jedini način da ih neko sačuva da se sami ustvari sačuvaju. Uvek je i to pitanje je li važnija odbrana ili napad, a ja se okrećem nekako više napadu. Mislim da je napad pokretač i za dobru odbranu”, zaključio je Bećiragić.


tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara