Etore Mesina (©Starsport)
Etore Mesina (©Starsport)

Slikoviti Mesina: Momci kao krava muzara, dali veliku količinu mleka, ritnuli se i sve prosuli

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 23:59

“Neki igrači moraju da preuzmu odgovornost, da shvate gde greše i da se poprave”, poručio je trener Olimpije Milano

Dominirao je Ševon Šilds, imala je Olimpija i 15 poena prednosti, ali se iz Beograda u Milano ne vraća u pobedničkom raspoloženju. Demonstrirao je tim Željka Obradovića da i te kako može da dotegne odbranu, da su crno-beli potentni i u tom segment igre.

Olimpijini najbolji strelci u završnici bili su uhapšeni, ruke su im bile vezane. Ništa nisu mogli da pogode, neretko ni da pogledaju ka košu. Partizan Mozzart Bet napravio je seriju 31:4, buknule su tribine, a i Etore Mesina zbog izdanja svog tima.

Izabrane vesti

Nezadovoljan je bio trener italijanskog kluba ishodom, ali i bio prilično slikovit. Olimpiju Milano uporedio je sa kravom muzarom.

“Momci su večeras bili kao krava muzara, koja daje veliku količinu mleka, a onda su sve to ritnuli i nonšalantno prosuli. Igrali smo 26 sjajnih minuta i onda smo sve prosuli. To nam se dešava ko zna koji put ove godine. Moramo da se fokusiramo na nas, na oporavak naših igrača. Čestitam Željku i njegovim momcima, jer su se borili i borili sve vreme, čak i kada su imali veliki zaostatak. Istrajali su do kraja i zasluženo pobedili, ovde nikada nije lako igrati“, rekao je Etore Mesina.

Obrazložio je i šta je uzrok toga da italijanski sastav tako “prosipa mleko” i kapitulira u Beogradu.

“Užasne, jako loše odluke. Lako je reći da još tražimo plejmejkera kojeg ćemo dodati u timu, fale nam Beron i Mirotić. Dobri smo, ali imamo velike amplitude u formi i na tome moramo ozbiljno da radimo. Neki igrači moraju da preuzmu odgovornost, da shvate gde greše i da se poprave“.

Za kraj je nešto detaljnije govorio o stepenu povrede Nikole Mirotića.

“Ima problem sa Ahilovom tetivom koju vuče iz Barselone. Videćemo, sledeće nedelje ćemo znati više. Morao je da ide na magnetnu rezonancu, doktori odlučuju o terapiji i dužini oporavka“, završio je Etore Mesina.




tagovi

EvroligaOlimpija MilanoKK PartizanEtore Mesina

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara