Janis Sferopulos (© Star sport)
Janis Sferopulos (© Star sport)

Sferopulos: Odbranom smo stigli do trofeja! Teodosić srcem odigrao

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 00:12

Utiske posle osvajanja Kupa Koraća izneo je trener Crvene zvezde

Posle još jedne pobede Crvene zvezde nad Partizanom, sada u finalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća, očekivano, trener crveno-belih Janis Sferopulos je bio i više nego zadovoljan. Istakao je da je odbrana bila ključna u osvajanju prvog trofeja ove sezone.

Izabrane vesti

"Pravi derbi, loše smo počeli, u prvom poluvremenu Partizan je u prvih 15 minuta kontrolisao utakmicu. Vodio je 10 poena razlike, ali bilo je veoma bitno kako smo reagovali u poslednjih pet minuta i tako se vratili u život. U drugom poluvremenu smo odigrali odlično defanzivno. Pronašli smo rešenja kod mnogih igrača, razlog pobede i trofeja je igra svih igrača. Nije lako igrati derbije, nije lako igrati u ovakvoj atmosferi i zadržati koncentraciju. Sve vreme su bili kocentrisani na ono što smo isplainrai i na tome im još jednom čestitam", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Nastavio je sa česitkama.

"Ovo je vrlo lep dan za naš klub, čestitke svima u klubu na poslu koji svakodnevno rade.

Osvrnuo se i na probleme pred finale u Nišu.

"Imali smo problema u pripremi utakmice, to mogu sada da kažem. Imali smo problema sa Teodosićem i Lazićem. Nismo znali do poslednjeg minuta da li će igrati. Videli ste koliko je Teodosić igrao u polufinalu. Zato čestitam i svim našim lekarima koji su osposobili igrače. Svi imaju veliki doprinos u ovom uspehu. Tek smo na polovini sezone, imamo još mnogo toga da uradimo".

Za kraj je upitan o doprinosu Miloša Teodosića i Branka Lazića.

"Videli ste kakav su doprinos dali u finlu. Pre meča su odradili samo jedan trening bez kontakta i takvi su izašli da igraju utakmicu. Videli ste da su je odigrali svim srcem".

Svoje utiske na konferenciji za medije izneo je i kapiten Branko Lazić.

"Odigrali smo jedan jako dobar meč. Uspeli smo timski da pokažemo karakter i da izdržimo do kraja da odnesemo pobedu. Ekipa je odigrala fenomenalno timski, to da li je neko odigrao bolje ili lošije nije ni bitno u ovakvim utakmicama gde se igra za trofej. Košarka je timska igra. Nije bitno ko iskoči, bitan je trofej", rekao je Lazić.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosMozzart Kup Radivoja Koraća

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara