Senegalac održao lekciju šampionu Evrope i spustio Ivanovića ispod crte za plej-of

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 16:57

Košarkaši Reala doživeli četvrti poraz u nacionalnom šampionatu

Po ko zna koji put pišemo kako se najzanimljivija i najkvalitetnija košarka van Evrolige, bez ikakve dileme igra u Španiji. Nije novost da ACB liga zaista donosi dobre utakmice, ali nije baš svaki dan da Manresa može da savlada aktulnog šampiona Evrope - 83:72.

Naime, Real Madrid je posle serije pobeda u ACB ligi zaneležio poraz, tek četvrti ove sezone. Nije trener Ćus Mateao računao na sve igrače (Mario Hezonja ima problem sa leđima), ali uprkost tome je ogromno iznenađenje da Manresa, koja se sada popela na osmu poziciju, dođe do trijumfa. Da stvar bude još upečatljivija, ovaj trijumf Mursije je spustio Baskoniju na deveto mesto, tačnije ispod granice za plasman u plej-of.

Izabrane vesti

"Nismo imali svoj dan. Oni su bili veoma ozbiljni, a čak i kada smo uspeli da se vratimo u igru, oni su bili su veoma hladni. Pokazali su se kao veoma čvrst tim, bili su dosledni u odbrani, a mi smo bili nestrpljivi i ta žurba nas je naterala da napravimo loše odluke i šuteve", rekao je Mateo posle meča.

Ime koje se istaklo na ovom meču je donekle nepoznati Branku Badio. Seneglaski košarkaš koji je svojevremeno bio u Barseloni. Kao klinac igrao za B tim, selio se po Nemačkoj i Španiji. Čak je imao i kratak NBA izlet kada je obukao dres Finiksa, ali sada možemo da konstatujemo da je bio najbolji igrač na parketu s obzirom da je ubacio 20 poena za samo 23 minuta na parketu.

Kod Reala Vensant Poirier je imao 19 poena i devet skokova, Gabrijel Dek je imao 12, baš kao i Geršon Jabusele.

Da se Evroligaši danas loše provode u Španiji, vidi se i po Valensiji. Prošlosezonski osvajač Evrokupa, Gran Kanarija je savladala Valensiju rezultatom 79:71. Nije pomogla ni sjajna partija Brendona Dejvisa koji je imao 24 poena. Na drugoj strani se istakao Itan Hep sa 20 poena.

Srpski reprezentativac Stefan Jović postigao je 13 poena uz pet skokova i osam asistencija

Gran Kanarija je upisala 17. pobedu ove sezone i na sasvim solidnom je petom mestu, dok je Valensija sedma sa 16 pobeda i 11 poraza.




tagovi

KK Real MadridKK ValensijaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara