Toko Šengelija (Screenshot - twitter.com/Virtusbo)
Toko Šengelija (Screenshot - twitter.com/Virtusbo)

Šengelija stavio paraf na novi ugovor sa Virtusom

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 15:09

Saradnja na dve godine, sa opcijom produžetka na još jednu

Povredio je rame pred početak Evrobasketa i nije mogao da pomogne Gruziji da se u Tbilisju bori za mesto u eliminacionoj fazi Evrobasketa. Mogao bi da odsustvuje par meseci, ali to nije uticalo na želju Virtusa da ga zadrži na duže staze. Štaviše, možda je poboljšalo šanse tima iz Bolonje, pošto se Tornike Šengelija nadao NBA angažamnu.

Na kraju ostaje u ekipi Serđa Skariola. Italijanski vicešampion je potvrdio da je Gruzin parafirao saradnju na dve godine, uz opciju produžetka na još jednu.

Izabrane vesti

Stigao je u Bolonju sredinom minule sezone. Iskoristio je Virtus činjenicu da su ruski klubovi zbog rata u Ukrajini suspendovani iz evropskih takmičenja i u paketu sa Danijelom Heketom ga iz moskovskog CSKA preselio u svoje redove.

Ubrzo je postao jedan od lidera tima. Imao je manjih problema sa povredama, ali je bio važan šraf u osvajanju Evrokupa koji je Virtusu omogućio da se vrati u Evroligu posle 14 godina. Odavno je jasno da tim iz Bolonje želi da ga zadrži, a sada je uspeo u svojoj nameri.

Čini se da ga je povreda sprečila da dobrim igrama na Evrobasketu skrene pažnju NBA timova. Iskusnog krilnog centra je Filadelfija odabrala kao 54. pika na Draftu 2012. godine. Odmah je prosleđen u Bruklin gde je proveo dve godine, ali upisao svega 36 nastupa. Kratko je bio i u Čikagu (devet utakmica), pre nego što se vratio u Evropu i napravio ime odličnim igrama u dresu Baskonije. Posle šest godina u Vitoriji pokupio ga je CSKA, gde se zadržao još dve godine.

Imao je Šengelija ambiciju da se ponovo okuša u NBA, ali se čini da je posle potpisivanja novog ugovora sa italijanskim klubom odustao od sna da ponovo zaigra preko bare.


tagovi

Tornike ŠengelijaVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara