Saša Vezenkov (Foto: Shutterstock)
Saša Vezenkov (Foto: Shutterstock)

Sjajni Olimpijakos ukrotio Kralja i dozvolio mu tri trojke, Asvel odbio nalet Albe i slavio u Berlinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.10.21. | 22:02

Olimpijakos i Asvel maksimalni posle dva kola, Real doživeo prvi poraz, Alba drugi

Srljao je Olimpijakos prethodnih sezona, ali izgleda da je Jorgos Barcokas postavio stvari na svoje mesto. Posle pobede i 50 primljenih poena od Baskonije u prvom kolu, u drugoj rundi Evrolige Crveno-beli iz Pireja savladali su i madridski Real. Kralj je zaustavljen na ispod 70 poena. Iako je u finišu susreta Olimpijakos imao dvocifrenu prednost, Madriđani su se trgli i prišli na samo tri poena, ali nisu imali snage za preokret - 74:68.

Vodio je domaćin većim delom susreta u dvorani Mira i prijateljstva, ali nije uspevao da se odlepi. Posle rezutlatske klackalice u trećoj četvrtini, Barcokasova četa stekla je kontrolu i napravila zalihu od 10 poena u finišu četvrte četvrtine. Ipak, Real preko Najdžela Vilijams Gosa, Valtera Tavaresa i Tome Ertela pravi seriju 7:0 i smanjuje deficit na samo tri poena. Ipak, Olimpijakos se odbranio, vezao tri poena preko Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa, te je upisao drugu pobedu u sezoni.

Izabrane vesti

Jako dobar posao je odbradila odbrana grčkog velikana. Svela vicešampiona Španije na 12,5 odsto uspešnosti van linije za tri poena (3/24). Trojke su na kraju napravile razliku, s ozbirom da je domaćin ubacio pet više i na kraju zasluženo slavio.

Vezenkov je predvodio pobednički sastav sa 16 poena i 10 skokova, iako ga nije služuio šut za tri poena (1/7). Ispratio ga je novajlija Tajler Dorsi, koji je uz 12 poena dopisao po tri skoka i asistencije. U Realu vredni pomena Vilijams Gos sa 16 i Tavares sa 15 poena (šest skokova, tri blokade).

U Berlinu je odigran vrlo tvrd meč, a Alba nije uspela značajno da popravi utisak iz prvog kola. Posle debakla u sudaru sa Barselonom (poraz od 32 razlike), nemački šampion pretrpeo je poraz na svom terenu od Asvela. Sastav iz Vilerbana je kontrolu uspostavio krajem treće i početkom odlučujuće četvrtine, u finišu je odbio nalet domaćina i upisao drugu pobedu u sezoni - 71:67.

Sam početak susreta pripao je gostima, ali je Alba uzvratila serijom 9:0 i stekla neophodno samopouzdanje za nastavak susreta. Zadržala je prednost sve do sredine druge deonice, kada Asvel serijom 13:0 dolazi do velikog preokreta i šest poena viška. Uspeo je domaćin da preokrene po povratku sa velikog odmora, ali gosti potom prave serijom 11:0 i dolaze do osam poena prednosti. Četa Ti Džej Parkera poslednji kvartal otvara sa osam vezanih poena i činilo se da je sve gotovo. Pokušala je Alba da se vrati, ali najviše što je uspela da uradi je da priđe na četiri poena zaostatka.

Mizeran šut za tri poena na kraju je koštao domaćina boljeg rezultata. Alba je uporno pokušavala sa distance da dođe do poena, ali od 33 pokušaja samo je šest prošlo kroz obruč - 18,2 odsto.

Blistao je u pobedničkom sastavu Kris Džouns sa 24 poena, a ispratio ga je Eli Okobo sa 13 i sedam skokova. Odličan i Kostas Adetokunbo. Mlađi brat NBA zvezde Janisa je za 16 minuta ubacio devet poena uz četiri skok i dve blokade, sve to uz samo jedan promašaj iz igre (3/3 za dva i 3/3 bacanja). Sve to za indeks 17.

U poraženom sastavu 22 poena postigao je Maodo Lo, dok je 14 dodao Oskar Da Silva, uz šest skokova, tri ukradene lopte i dve asistencije.

EVROLIGA, 2. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Zenit Sankt Peterburg 64:70

/Strelnijeks 14 - Lojd 19/

Panatinaikos - Fenerbahče 91:87

/Nedović 20 - Veseli 18/

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 63:75

/Vilbekin 18 - Kalinić 19/

Bajern Minhen - Barselona 72:80

/Hilijard 18 - Higins 16/

Petak

Uniks Kazanj - Monako 80:88 (74:74)

/Hezonja 17 - Hol 16/

Anadolu Efes - CSKA Moskva 96:100

/Micić 32 - Šengelija 23/

Alba Berlin - Asvel 67:71

/Lo 22 - Džouns 24/

Olimpijakos - Real Madrid 74:68

/Vezenkov 16 - Vilijams Gos 16/

Baskonija - Olimpija Milano 64:78

/Fontekio 16 – Dilejni 13/



tagovi

KK OlimpijakosKK Real MadridAlba BerlinAsvelSaša VezenkovTajler DorsiNajdžel Vilijams GosValter TavaresKostas Adetokunbo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara